Prenovljena spletna stran 2018

Domov > Forum > Prenovljena spletna stran 2018

Prenovljena spletna stran 2018

SORTIRAJ PO:
bécane11488 01.09.2018 15:28

urednik > Že nekaj časa zdaj je urejena hitrost delovanja,

Opera, Firefox, Edge > počasno in vrti tudi do nekaj sekund, da naloži med kliki. 

Upam, da si nismo toliko narazen, da je nekomu nekaj hitro, kar je večini počasno!?

MatMat 02.09.2018 11:00

@vl1970
@bécane

urednik > Že nekaj časa zdaj je urejena hitrost delovanja,

Opera, Firefox, Edge > počasno in vrti tudi do nekaj sekund, da naloži med kliki.

+1 (osx)

Tudi na Chrome včasih deluje obupno počasi. Ampak to verjetno ni stvar brskalnika, ampak strežnika. Tudi kakšnih starejših objav ni več možno prebirati. Škoda, ker forum je ena zelo uporabna zadeva, veliko bolj kot npr. Facebook. 

Na strani mtb.si odlično in že ne vem koliko let deluje forum Tabla, ki temelji na opensource platformi. Mogoče bi tudi na bicikel.com morali razmišljati o tem. Ali pa...združiti oba foruma v enega? Nisem programer, zato so moje želje mogoče iluzorne.

LP

ElTorro 03.09.2018 08:37

To, da se uredniku zdi "hitrost delovanja urejena" mi je malo zaskrbljujoče.....ker to, da se stran, katere bistvo je v kopici teksta (kar velja za forum) nalaga 5 ali več sekund, je porazno.

Kako dolgo traja odpiranje strani, ki vsebuje še fotografije, je za današnji dan že skoraj smešno. Če odprem recimo temo "lepa tura" kjer presna objavlja tudi fotke s svojih lepih tur, traja celo minuto.

Pa nisem na neki starodavni ISDN povezavi....

Jaz ko grem gledat forum, odprem vse teme, ki jih želim pogledati, vsako v svojem zavihku, nato pa preberem kak članek na kakšni drugi strani medtem ko se strani nalagajo.

sixsl 03.09.2018 08:49
@ElTorro

To, da se uredniku zdi "hitrost delovanja urejena" mi je malo zaskrbljujoče.....ker to, da se stran, katere bistvo je v kopici teksta (kar velja za forum) nalaga 5 ali več sekund, je porazno.

Kako dolgo traja odpiranje strani, ki vsebuje še fotografije, je za današnji dan že skoraj smešno. Če odprem recimo temo "lepa tura" kjer presna objavlja tudi fotke s svojih lepih tur, traja celo minuto.

Jaz ko grem gledat forum, odprem vse teme, ki jih želim pogledati, vsako v svojem zavihku, nato pa preberem kak članek na kakšni drugi strani medtem ko se strani nalagajo.

Se strinjam, tole glede " lepe ture" si mi dobesedno z jezika vzel. Zadnjič mi je nalagal celo večnost, da sem prišel do najnovejše objave. Stran je res prepočasna, pa še če klikneš na forum na vrhu strani in forum na desni, teme niso usklajene. Ponavadi na vrhu vedno kakša tema manjka. Na to opozarjam že od samega začetka pa je še vedno vse po starem.

Uredništvo 03.09.2018 10:39

@sixsl

@ElTorro

Se strinjam, tole glede " lepe ture" si mi dobesedno z jezika vzel. Zadnjič mi je nalagal celo večnost, da sem prišel do najnovejše objave. Stran je res prepočasna, pa še če klikneš na forum na vrhu strani in forum na desni, teme niso usklajene. Ponavadi na vrhu vedno kakša tema manjka. Na to opozarjam že od samega začetka pa je še vedno vse po starem.

Navedenim težavam se posvetimo v tem tednu.

mark 03.09.2018 15:21
 Novi forum je vsaj zame bistveno slabši od prejšnjega:

- zelo pogosto obešanje sistema (javi, da se nek skript ne odziva)

- počasno delovanje, počasno odpiranje strani počasno listanje znotraj teme z mučnim čakanjem (pa imam zelo hiter internet, danes sem izmeril, da odpiranje nove strani znotraj iste teme traja 20 sekund!!!!!!)

- nikjer ne najdem možnosti, da bi poiskal svoje prispevke (in odgovore), ali prispevke kakega drugega avtorja

- nerodno prestavljanje med temami (najprej vsakič na izhodišče foruma in nato na novo temo)

- napisan odgovor večkrat izgine

- ...

bécane11488 03.09.2018 15:46

Žal gre za polizdelek in verjetno bo samo še slabše. Napake in začetne težave se ponavadi odpravijo v tednu dveh ali malček več, tukaj pa že več mesecev ne. Ne verjamem, da urednik in ekipa tega ne bi želeli, vendar izgleda, da je nova stran tako faljena, da se je sploh ne da poštimati. Sedaj se bo samo nekaj flikalo in bo samo še Déjà vu, problem na problem ...

lone_rider 07.09.2018 08:14

No danes mi npr. na chromu dela tole:

Na vstopni strani bicikel.com je na desni seznam zadnjih aktivnosti/oglasov. Navajen sem poklikati zanimive teme in jih odpreti v novih zavihkih (da se v miru naložijo s svojo polžjo hitrostjo). Torej z desnim klikom izberem temo izmed zadnjih aktivnosti in jo odprem v novem zavihku brskalnika. Ko grem v ta zavihek pa ne vidim foruma za prebrat, ampak imam odprto polje za vnos novega komentarja....URL, ki ga brskalnik odpre, je npr. tole "https://www.bicikel.com/forum/https://www.bicikel.com/forum/49894/ali-ima-tale-forum-sploh-admina-oz-moderatorja" po mojem laičnem mnenju predolga pot...

um_etnik 08.09.2018 00:11
 Kdo jim pa daje denar za revijo? Kdo plačuje reklame? Če bo obiskovalcev in klikov manj, se bodo plačniki umaknili in bo stran posledično ugasnila. 
Nikita 08.09.2018 21:28
Forum je prava katastrofa. Na telefonu sploh ne morem spremljati teme o kolesarjenju po Prekmurju in širše. Drugače pa res redko zaidem na ta forum in verjetno je veliko takih. Torej, kdo pa potem prebira oz. si oglejuje reklame, če nas praktično več na forumu ni?
Ban 24.10.2018 08:52
 Zakaj se ne morem pri temah premikat po straneh? Vrže me na prvo stran in potem imam samo še opcijo pojdi na zadnjo objavo, ne prime pa vmesnih strani.
ElTorro 24.10.2018 09:07

Tudi ostali kliki znotraj samega jedra strani "ne primejo"....ne moreš klikniti na link, ne moreš odgovoriti na posamezen vpis....

Nov forum je pač polomija prve klase. Nekje na nivoju projekta, ki bi ga delali v osnovnošolskem računalniškem krožku.

Pinocio 28.10.2018 17:18

Pa kaj je ljudje s to stranjo,ker niti sporočila ne moreš poslat,kje je fora.

Kliknem na ta oglas in,da bi poslal sporočilo pa sploh ne reagira in odpre,da bi lahko poslal ZS.

Gre pa za ta oglas...klik 

Lentus 28.11.2018 22:33

Meni v Firefoxu ne naloži strani, ko kliknem na zavihek forum ali samoevidenca. Ostalo dela. 

Ker primarno uporabljam le Firefox, moram vsakič, ko želim prebrati forum na bicikel.com, posebej odpirati Chrome. Saj ni nič težkega, je pa nadležno, še posebej zato, ker se strani odpirajo zelo počasi. Sem v FF že pobrisal piškotke in vse kar je treba, vendar vseeno ne dela.

BosS 17.09.2019 08:58

Družba pozdravljeni,

že večkrat sem napisal, da celota ne bazira na @phpBB z razlogom in to je predvsem razlog varnosti, saj Bicikel.com ni samo forum, temveč bistveno bolj zapletena struktura. Eni prihajate na spletno stran, zgolj in izključno na forum in razumem, da se potem govori samo o forumu.

Komentiranje novic ni forum.

Vsebinski razdelek "Vozili smo" je najbolj pogosto objavljena vsebina iz revije Bicikel.

Mali oglasi je ravno tako svoj razdelek in bo še do konca leta deležen posodobitve, ker je ena bolj uporabljenih vsebin.

Če se vrnem nazaj na fourum, je bilo dolgo časa negodovanje, zakaj se ne vrže obiskovalca na zadnjo objavo, to je zdaj recimo moteče za @Neejca, s tem, da ima vsaka tema opcijo, da razvrsti komentarje po najstarejše, najnovejše, najboljše ocenjeno, kar je predvsem dobrodošlo v daljših temah.

Vsaka prenova do zdaj je povzročila nasprotovanje, s tem, da je zdaj končno vsebina prilagojena ustreznemu pregledu na mobinih napravah.

Da je komentarjev manj je tudi razumljivo glede na razvoj družabnih omrežij, kot pa je bilo že ugotovljeno so to hipni kanali, ki so deležni trenutne pozornosti (komentiranja, objavljanja, ...), kljub manj komentarjem pa promet ostaja isti.

Tehnične izboljšave so vedno dobrodošle, kar je smiselno je tudi vključeno v razvoj spletne strani in tudi foruma.

LPB

kamencek 17.09.2019 12:38

@Boss, vse lepo in prav, lepo si si zamislil celotno strukturo, vendar je forum žal rak rana te pravljice in ravno forum je tisti, okrog katerega se vrtijo manj pomembni sateliti, ki tvorijo strukturo.

Žal, forum je nerodno narejen in lahko ga dodeluješ in spreminjaš, ampak ostal bo slab, ker mu manjka tistih nekaj malenkosti, katere ga delajo uporabnega. Drugače povedano - celotna arhitektura foruma je skrpucalo, ker je nepregledno in s tem neuporabno. Oprosti, nočem nikogar užaliti in nočem dajati vašega truda v nič, ampak forum je res zanič.

Tudi mobilna verzija ima še vedno pomanjkljivosti, ne vem, zakaj tega nihče ne omeni: ko dobim mail in ga odprem na telefonu ter tam kliknem link, ki vodi do odgovora na forumu, mi odpre temo, vrže me na prvi post, gumb 'Pojdi na zadnjo objavo' je pa mrtev in če se želim postaviti na zadnji post, moram rolati na dno prve strani, tam najti gumb s številko do druge strani, ko pa kliknem, pa ostanem, kjer sem bil. In potem je najbolje vse skupaj zapreti, na novo odpreti browser, iti 'peš' na forum, tam izbrati željeno temo in šele potem te izstreli na zadnji post, kjer spet rolaš višje, da najdeš, kaj še nisi prebral, da lahko začneš z branjem od tam.

In tudi ko želiš podati odgovor - tokrat govorim za PC - se ob pritisku na gumb 'Dodaj komentar' včasih preprosto nič ne zgodi, fantje tisti gumb kliknejo parkrat in temu sledi že večkrat videno množenje enih in istih postov.

Tako ne gre, veš. Ljudje se tega naveličajo. Ni razloga, da bi izgubljali živce in se jezili nad nedelujočo zadevo, ali pa tvorcem platforme podajati kažipote do pomanjkljivosti in nedelujočih elementov. Lažje je biti tiho, si misliti svoje in oditi.

In stvari potem obstanejo in umrejo.

Ali ni to velika škoda?

Neejc 17.09.2019 17:12

@BosS

Družba pozdravljeni,

že večkrat sem napisal, da celota ne bazira na @phpBB z razlogom in to je predvsem razlog varnosti, saj Bicikel.com ni samo forum, temveč bistveno bolj zapletena struktura. Eni prihajate na spletno stran, zgolj in izključno na forum in razumem, da se potem govori samo o forumu.

Komentiranje novic ni forum.

Vsebinski razdelek "Vozili smo" je najbolj pogosto objavljena vsebina iz revije Bicikel.

Mali oglasi je ravno tako svoj razdelek in bo še do konca leta deležen posodobitve, ker je ena bolj uporabljenih vsebin.

Če se vrnem nazaj na fourum, je bilo dolgo časa negodovanje, zakaj se ne vrže obiskovalca na zadnjo objavo, to je zdaj recimo moteče za @Neejca, s tem, da ima vsaka tema opcijo, da razvrsti komentarje po najstarejše, najnovejše, najboljše ocenjeno, kar je predvsem dobrodošlo v daljših temah.

Vsaka prenova do zdaj je povzročila nasprotovanje, s tem, da je zdaj končno vsebina prilagojena ustreznemu pregledu na mobinih napravah.

Da je komentarjev manj je tudi razumljivo glede na razvoj družabnih omrežij, kot pa je bilo že ugotovljeno so to hipni kanali, ki so deležni trenutne pozornosti (komentiranja, objavljanja, ...), kljub manj komentarjem pa promet ostaja isti.

Tehnične izboljšave so vedno dobrodošle, kar je smiselno je tudi vključeno v razvoj spletne strani in tudi foruma.

LPB

Zdravo,

mene moti predvsem to, da če sem prijavljen kot uporabnik, me je prej vrglo na prvi še NE prebrani komentar, torej tja do koder sem prejšnjič prišel.. sedaj me vrže na popolnoma zadnjo objavo in potem scrollam nazaj da vidim kaj sem že videl in kaj še ne.. drugače je če si kot gost in kar tako gledaš teme, takrat logično da na zadnjo objavo..

BosS 17.09.2019 18:09

@Neejc to je res zmotilo veliko uporabnikov ja. Ko smo naredili preklop je bilo to sicer narejeno je pa to upočasnjevalo delovanje strani in potem je bil potreben kompromis, ker je bilo potrebno urediti še druge nujne stvari. Bo ta funkcionalnost ponovno predebatirana v kratkem.

1 2 3 4
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI