Zakaj bi pa pljuvali po najbolje organiziranem in množičnem maratonu v SLO?
Po napisanem predvidevam, da te ni bilo, zato ne bodi nestrpen.
Ahm... kje si bil pa ti zadnja leta? "pljuvanje" ni moje mnenje o maratonu, temveč ugotovitev o dogajanju, ki se je vsakoletno odvijalo na bicikel forumu še dolgo po samem maratonu. Pa se mi zdi da recimo lani in predlani ni bil nič slabše organiziran kot letošnji. Tako da..samo ugotovitev o vsebini in ne organizaciji.
Imaš pa prav da se ga letos nisem udeležil. Prvič po 20ih letih. in se ga ne bom več dokler bodo nekateri vidni člni organizacije, prireditev izrabljali za politično propagando in obračunavanje.
Super je blo !
če "un zgoraj" ne bi tolk "peč navil", bi bilo pa že kičasto.
Cheers
jaz bi popljuval vse, ki so zmetali papirčke frutabelc, posrkane embalaže powergelov, bidone....smetišče imejte doma
Kako je bilo na "gravel" Barjanka - Franji?
>
@Milc#895129 az bi popljuval vse, ki so zmetali papirčke frutabelc, posrkane embalaže powergelov, bidone....smetišče imejte doma
Se strinjam!
Ko sem na cilju, privlekel iz žepa vrečke vseh porabljenih gelov, so me kar čudn gledal, češ "kaj to vlačiš s sabo ?"
Sam sem letos bil v vlogi navijača, se mi pa zdi da je bilo malo kolesarjev ... ma kdo statistiko koliko je bilo letos prijavlenih ter prejšnja leta ?
Letos skupaj na mail in veliki 2.686, lani 2.664.
Franja je na nivoju , nimam pripomb. Gre pa od starta zelo hitro in hitro si lahko pečen.
Ena prošnja... če je slučajno kdo bil vpleten oziroma videl padec med Ruskim carjem in severno obvoznico. Mi je spominski čip odneslo in se ne spomnim svojega padca. Predvsem me zanima vzrok. Ne sprašujem z namenom ,da bi koga kakorkoli krivil, samo da vem kaj je bil vzrok. Osebno merim na svojo napako oz na sinkopo. Nosil sem majico Izvir Vipava. Hvala
Me pa ena druga zadeva rahlja po betici. V Vodicah ko smo navijali sem opazil skupinico z gusto rumenimi dresi ...rog xaurum pomoje..
Ki so zapeljali iz bencinske Mol z startnimi stevilkami...To so bili clani organizatorja upam..
poudarek predvsem na coka koli
Men čudno da se noben ne javi ... jaz bi se ustavil v takem primeru ...
Drži se in ne pretiravaj naprej!
Ken!
@#895156 mogoče bi bilo potrebno odpreti novo temo ? probajmo...
Hja, vrečka presenečenja je bila pa glede na cene zelo zelo skromna (kilo reklam, 1x piškoti in 1x zelo majhna torbica z zračnico)
Zdravo!
Upam, da si brez večjih poškodb. Jaz sem bil zraven oz. sem te pomagal odnest iz ceste.
Nikomur od udeleženih ni preveč jasno zakaj smo zgrmeli na ravni cesti, kjer celo ni nobene luknje v asfaltu.
Možno, da si zadel mojo zadnjo gumo ob tem, ko sta vame priletela dva iz leve. Čez kakšno uro sem opazil odtis zobnikov na levi roki.
To pa je tvoj podpis na mojem dresu.
Žal ne pregledujem forumov dnevno
lp,Rok
No, petek je mene šokiral....ob padcu enega od naših so rešilca poslali na napačni konec...pameten redar je povedal, da je na šmartinski cesti in seveda ni povedal, da na začetku(prvem ovinku), zato je rešilec poškodovanega(z zlomljenim kolkom) iskal po celi šmartinki, dokler ni prišel do konca in poklical, kje hudica smo in šele nato obrnil in se vrnil na čisti začetek, kar je trajalo cca 15 minut. Seveda vidno jezen reševalec povedal, da so zmenjeni, da se opozori kje more rešilec ustavit, redar tega pač ni vedel. Zakaj ni tega vedel, bog si ga vedi. Sreča da tokrat ni šlo za vprašanje sekund za življenje, kaj bi bilo, če bi šlo, pa raje ne razmišljam. Seveda je ta drugi redar imel v rokah zastavo in ko je naš ležal na tleh in sta ga že 2 komaj obvozila, mi smo ga pa spravljali iz ceste, šele takrat po našem dretju doumel, zakaj ima tisto zastavo v roki. Do takrat se je lepo naslanjal nanjo in gledal kdo bo pomagal človeku, ki je z zlomljenim kolkom seveda imel velike tezave pri vstajanju iz proge. To je tudi edino kar me je letos motilo. Če organizator nima 15 minut časa, da razloži človeku, ki stoji na najbolj rizičnem ovinku, kaj in kako, potem je bolje da tam sploh nobenga ni. Sej ni problema, bomo pač prisotni porihtali. Tako vsaj vemo, da moramo mi, ne pa da vsi zmedeno gledamo rešilca, ki se pelje mimo, misleč da gre pomagat nekomu drugemu.
Kaj je v vrečki mi je tako ali tako vseeno, če pa se lahko malo preseravam, pa je edina stvar ki bi si želel, da je tam ni, je čip iz leta 1992, ki ravno ne spada na kao najbolje organiziran maraton, da ga potem z zip tie vežem gor, ker imam thru-axel. Sem mislim da imajo te čipe samo še v muzeju, ampak hvala da ste mi pokazali kako ste pred 20 leti merili čas. Na srečo grem še na druge tekme, da mi tam pokažejo kako se ga meri v tem tisočletju.
O padcih na veliki franji sem imel pa srečo, da edinokrat ko sem bil blizu temu je bilo ob delovni zapori. No, pa o tem, da ni bilo nikogar, ki bi opozarjal nanjo(ali pa ga vsaj jz nisem videl), raje sploh ne bi, da ne bom zgledalo, kot da se pritožujem nad vsem. Organizator že ve kako in zakaj, konec koncu imajo največji in najbolje organiziran maraton in več kot očitno vedo kako in kaj. Kako so/niso opozarjali na delovno zaporo se lepo vidi na tem posnetku
Ampak vsakemu svoje...organizatorju najboljše organiziranega maratona, kjer redarji ne vedo kako klicati rešilca, zakaj imajo v rokah zastave in ki gre čez slabo označeno delovno zaporo, pač ne moreš ugovarjati. Je bil pa vsaj žur po tekmi dober
>
@berganno#895172 Nikomur od udeleženih ni preveč jasno zakaj smo zgrmeli na ravni cesti, kjer celo ni nobene luknje v asfaltu.
tudi v pro touru zgrmijo kdaj na ravni cesti brez vidnega vzroka... trenutek nepazljivosti v gruči, morda defekt ob nepravem trenutku, dotik koles... in bum kot domine
Tisti, ki je klical reševalce bi verjetno lahko povedal da se je nesreča pripetila v križišču Šmartinske c. in pa Ameriške avenije. Tisti, ki je klic na pomoč sprejel je pa tudi pozabil vprašati kje točno je ponesrečenec. Z "redarji" je pa v glavnem vedno problem, ker bolj kot ne samo nabijajo slabo plačane ure. Večji del krivde je pri njihovih šefih.
@bergannoNajprej TEBI VELIKA ZAHVALA za pomoč.
@kovit#895144 Zdravo!
Upam, da si brez večjih poškodb. Jaz sem bil zraven oz. sem te pomagal odnest iz ceste.
Nikomur od udeleženih ni preveč jasno zakaj smo zgrmeli na ravni cesti, kjer celo ni nobene luknje v asfaltu.
Možno, da si zadel mojo zadnjo gumo ob tem, ko sta vame priletela dva iz leve. Čez kakšno uro sem opazil odtis zobnikov na levi roki.
[upl-image-preview url=https://www.bicikel.com/bicikel_forum/assets/files/2018-06-13/1528873295-176838-crash-no2.jpeg]
To pa je tvoj podpis na mojem dresu.Žal ne pregledujem forumov dnevno
:) lp,Rok
No saj počasi bomo prišli do zaključka ;) :). Jaz ima totalen izbris za 15 min. N e spomnim se padca ... ko so me naložili v rešilca se mi je film spet začel predvajati. Sem zvedel od človeka, ki je poskrbel za moj bicikel, da sem takoj ko sem prišel napol k sebi iz kome , nameraval zajahat in naprej do cilja ampak me redarka ni pustila in samo kapo dol, da me je zadržala. Baje sem imel še eno predavanje ob tem, ne vem kdo me je prosil da mu naj še bicikel posodim da gre do konca naredit dirko in sem ga odslovil...Mala komedija.
Sem že prosil organizatorja, da poizve kdo je ta redarka, ker bi se ji rad osebno zahvalil in jo vprašal če kaj več ve.
Se pravi tebe porinejo v desno, jaz zapnem v tvoje zadnje kolo? Ja bi šlo...ker moj bicikel mi je očitno ušel na desno stran, kar je razvidno po praskah, jaz pa užgal z levo stranjo telesa po tleh...Tako da osnovna fizika bi tole teorijo požegnala ;).
@bergannoDaj me prosim, ob priliki, pokliči na 068 198 516.
@kovit#895144 Zdravo!
[upl-image-preview url=https://www.bicikel.com/bicikel_forum/assets/files/2018-06-13/1528873295-176838-crash-no2.jpeg]
To pa je tvoj podpis na mojem dresu.Žal ne pregledujem forumov dnevno
:) lp,Rok
@MilcSaj je bil, cca 50m stran(če se ne motim so bili parkirani dobesedno 50m stran pri krožišču), samo redar mu ni povedal točne lokacije. Menda je bil dogovor, da redar ustavi rešilca tam kjer je poškodovani in rešilec se blazno počasi vozil mimo nas in gledal kje ga redar ustavi, pa ga ni in je to počel do konca šmartinske, dokler ni poklical kje hudiča je bil padec. Jz sm vidu rešilca samo sm bil prepričan, da gre pomagat nekomu drugemu, ker če bi bil to za nas bi ga gotovo redar ustavu in umaknil ograje, da bi zapeljal notri(ker takrat je bil poškodovani že na notranji strani ograje). Ena velika zmeda. Ko je pa rešilec hotel odpeljat, pa ni mogel, ker so takrat ze na 20s spuscali iz ene strani kolesarje, iz druge pa tudi stalno prihajali in je padla ideja, da bi se samo za pol minute štart prekinilo, pa je rekel, da bo on že eno stran pazu, sam da bi mel eno frej. Samo redar sploh ni vedel koga bi on moral poklicat, da bi to naredil in je šel to mene spraševat. Ampak na srečo ni šlo za vprašanje sekund in ni bilo relavantno, da je rešilec pač počakal nekaj časa, da se je dovolj sprostilo, da mu je uspelo speljati. Bolj me skrbi kako bi ti gospodje to reševali, če bi šlo za kakšno hujšo stvar, kjer šteje vsaka sekunda. Je pa vmes potem tudi pritekla vodja zdravnške službe, ki je takoj začela obravnavati ponesrečenca medtem ko smo čakali na povratek rešilca.
Naj me nekdo popravi...ali ni bil kronometer organiziran? In kot organiziran športni dogodek bi moral biti tam dežurni rešilec?
@mark_b93ojej. Upam, da se čimprej sestavi in pozdravi, in da ima dobro žensko medicinsko osebje@MilcSaj je bil, cca 50m stran(če se ne motim so bili parkirani dobesedno 50m stran pri krožišču), samo redar mu ni povedal točne lokacije. Menda je bil dogovor, da redar ustavi rešilca tam kjer je poškodovani in rešilec se blazno počasi vozil mimo nas in gledal kje ga redar ustavi, pa ga ni in je to počel do konca šmartinske, dokler ni poklical kje hudiča je bil padec. Jz sm vidu rešilca samo sm bil prepričan, da gre pomagat nekomu drugemu, ker če bi bil to za nas bi ga gotovo redar ustavu in umaknil ograje, da bi zapeljal notri(ker takrat je bil poškodovani že na notranji strani ograje). Ena velika zmeda. Ko je pa rešilec hotel odpeljat, pa ni mogel, ker so takrat ze na 20s spuscali iz ene strani kolesarje, iz druge pa tudi stalno prihajali in je padla ideja, da bi se samo za pol minute štart prekinilo, pa je rekel, da bo on že eno stran pazu, sam da bi mel eno frej. Samo redar sploh ni vedel koga bi on moral poklicat, da bi to naredil in je šel to mene spraševat. Ampak na srečo ni šlo za vprašanje sekund in ni bilo relavantno, da je rešilec pač počakal nekaj časa, da se je dovolj sprostilo, da mu je uspelo speljati. Bolj me skrbi kako bi ti gospodje to reševali, če bi šlo za kakšno hujšo stvar, kjer šteje vsaka sekunda. Je pa vmes potem tudi pritekla vodja zdravnške službe, ki je takoj začela obravnavati ponesrečenca medtem ko smo čakali na povratek rešilca.
Naj me nekdo popravi...ali ni bil kronometer organiziran? In kot organiziran športni dogodek bi moral biti tam dežurni rešilec?
eno vprašanje udeležencu padca, glede na to da si uporabil termin za omedlevico imam občutek da to ni prvič. Če je temu tako, potem ogrožaš tudi ostale tekmovalce, v tem primeru bi vsaj štartal zadaj, kot vem pa doktorji takim prepovedo udeležbo v prometu. Vsaj v nekaterih državah.
Skratka, hud padec je bil že na križišču Kajuhova-Zaloška, verjetno jih je otok stisnu.
... ne morem verjet da letos še nihče ni začel s pljuvanjem po Franji ? Kaj so dvignili vrednost darilne vrečke? A je sploh kdo bil? Včeraj je bilo po okolici ljubljane povsod toliko kolesarjev na cestah, da sem dobil občutek da na Franjo sploh nihče ni šel.