Menjava krmila na trekking kolesu

Domov > Forum > Menjava krmila na trekking kolesu

Menjava krmila na trekking kolesu

SORTIRAJ PO:
slopanda 13.07.2018 16:17

 Pozdravljeni,

sem dokaj nepoznavalec iz tehničnega vidika kolesarstva. Vozim SCOTT Sub Cross 30 kolo, vendar izključno po asfalitranih cestah (temu primerno sem vzel tudi tanjša in gladkejša platišča) in bi ga rad "nadgradil" z menjavo klasičnega krmila s krmilom, ki ga imajo cestna kolesa. Odločitev, sem sprejel predvsem zaradi drže, saj mi tista s krmilom cestnega kolesa bolj ustreza.

Zanima me, če je menjava krmila na tovrstnem kolesu sploh smiselna (npr. zaradi postavitve krmila in sedeža - ne vem ali se to razlikuje od postavitve na cestnem kolesu) in pa katero trgovino/servis v okolici Kranja predlagate za nakup in izvedbo menjave ?

Lentus 15.07.2018 20:48

 Ker ti še nobeden ni odgovoril, ti bom jaz probal, čeprav sem tudi začetnik.

Zamenjava seveda v nobenem pogledu ni smiselna. Če ti drža cestnega kolesa bolj ustreza, raje trekinga prodaj, dodaj zraven denar, ki bi ga namenil za premontažo krmila, ter vsega kar spada zraven in si kupi rabljeno ali celo novo specialko, pa boš imel mir.

deal 16.07.2018 11:27

 Menjava seveda ni smiselna!

hipotetično: moral bi zamenjati tudi prestavno-zavorne ročice, ki niso poceni hec. Verjetno tudi vilico, ker ne predstavljam si cestnega krmila in vzmeteno vilico. Poleg tega bi se verjetno povsem podrla geometrija, ker treking je pač prilagojen drugačnemu načinu vožnje kot specialka..

Razglej se po bolhi - dobiš precej solidnih koles po zelo ugodnih cenah. Alu in karbon. Seveda pa lahko prodaš tudi svojega Scotta

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI