Pekoče stopalo

Domov > Forum > Pekoče stopalo

Pekoče stopalo

SORTIRAJ PO:
Extra 16.07.2018 22:32

Pozdravljeni 

Po 60-70km se mi pojavi pekoča bolečina v predelu prstov na nogi oziroma pod blokerjem proti prstom.

Mogoče kdo ve od česa  naj bi se to pojavilo?

Hvala

giant_biker 17.07.2018 07:12
 Preozki čevlji! Pri meni je bilo enako. Ko sem zamenjal čevlje o taki bolečini ne duha ne sluha.....lp
thunder 17.07.2018 10:25
@Extra

Pozdravljeni 

Po 60-70km se mi pojavi pekoča bolečina v predelu prstov na nogi oziroma pod blokerjem proti prstom.

Mogoče kdo ve od česa  naj bi se to pojavilo?

Hvala

Podobno je bilo pri meni. razlog so bile preozke oziroma premajhne šprintarce - kolesarski čevlji.

težav nimam več že 2 leti, odkar na velikost noge 44, vozim čevlje velikosti 46 (Shimano R320)

Tuttifrutti 17.07.2018 11:35
 pri meni so se tudi (prej nikoli nič) začele težave z bolečim delom podplata. kaj mislite da je vzrok. sedaj imam čevlje sidi. če je težava v obutvi, kaj predlagate katera znamka je bolj široka v predelu podplata
thunder 17.07.2018 11:50
@Tuttifrutti
 pri meni so se tudi (prej nikoli nič) začele težave z bolečim delom podplata. kaj mislite da je vzrok. sedaj imam čevlje sidi. če je težava v obutvi, kaj predlagate katera znamka je bolj široka v predelu podplata
 velikost tvoje noge in velikost kolesarskih čevljev? koliko časa jih že voziš?
Franci 17.07.2018 12:35
Preizkusi čevlje, ki niso italijanski. Prej sem imel shimano, sedaj pa specialized. Preizkušal sem tudi italijanske pa nekako njihovo kopito ne odgovarja mojim stopalom.
Tuttifrutti 17.07.2018 12:52
@thunder
@Tuttifrutti
 velikost tvoje noge in velikost kolesarskih čevljev? koliko časa jih že voziš?
 Vozim jih cca 2 leti težava se pa pričela kak mesec nazaj
Janja 17.07.2018 13:24
 A so novi trši čevlji?

Meni se je podobno dogajalo pri teku na smučeh, ko hočeš upogibati stopalo , čevelj pa je trd in se ne upogne (napenjaš mišice, kljub temu, da premika ni). Če je to, pomaga zavestno ne upogibati stopala - oziroma tudi - vleči navzgor - ko  to storiš, avtomatično sprostiš stopalo.

Extra 17.07.2018 16:35
 Tudi pri meni se to dogaja od letos, prej 2 leti nič oziroma zelo poredko
Matejarog 18.07.2018 07:51
Pri Sidi so tudi mene pekla stopala čeprav sem imela širši model (zaradi širšega stopala), sploh v toplejših dneh, dokler nisem dodala Solestar vložkov. Odkar imam Bontrager čevlje pa te težave nimam več. 
copi 18.07.2018 15:09
 Pri sidiju je pred nekaj leti najbrž kakšen sposoben inženir dal odpoved saj so novi modeli katastrofalni.
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI