V Dolomite avgusta

Domov > Forum > V Dolomite avgusta

V Dolomite avgusta

SORTIRAJ PO:
heron 30.07.2018 13:49

živjo

kakšne imate izkušnje z obiskom Dolomitov v avgustu,je res polno Italijanov da se ne splača iti? Arabba,Bormio? 

vojkomla41 30.07.2018 14:25

Dolomiti so za kolesarjenje čudoviti...smo ravno nazaj...je pa bila že kar gužva...verjetno bo avgusta še nekoliko bolj...??...samo se pa da izkoristit zgodnje jutranje in večerne ure, ko so ceste skoraj prazne, pa še sonce je bolj prizanesljivo...::))...drugače pa vsekakor priporočam...

mastif 30.07.2018 16:02
Definitivno je avgust edini mesec, za katerega Dolomitov ne priporočam. Tam sem vsako leto, samo enkrat naredil napako in bil avgusta. 
heron 30.07.2018 18:40

kako pa je konec avgusta začetek septembra?

bil sem tudi jaz julija je bilo fenomenalno pred leti,leto nas je vreme zafrknilo,...in smo razmišljal za avgusta,..

morison 30.07.2018 21:53
 Tudi  jaz  sem  bil  pred  dvema  letoma  v  juliju, bilo  je  prečudovito.
mastif 31.07.2018 23:11
 Junij je super, razen v terminu dolomites bike day (razen če ga greš zvozit). Julija sem se imel še vedno fajn, še bolje septembra. Je pa res, da sem večinoma po hribih, na cesti le 2-3x na teden. Za moj okus so Dolomiti top poletna destinacija, ne glede na to, da obiskujem vsako leto, se jih nikoli ne naveličam. Sploh pa...regija ima toliko za ponudit, da do penziona ne bom vsega obdelal.
Nejc1986 09.07.2019 07:14

Letos grem tudi jaz v Dolomite ; od 29.7. Pa nekje do prvih dni Avgusta. Je res za pricakovati neznosno gneco? Kako je z nastanitvijo? Kamp ali apartma; naceloma mi je vseeno.

Lani sem bil sredi julija in je bilo fenomenalno... brez kaksrsnihkoli problemov dobil nastanitev v kampih in apartmajih brez rezervacij...

Fajn bi bilo imeti kaksno debato o tem☺.

Lep pozdrav, nejc.

VICTOR4 09.07.2019 14:56
 Se pogovarjamo o cesti ali terenu?
Nejc1986 09.07.2019 18:26

@VICTOR4
 Se pogovarjamo o cesti ali terenu?

Specialka, cestni prelazi.

Predvsem me skrbijo prenocisca...

Nikita 09.07.2019 20:57

Hja... v Prado smo prispeli nekje ob 15.00 22. junija. Lepo je deževalo, na programu pa je bil vzpon na Stelvio. Pa so vremenska poročila (sam dež ni tak problem) nakazovala na sneženje na prelazu. In res, ko smo šli preko z avtom, je bila zgoraj prava panika: motorji so zdrsavali, vozila so se komaj srečevala na serpentinah. Hočem povedati... glede vremena je lahko svašta.

Za vzpon na prelaz Gavia je tudi lahko vse v oblakih: kot prvo moraš biti do 9. ure zjutraj mimo zapore, za nameček pa je cesta tudi drugače večkrat zaprta. Če je hladno, je lahko zgoraj baje tudi led, zato je tudi odpadel vzpon preko tega prelaza na letošnjem Giru.

Toliko o tem, vzponov je veliko, za nastanitev pa nimam pojma, kako se do nje pride. Mi smo bili preko www.natekmi.si in kot vodič nas je vodil bivši kolesar Klemen Štimulak iz Celja... kdor točno ne ve, kam se namenja bo veliko bolje, da si poišče kakšnega organizatorja potovanja... nekaj deset eur več je nič v primerjavi s kakšnimi težavami, katerim se v primeru organiziranega prihoda izogneš. Moje mnenje!

Bom pa o vsem tem napisal zgodbico za Polet in jo prekopiral tudi sem... morda komu pomaga, da se tam čimbilje znajde. Pri nas je vse klapalo, tudi zaradi iznajdljivosti vodiča in še enega kolesarja, kateri je poznal daleč naokoli vsak meter terena. Tako smo tudi prilagajali program, kajti na Gavio nismo mogli, prvi dan niti ne na Stelvio.

morison 09.07.2019 22:04
@Nikita

Hja... v Prado smo prispeli nekje ob 15.00 22. junija. Lepo je deževalo, na programu pa je bil vzpon na Stelvio. Pa so vremenska poročila (sam dež ni tak problem) nakazovala na sneženje na prelazu. In res, ko smo šli preko z avtom, je bila zgoraj prava panika: motorji so zdrsavali, vozila so se komaj srečevala na serpentinah. Hočem povedati... glede vremena je lahko svašta.

Za vzpon na prelaz Gavia je tudi lahko vse v oblakih: kot prvo moraš biti do 9. ure zjutraj mimo zapore, za nameček pa je cesta tudi drugače večkrat zaprta. Če je hladno, je lahko zgoraj baje tudi led, zato je tudi odpadel vzpon preko tega prelaza na letošnjem Giru.

Toliko o tem, vzponov je veliko, za nastanitev pa nimam pojma, kako se do nje pride. Mi smo bili preko www.natekmi.si in kot vodič nas je vodil bivši kolesar Klemen Štimulak iz Celja... kdor točno ne ve, kam se namenja bo veliko bolje, da si poišče kakšnega organizatorja potovanja... nekaj deset eur več je nič v primerjavi s kakšnimi težavami, katerim se v primeru organiziranega prihoda izogneš. Moje mnenje!

Bom pa o vsem tem napisal zgodbico za Polet in jo prekopiral tudi sem... morda komu pomaga, da se tam čimbilje znajde. Pri nas je vse klapalo, tudi zaradi iznajdljivosti vodiča in še enega kolesarja, kateri je poznal daleč naokoli vsak meter terena. Tako smo tudi prilagajali program, kajti na Gavio nismo mogli, prvi dan niti ne na Stelvio.

Mi  smo  bili  3  leta  nazaj  tudi  v  Italiji  prišli  lepo  čez  Švico  Umbrelpass  pa  v  Bormio  pa  nazaj  gor  na  Stelvio  in  dol  v  Pratto, sami  smo  si  zorganizirali  vse  in vse  je  lepo  klapalo,bili  smo  julija.

Letos  pa  zopet  v  Italijo  v  Arabbo  pa  na  passo  Pordoi  in  dol  v  Canazei  ter  lepo  nazaj  gor  na  Pordoi  ter  spust  v  Arabbo, vse  je  zopet  seveda  že  zrihtano  glede  prenoćišča  v  naprej, vse, kar  nas  zanima  je  samo  še  vreme.

areh 10.07.2019 07:55

Truplo, Stelvio in Gavia niso Dolomiti, ampak Alpe ;-)

lpA

Nejc1986 10.07.2019 09:13

Sam sem bil lani 3 noci v arabbi ter potrm še 2 noci v bormiu, tako da mi same trase ne predstavljajo logisticnega izziva.

Bolj me skrbijo prenocisca in  gneca avgusta, saj sem lani bil julija...

Nikita 10.07.2019 09:37
@areh

lpA

Heron je omenil Bormio... kot Dolomite. Sam Italije tako podrobno tudi ne poznam. Pa verjemi... večina sili bolj proti Bormiu, Stelviu, Mortiroli... kakor bolj desno na zemljevid, kjer več ali manj poznamo samo en hrib: Zoncolan. Sicer pa pri nas veliko ljudi zamenjuje Prekmurje s Pomurjem... pa ga valjda ni tak greh, da sam ne vem, kje so Dolomiti in kje Alpe?
Nikita 10.07.2019 09:40
@morison
@Nikita

Mi  smo  bili  3  leta  nazaj  tudi  v  Italiji  prišli  lepo  čez  Švico  Umbrelpass  pa  v  Bormio  pa  nazaj  gor  na  Stelvio  in  dol  v  Pratto, sami  smo  si  zorganizirali  vse  in vse  je  lepo  klapalo,bili  smo  julija.

Letos  pa  zopet  v  Italijo  v  Arabbo  pa  na  passo  Pordoi  in  dol  v  Canazei  ter  lepo  nazaj  gor  na  Pordoi  ter  spust  v  Arabbo, vse  je  zopet  seveda  že  zrihtano  glede  prenoćišča  v  naprej, vse, kar  nas  zanima  je  samo  še  vreme.

Ker je v soboto deževalo je Stelvio odpadel. Ko smo prispeli v Bormio... je nehalo deževati, pojavilo se je sonce in smo kot rezervno varianto izbrali vzpon do jezera Cancano. Drugi dan... pa iz Bormia preko prelaza Umbrail v Švico, potem do Prata in na Stelvio. Ne bom sedaj opisoval, da sem se komaj privlekel gor, he, he... Moja starost in kile so naredili pač svoje. Zaradi spreminjanja urnika... se je vzpon na Mortirolo naslednji dan izvršil iz lažje smeri, torej iz Ponta di Ligna (morali bi na Gavio, pa ni bilo mogoče)... joj, kako sem bil vesel, ko smo se spuščali na drugo stran in sem ugotovil, da sem se rešil pekla... Pa bodi dovolj... ker tole niso Dolomiti, potem pišem nekaj, kar sem ne spada!

areh 10.07.2019 10:21

@Nikita

@areh

lpA

Heron je omenil Bormio... kot Dolomite. Sam Italije tako podrobno tudi ne poznam. Pa verjemi... večina sili bolj proti Bormiu, Stelviu, Mortiroli... kakor bolj desno na zemljevid, kjer več ali manj poznamo samo en hrib: Zoncolan. Sicer pa pri nas veliko ljudi zamenjuje Prekmurje s Pomurjem... pa ga valjda ni tak greh, da sam ne vem, kje so Dolomiti in kje Alpe?

Ni greh, seveda ne. A si jezen al kak :-D ?

Nikita 10.07.2019 16:26

@areh

@Nikita

@areh

lpA

Ni greh, seveda ne. A si jezen al kak :-D ?

Besen, razdražen, sovražno nastrojen, krivega pogleda, stisnjenih ustnic in pesti, pripravljen na napad kot pitbull, sprepečega pogleda... tako, da se me pazi! 😜 Hec...

jalaphilippe 26.07.2019 10:37
 Živjo zadnjo soboto v avgustu grem v dolomite (stelvio) potem pa naprej mortirolo in gavia, po 3 dneh bivanja v Meranu se preselim v Cortino.. Zanimajo me našteti prelazi zapore itd? ima kdo kakšne izkušnje? Vsak odgovor je dobrodošel 🙂 

Hvala
Nikita 26.07.2019 10:40
@jalaphilippe
 Živjo zadnjo soboto v avgustu grem v dolomite (stelvio) potem pa naprej mortirolo in gavia, po 3 dneh bivanja v Meranu se preselim v Cortino.. Zanimajo me našteti prelazi zapore itd? ima kdo kakšne izkušnje? Vsak odgovor je dobrodošel 🙂 

Hvala
Kolikor vem, moraš priti mimo zapore na vzpon na Gavio do 09. ure zjutraj. Drugače pa je potrebno vseeno še spremljati splet, kajti tam je cesta večkrat zaprta. Ostalo ti ne morem pomagati.

jalaphilippe 26.07.2019 12:26

Glede zapore očitno nebom imel problema potem...?

Nejc1986 27.07.2019 19:08

Jaz sem lani julija prisel na gavio b.p. ; zvecer z avtom (okoli 19h), naslednji dan s kolesom sredi dneva..

Mogoce se kaj vidimo; grem v ponedeljek v cortino.

morison 28.07.2019 12:03
 Dolomiti  so  lepi kakorkoli  ali  z  avtom, peš  še  najbolje  pa  z  kolesom.
mv5267 28.07.2019 22:40
@jalaphilippe

Hvala

mv5267 28.07.2019 22:40
 www.stoneman.it
jalaphilippe 29.07.2019 15:00
 okej :) hvala za nasvete :)
Nejc1986 04.08.2019 20:09

Vceraj se vrnil iz kolesarjenja po italiji; 2 nocitvi v Cortini v kampu brez rezervacije, 3 noci v sante caterini pri Bormiu (hotel rezerviral par dni prej preko bookinga).

Neke pretirane gnece ni bilo, vreme sodelovalo. So pa v arabbi apartmaji kar zasedeni, tako da verjetno bolj pride v postev kampiranje.

Ce ima kdo kaksno vprasanje z veseljem odgovorim.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI