Weissensee/Belo jezero, avstrijska Koroška

Domov > Forum > Weissensee/Belo jezero, avstrijska Koroška

Weissensee/Belo jezero, avstrijska Koroška

SORTIRAJ PO:
RobertMihelcic 07.08.2018 22:47

3. in 4. avgust 2018: Tokrat sva oči Robi in 14 letni sin Aleks kolesarila po naši bližnji soseščini, po avstrijskem Koroškem. 

Štartala sva v centru Beljaka, ob Dravi proti Špitalu, na sredi poti se odcepila proti Ziljskim Alpam oz. Belemu jezeru, kjer sva ob jezeru prespala. Drugi dan čez Šmohor po Ziljski dolini nazaj do Beljaka. Skupno 142 km. Hitri lahko turo prevozijo tudi v 1 dnevu, ali pa jo skrajšajo tako, da  3 km pred jezerom zavijejo proti Ziljski dolini. Po obrežju vzhodnega dela jezera ni možno kolesariti, ker ni prevoznih poti, zato je tu potrebno iti z ladjico, če želiš priti na drugo stran. Poleti vozi nekje vsako 1 uro. Na ladjico ni problem vzeti kolo, je dovolj prostora.

Kljub nadmorski višini nekaj čez 900 m, se da v čistem jezeru poleti kopati (tokrat je imela voda celo 26° C),  pozimi pa drsati.

Vmes je nekaj krajših strmih klancev, zato tura ni primerna za (naj)mlajše. Kolesarska steza poteka ob Dravi in po Ziljski dolini. Med Dravo in jezerom pa se vozi po glavni cesti, ki pa ni prometna. 

Lepa tura!

Najine vtise sva objavila v fotoreportaži:
http://www.mihelcic.si/Weissensee.html

Robi in AleksNejc1986 08.08.2018 11:03

 Kapo dol. Meni osebno je nekaj najlepšega videti ko se tudi malo mlajše vpeljuje v svet kolesarjenja in rekreativnega športa nasploh.


In pa hvala za idejo za kakšen vikend kolesarski izlet.

👍👍


Lp

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI