Preskakovanje verige na zadnji kasati

Domov > Forum > Preskakovanje verige na zadnji kasati

Preskakovanje verige na zadnji kasati

SORTIRAJ PO:
Periglej 11.08.2018 11:55

Pozdrav vsem,

že pred tem, ko sem utrgal ketno na specialki, mi je le-ta preskakovala na ta majhnih štirih zobnikih, sploh v klance. Včeraj sem jo zamenjal z novo in je preskakovala že na ravnini.

Študiram menjati še zadnjo kaseto... na ostalih zobnikih ne preskakuje.

Shimano 105 5800...

Kakšna druga ideja? Upam, da ni kaj na kakšen čuden način zvito....

lp

matejn 11.08.2018 12:03
 Nastavitev menjalnika,  zvit nosilec menjalnika, zvita kletka menjalnika, obrabljena kaseta.
copi 11.08.2018 13:16
@Periglej

Pozdrav vsem,

že pred tem, ko sem utrgal ketno na specialki, mi je le-ta preskakovala na ta majhnih štirih zobnikih, sploh v klance. Včeraj sem jo zamenjal z novo in je preskakovala že na ravnini.

Študiram menjati še zadnjo kaseto... na ostalih zobnikih ne preskakuje.

Shimano 105 5800...

Kakšna druga ideja? Upam, da ni kaj na kakšen čuden način zvito....

lp

In to ti najbrž preskakuje samo ko imaš verigo na malem zobniku spredaj ?
Periglej 11.08.2018 13:35

Na velikem in na malem spredaj.

Sem šel gledati z vrha bicikla proti tlom. Ketna zgoraj se pokriva s ketno spodaj pod kaseto in morda je klatka res malenkost zvita. Vendar kaj ko ne vem, kako je bilo prej... bom pogledal še pri svoji stari specialki, morda kaj pogruntam. 

oschti 11.08.2018 13:40
@matejn
 Nastavitev menjalnika,  zvit nosilec menjalnika, zvita kletka menjalnika, obrabljena kaseta.

...

Ali si verigo pravilno obrnil, ker je asimetrična in mora biti napis HG na zunanji strani? Sicer pa preglej nastavitve menjalnika, zajl, bovdnov, nosilca menjalnika, račne, kasete...sploh račne, ker zna zaradi uničenega ležaja veriga kr lepo škrtati, posledično pa zaradi tega komplet kaseta malce opleta. Ja, pa preglej še gibljivost člena, kjer je vstavljen vezni pin, ker če ni lepo gibljiv, zna v vseh prestavah preskakovat.

lp

Periglej 11.08.2018 14:14
 Veriga je prav obrnjena, je pa bilo isto preskakovanje tudi pri prejšnji verigi, ki je bila tudi raztegnjena in sem jo utrgal.
copi 11.08.2018 17:05
@Periglej

Na velikem in na malem spredaj.

Sem šel gledati z vrha bicikla proti tlom. Ketna zgoraj se pokriva s ketno spodaj pod kaseto in morda je klatka res malenkost zvita. Vendar kaj ko ne vem, kako je bilo prej... bom pogledal še pri svoji stari specialki, morda kaj pogruntam. 

Bi bilo potrebno videti, možno je tudi da si predolgo odlašal z menjavo verige in si tako uničil sprednje zobnike in ti pobira verigo spredaj zaradi tega ti potem trza zadnji menjalnik.Torej problem je lahko tudi v sprednjih zobnikih bi pa bilo treba videti tako je težko reči.
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI