Oj!
Specialka ali MTB oz. oboje :-). Odvisno od preferenc. Mulatjer cel kup, dostop do najvišje točke pa za specialko mislim da s sedmih strani. Sicer se ceste proti vrhu spajajo ampak dela si lahko narediš kar veliko.
Dober plac, izhodišče je vas Semonzo del Grappa. Tam imaš en fajn B&B (Tilly's) oz. avtokamp zraven vrhunske pizzerije/gostilne Antica Abbazia. Priporočam njihov "house wine". Domačini hodijo tja na veliko. Poguglaj Monte grappa bike day, pa boš dobil občutek kako kolesarski in letalski (zmajarji in padalci) je lahko ta punkt. Asfalt je na cestah J in JZ strani super. Hotelčkov in B&B imaš tam cel kup. Vzemi pa v obzir, da je tam zdajle spodaj zelo vroče, vidljivost pa zaradi inverzije/padska nižina bolj švoh. Teren za kolesarjenje pa top. Ni bil zastonj etapni cilj Gira.
Smo bili v dolomitih. Mi smo bili v Cortini, v kampu Cortina. Idealno izhodišče za vseh pet ali šest prelazov. Mogoče boljša samo še Corvara, vendar je pa Cortina lepša in še več znamentosti - Tre Cime, Cinque tori...
Jaz sem si vzel eno dopoldne za vrhunski užitek -Cortina- Falzarego-Valparola-Corvara-Gardena-Sela-Compolongo-Corvara-Valparola-Falzarego-Cortina - 120km, 3600višincev, 5ur40neto, Naslednji dan pa še Giau.
lp
#Primož29, kako si pa iz Sele prišel na Campolongo ?
Sem tekom letošnjega dopusta prekolesaril te prelaze , pa potem še večino v okolici Bormia,pa vmes nekaj v okolici Merana ter passo rolle in okoliška San Pellegrino in Valles.
Zdaj bi pa še m.grappo. Opcija je tudi okolica gardskega jezera... Imam namreč 4dni dopusta v sredini septembra in me vleče na kolo v Italijo:)
Monte grappa me pa pali odkar sem prvič videl tisti posnetek od col collective. :)
Nejc, ti sam pejt. Prvošč si tole Monte Grappo, pa naskoč jo z večih strani 😀. Pol si pa še tisto drugo grappo prvošč v Bassanu. Punkt je itak tolk kolesarski, da že bolj bit ne more. V bližini najdeš Sidi, pa Willierja, lahko se pelješ mim Pinarella. Se pa splača mal časa vzet za ogled mest. Cittadella, Bassano, Vicenza (no, mal naprej pa mal nazaj) so zelo lepa srednjeveška mesta z arhitekturo, kjer je imel prste vmes Palladio. V Bassanu, če stojiš na glavnem trgu in maš xxl cerkev na svoji levi, najdeš diagonalno desno v stranski uličici, v kotu, eno slaščičarno/sladoledarnico. Top, top sladoled. Tip dela tud torte za miss Italia 😀. Se splača poskusit. Tja tud domačini zahajajo. Drugač pa če boš sem skoču, se ti obeta super bicikliranje, če bo le vreme sodelovalo. September je fajn, ker ni več tolk prekurjen, začetek maja zna pa na vrhu kdaj bit še hladno (včasih še sneg ob robu cest). Če se ti bo dal, se enkrat gor zvečer zapelji z avtom al pa pozno popoldan/zvečer z biciklom in potem dol z lampo. Razgled na osvetljeno padsko nižino 1700 m nižje z xxl luči je res fajn.
Pa kaj pofotkaj in nared reportažo, da bomo še mi pol čist slinasti. Je pa ta cesta iz filma by Col Collective, točno ta špura iz Semonza. Camp zraven pizzerije Antice Abbazie oz Tilly's, je od ceste, kjer se začenja vzpenjat oddaljen cca 500 m oz. 100 m. V glavnem, vse maš pred nosom.
Kamorkoli boš že šel, uživaj!
Ja saj to že vem,da kamorkoli grem,uzivam:) pa naj bodo to Dolomiti , Stelvio , pohorje ali pa popoldanski skok na Pance :) važno da se miga.
Ampak Italija je pa le Italija :) najlepša hvala za info,definitivno se bo nekam šlo.
za1x je samo vprašanje specialka ali mtb. Problem pri mtb je,da nisem fan tipičnih divjaskih spustov,ampak bolj umirjenih makadamskih vzponov,te je pa včasih težko najti,oziroma ko prideš nekam z mtb te bolj pošiljajo na neke hard spuste...
Uglavnem tnx za info. Lp
@PrinceUDŠe Pordoi je vmes.#Primož29, kako si pa iz Sele prišel na Campolongo ?
Epsko, če je kondicije dovolj. Moram pa reči, da sem bil bolj psihično uničen po solo Maratonu Alpe, sicer iz Lj in nazaj. Sem se dolomitov lotil mogoče bolj z rezervo, oz mi bolj ustreza samo gor in dol brez ravnine?
Še enkrat priporočam vsem, pa še ceste so fenomenalne.
lp
@Nejc1986Zahodni del Gardskega jezera, izhodišče kamp Limone, je za mtb tudi zelo priporočljiv. Najvišji vrh-prelaz Tremalzo in vse okoli njega.Ja saj to že vem,da kamorkoli grem,uzivam:) pa naj bodo to Dolomiti , Stelvio , pohorje ali pa popoldanski skok na Pance :) važno da se miga.
Ampak Italija je pa le Italija :) najlepša hvala za info,definitivno se bo nekam šlo.
za1x je samo vprašanje specialka ali mtb. Problem pri mtb je,da nisem fan tipičnih divjaskih spustov,ampak bolj umirjenih makadamskih vzponov,te je pa včasih težko najti,oziroma ko prideš nekam z mtb te bolj pošiljajo na neke hard spuste...
Uglavnem tnx za info. Lp
lp
Evo,še par dni in via Monte grappa in lago di garda..
Nekje 3-4 dni... Nevem... Bolj ko razmišljam in berem, bolj se mi zdi,da je za Gardo primernejši MTB...
Da bi vzel specialko in MTB mi ne diši,zdaj pa ne vem; plan je 1dan biti v Monte grappi... Je tam kaj primernega za MTB (razni downhill spusti odpadejo,pac lepe makadamske poti,kondicija ni problem, pomanjkanje jajc pa)?
Potem pa naprej na Gardo...
Zakaj mi ni za vzeti obe kolesi? Iskreno mi ni za puščati enega kolesa v avtu ali v kampu , medtem ko cel dan kolesarim z drugim kolesom...
Za1x se nagibam k mtb... Kakršnakoli mnenja mi bodo v pomoč :)
Hvala,lp.
Monte Grappa mora biti prelepa v tem času - se priporočam za kakšno sliko. :)
Srečno pot!
Pojdi na https://www.bikemap.net/en/r/3838123/ in razisci cestne moznosti. Se zdi, da jih je polno.
Ta okrog Garde sicer ni najbolj primerna, ker je cesta ozka in zna biti precej prometna. Ampak variacije na in med okoliskimi hribi pa morajo biti lepe.
Vsem lep pozdrav iz Monte Grappe. Čudoviti razgledi. Ob 10h sem bil že gor.
Zdaj pa probat tisti sladoled ki mi ga je "bruhmici"priporočal v Bassanu.
Evo sem se nakolesaril;3dni garde (2dni s specialko in 1dan mtb) in tja grede Monte grappa z okolico. Opisem zadevo in dam fotke ko pridem do casa-energije.
Sicer pa : super je bilo! :)
@Nejc1986Evo sem se nakolesaril;3dni garde (2dni s specialko in 1dan mtb) in tja grede Monte grappa z okolico. Opisem zadevo in dam fotke ko pridem do casa-energije.
Sicer pa : super je bilo! :)
Odlično, čakamo fotke:)
Pozdravljeni,kot sem že v neki drugi temi napisal,sem letos bil na kolesarskem dopustu v Dolomitih in Alpah. Plan je bil tudi obiskati Monte Grappo , pa sem jo izpustil zaradi pomanjkanja časa.
Me pa še zmeraj mika... Je bil kdo? Kaksna ideja za kako fajn turo tam v okolici? Mtb ali specialka,kaj priporočate?
Skratka,kakrsnakoli info več kot dobrodošla:)
Lp,nejc