Za Speci sedeže - širina kosti in sedeži:
ŠE ENA
Zelo koristno, hvala, sedaj vem vsaj da sem širino 145mm zadel 👍., čeprav svetovalec v trgovini mi je svetoval velikost S3, ki naj bi bila spet širina 131 mm kar mi ni šlo skupaj, saj sem 131 že imel toda res brez odprtine perinalnega dela. Potem je rekel da bi lahko šel tudi na L3 (145mm) in je bil negotov tako da mi spet ni bilo jasno kaj rabim.
Znanstvena fantastika 😂
Vem, da je rit čist stvar posameznika, pa vendar kakšen nasvet bi prišel prav.
Gre za nakup Specialized sedeža; Power comp, Romin evo comp ... ipd
Širino sedalnih kosti imam 118mm - kar pomeni širino sedeža 143mm.
Nad 120mm pa je priporočjiv sedež 155mm. Trgovec pravi, da sem na meji. Trenutno ni opcije poizkusit oba, morda v naslednjih tednih.
Je bil kdo v podobni dilemi - bil nekako vmes s širino in je testiral obe varjanti? Ter mnenje in opažanja pri sedežu s krajšo / daljšo konico?
Zdravo!
Po meritvah bi bil zame idealen 147 mm. Izbiral sem med sedežem Power in Romin. V poštev sta prišla ali 143 mm ali 155 mm. Izbral sem Specialized Romin, 143 mm. Zaradi mojega načina vožnje - pogostega premikanja naprej nazaj in navajenosti "lovljenja" ali stabiliziranja kolesa z notranjo stranjo stegen ob sedež, se je ta z daljšim nosom izkazal za zadetek v polno. Kljub temu, da je nekaj ožji od teoretičnega ideala, tega ne občutim oz. me ne moti. Očitno imam srečo. Ko vozim, na sedež oz. rit niti pomislim ne. Ampak saj veš ... vse je relativno.
Drugače ima extremevital opcijo za najem sedeža za 9eur na dan za določene modele.
https://www.extremevital.com/sl/kolesa/kolesarski-sedezi-c-2_9.html?testna-oprema
ZGODBA ZAKLJUČENA!
Na testu sem imel Power Expert 143mm. Po dveh turah sem se na sedežu počutil dobro, veliko lepše se je sedelo, kot na zdajšnem preozkem 134mm Prologo-tu. Celo boljši občutek mi je, ker je sedež krajši.
Sem pa ravno v tem času zasledil malo rabljenega Power Expert 155mm in ga nabavil (dobra cena). Ta vikend sem ga testiral na dveh furah in moram rečt, da sem s to širino še malo bolj zadovoljen. Verjetno pa tudi s 143mm ne bi falil. Samo s kilometrino bi lahko čez čas to ugotovil.
PS: Se splača investirat v sedež, rit vam bo hvaležna. 😀
Ker se odločam za nakup drugega sedeža, sem šel na meritve sedalnih kosti in dobil širino 125mm. Sedaj pa ne vem, nekje sem prebral da je treba k tej širini dodati 20 mm in dobiš širino sedeža, spet drugi pravijo da je najbolje vzeti širino čim bližje tej meri torej okrog 130 mm .
Kaj je res ? 😊