Nakup prvega cestnega kolesa

Domov > Forum > Nakup prvega cestnega kolesa

Nakup prvega cestnega kolesa

SORTIRAJ PO:
Bolek 04.09.2018 15:03

 Dober dan.

Po več kot 4-ih letih razmišljanja je končno prišel čas, da si končno kupim prvo cestno kolo.

Do sedaj sem vozil 5 let trekking kolo scott scale 50 (narejenih preko 15 000 kilometrov) in sedaj vozim 1 leto gorca cube c62 race (narejenih okoli 5 000 kilometrov). Zaradi vožnje večinoma po asfaltu in  redko vožnje po makadamu in gozdnih poteh (dolina Glinščice, dolina Dragonje, Prešnica-Podgorje, Slavnik in Parencana) sem se končno odločil, da si kupim cestno kolo. Visok sem 178 cm in težek okoli 92 kilogramov. Budžet znaša do 2 000 evrov. Rad bi imel karbonca z Ultegra opremo. Zadnje mesece veliko spremljam po internetu forume in se še vedno ne morem odločiti katero kolo bi kupil.

V oči so mi najbolj zaenkrat padli spodnji trije bicikli. Prosim za Vaše mnenje.

https://www.canyon.com/en-si/road/endurace/2018/endurace-cf-8-0.html

https://freestyle.si/artikel/11804426/kolo-giant%C2%A0tcr-advanced-1-disc-l-carbon-2018

https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=231888;menu=1000,173,157;mid%5B1112%5D=1

Poleg zgornjih treh koles sem gledal tudi druge znamke kot so: fondriest, cube, willier, cannondale, specialized, bianchi in še mnoga druga.

Za Vaš odgovor se Vam vnaprej zahvaljujem.

Lep kolesarski pozdrav iz zaenkrat oblačne Obale.

obelix 04.09.2018 15:55

 Precej različna kolesa imaš v naboru, vsa so vrhunska, cenovno racionalna, ampak res različna.  

Prednost Canyona je sigurno nizka teža in pa, vsaj po mojem mnenju, glede na tvoje kg/cm in pretekle vozniške izkušnje, endurance pozicija na kolesu. TCR ima prednost v disk zavorah in pa močnejših pestih, kar pri tvoji teži igra vlogo, prav tako ima trenutno zelo dobro, najnižjo ceno od vseh in domačega ponudnika, kar je definitivno plus. Je pa to precej bolj race kolo, ti bo ustrezalo? BMC-ja ne poznam, malo sem ga preletel v enem review-ju, definitivno je plus, da boš s tem kolesom izstopal iz množice, cena je očitno dobra za to kolo, ampak barva je pa vredna popusta .... , no mogoče lepše zgleda v živo :) . BMC-jev na cesti vidim veliko, mogoče z razlogom, ljudje marsikaj naštudirajo, cena ne more biti razlog, pinarellotov je malo morje. Mogoče je samo vprašanje prisotnosti na trgu .... ne vem, ampak nebi drezal v neznano, če bi sam izbiral, ker po drugi strani je Giantov in Canyonov ogromno. 


Pod črto bi predlagal Gianta, diski in močnejše osi so definitivno plus za nekoga z 92 kg, seveda, če ti ustreza bolj agresivna pozicija na kolesu. Kolo je vrhunsko, vizualno lepo, cena odlična, dobra garancija, tudi moram rečt, da se zelo lepo pelje po slabih cestah....  Sprobaj pozicijo, če ne gre skozi, če so pomisleki, ne dosežeš "udobno" spodnjih krivin raje Canyona. 

Bolek 05.09.2018 08:59

Bolek 05.09.2018 09:04

Dober dan.


Zahvaljujem se Vam za zelo izčrpen odgovor. Za BMC-ja se popolnoma strinjam. Morali bi dati dodaten popust zaradi barve.:).

Gianta bom ziher šel probat, da vidim kako zgleda v živo in kako se počutim na njem.

Lep kolesarski pozdrav iz sončne Obale.


1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI