@rspehar
Sem rekrativni kolesar in bi želel poleg specialke nabaviti še gorsko kolo. Za kolo nebi rad dal več kot približno 1.500 EUR. V oko mi je padel model SCOTT SCALE 900 ELITE letnik 2018 (29" gume), seveda pa bi v poštev prišlo tudi kakšno drugo primerljivo. Predvsem iamm željo, da je čim lažji (karbonski okvir) z ne preveč širokimi gumami, da je še kolikor toliko sprejemljiv tudi za asfalt, ter da z njim čim bolj nalahko premagujem vzpone. Moja veliksot je 170 cm zato me zanima, koliko bi moral biti velik okvir? Kakšne so vaše izkušnje in kateri kolo bi priporočali?
Gume itak lahko menjaš, vendar z širšimi gumami se lažje vozi po makadamu, po gozdu. Saj se menda ne boš vozil po asfaltu, če imaš specialko? Sam imam Scale-a z alu okvirjem pa ne vem, če bi kaj lažje premagoval vzpone z karbonskim..:) Glede na tvojo velikost pa verjetno S.
Tudi mene malo stran od asvalta vleče, zato bo padlo še:
http://www.konaworld.com/platform_libre.cfm
in Zemlja je spet okrogla....
....poglejte še kaj od Jekla ne sam karbon...
@bécane1x z 11x42 zobnikom....tudi na Kurešček prideš z njim....
Tudi zelo v redu. Sam iščem za n+1 nekaj udobnega in pa obvezno 2 šajbi spredaj. Saj 1x je kul, samo sam bom še vedno tudi po cestah in ne non-stop gor/dol in iz tega razloga se mi preskoki na 1x ne dopadejo.
@dedraklemenzanesljivo v ožjem izboru...škoda da je karbon@bécaneTudi mene malo stran od asvalta vleče, zato bo padlo še:
http://www.konaworld.com/platform_libre.cfm
kaj pa tale?
Tole je najboljši nakup za ta denar.
V kolikor je seveda še na zalogi.
@mitjapnedvomno...že vilca ima retail price blizu ali pa že malo čez 1000€Tole je najboljši nakup za ta denar.
V kolikor je seveda še na zalogi.
@dedraklemenJaz bi rekel, da je tale boljsi.
samo je 27,5...
Alu Radona ne moreš primerjat z Giant karbonskim okvirjem.
@n3oin Zemlja je spet okrogla....
....poglejte še kaj od Jekla ne sam karbon...
@n3o
Tudi zelo v redu. Sam iščem za n+1 nekaj udobnega in pa obvezno 2 šajbi spredaj. Saj 1x je kul, samo sam bom še vedno tudi po cestah in ne non-stop gor/dol in iz tega razloga se mi preskoki na 1x ne dopadejo.
@bécane
@n3o
Niso problem visoka in nizka razmerja ;-) Tam je itak super pošlihtano, sredina kjer bom največ pa se mi ne dopade s prevelikimi preskoki. Sem preveč navajen s cestnega, kjer maš do 16 preskok po zobnik nato pa po dva do tri ...
@dedraklemen
@HP