Pomoc. Polar v800 ali m430

Domov > Forum > Pomoc. Polar v800 ali m430

Pomoc. Polar v800 ali m430

SORTIRAJ PO:
Štefankov1 16.10.2018 22:27
 Zanima me katero uro nabavit. Gre se mi predvsem za srcni utrip. Po navodilu kardiologa. Katero uro bi bilo bolj pametno nabavt. V meritve na zapestju sem nekoliko skepticen. Vase mnenje bi mi prislo zelo prav. Hvala.
PaDe 17.10.2018 13:07

V primeru uporabe na kolesu absolutno uporaba pasu. Meritve na zapestju so pri kolesarjenju še veliko bolj nezanesljive kot recimo pri teku. Poleg tega je uporaba pasu pri kolesarjenju bistveno manj moteča kot pri teku. 

Uporaba pasu je možna pri obeh urah. Z M430 pa lahko (brez pasu) meriš utrip v neaktivnosti (čez dan, med spanjem itd)

lp

PaDe 17.10.2018 13:08

Štefankov1 17.10.2018 14:11

@PaDe

Potlej bi bilo bolj smiselno M430 + pas.

Hvala za info in mnenje

lp

matejn 17.10.2018 16:23
 Sama natančnost meritve srč. utripa bo pri V 800 veliko večja in zanesljivejša. Pa tudi drugače je V 800 v popolnoma drugem razredu kot M 430.
StaraKost 17.10.2018 19:09

Če je primarna meritev, meritev utripa. Potem so dovolj že osnovni modeli. 

Vrhunski modeli so boljši samo takrat, ko potrebuješ natančne meritve pri visokih obremenitvah oziroma pri hitrih spremembah višine obremenitve ali potrebe po RR meritvi (meritev vsakega utripa).  Obenem nudijo veliko funkcionalnosti, ki ni povezana z utripom.

Pri povprečni rekreativni rabi, vrhunski modeli niso potrebni. Posebej, če funkcije GPS niso nujno potrebne.

Ne pozabit, da za V800 in M430 prihaja zamenjava, Vantage V in Vantage M.

Štefankov1 17.10.2018 19:22

Imel sem nekaj težav s srcem in vse možne kardio preglede. V bistvu gre za to, ker mi je kardiolog predlagal naj se še ukvarjam s kolesarjenjem a v zmernem nivoju in naj si spremljam pulz, da ga ne bom preveč nateral. Sedaj imam nekaj cenenega s pasom (lidl varjanta) a dela zelo čudno in včasih zataji.  Primarno mi je kolesarjenje kjer mi velikokrat pulz prekorači mejo. Tečem ravno ne (mogoče na WC :)).  GPS mi pa tud prov pride. 

Pol predlagate M430? 

lp, Štefan

misko.pisko 17.10.2018 19:26

Uporabljam Polar m200.

Za povprečnega rekreativca, vrh glave podatkov.

Pa še poceni je v primerjavi z ostalimi modeli. omogoča pa samo merjenje pulza na roki.

Ko sem delal primerjavo z s pulzmetrom na Garminu 820 (trak) , sta bila popolnoma enaka.

Cheers

Ferdo 17.10.2018 22:21

Sam tudi uporabljam M430 z Hr pasom že drugo leto in moram reči da je Ok. Za kolo ga lahko uporabljaš vendar je na uri premajhen zaslon in se težko spremlja pa še ko zapneš na krmilo, visi postrani.

Letos sem si nabavil kolesarski števec M450, ki pa dela z istim Hr pasom in ekran je končno večji da se lahko normalno spremlja. Pogrešam edino zunanjo temperaturo, imam pa tudi kadenco sedaj. Polar je vrhunska firma . Največja prednost ure pa je da se baterija fila na Usb in drži tako dolgo da eno filanje drži  kar 3 tedne, tudi če večkrat sedeš na kolo. Na koncu ti odčita še območje kjer si delal, pokurjene kalorije in napiše svoj kratek spis za kaj ti je koristil trening.

Vse ure z Hr pasom so bolj točne in porabijo manj baterije, kot tiste ki merijo iz zapestja, pri tistih je z baterijo konec že po 2 dneh.

Carpaccho 17.10.2018 22:50
 Kar se tice Polarja lahko samo to recem...cim dlje stran od njega. Imel sem V800 in M400 obe uri na servisu vsaj 3x. Konstantno izgubljanje povezave HR pasu z uro. Priporocam Garmin uro. Fenix 3 bo deloval kot je treba.
ElTorro 17.10.2018 23:17

@Ferdo

Vse ure z Hr pasom so bolj točne in porabijo manj baterije, kot tiste ki merijo iz zapestja, pri tistih je z baterijo konec že po 2 dneh.

Vsekakor je smiselno uporabljati HR pas, že zaradi natančnosti - če gre za kardiologova navodila in želiš paziti, da ne prekoračiš neke meje, ti meritve na zapestju ne bodo dovolj dobre, še posebej med gorskim kolesarjenjem ko se vse skupaj bolj trese.

Ni pa res, da baterija na takšnih urah drži le dva dni.....moj Fenix brez težav zdrži več kot teden dni ob cca 5 urah aktivnosti.

copi 18.10.2018 01:31

@Carpaccho
 Kar se tice Polarja lahko samo to recem...cim dlje stran od njega. Imel sem V800 in M400 obe uri na servisu vsaj 3x. Konstantno izgubljanje povezave HR pasu z uro. Priporocam Garmin uro. Fenix 3 bo deloval kot je treba.

Zanimivo po mojih izkušnjah in izkušnjah še marsikoga je pa ravno obratno.

senseigo 18.10.2018 11:36
 Vsekakor V800....
Štefankov1 18.10.2018 12:10

😉😉

@senseigo
 Vsekakor V800....

Mislil sem m430 + pas H10. Predvsem zaradi tega, ko grem na kak večji pohod ali kaj podobnega ne bi bilo potrebno natikat pas. Menda se na M430 lahko tudi H10 poveže.

Ceprav  V800 mi je nekoliko bolj vsec. Denar pa je tud podoben. 

Res se ne morem nikakor odločit. 

MatMat 18.10.2018 21:57

Uporabljam uro m430 v kombinaciji s pasom Polar H10. Obe zadevi mi delujeta super in nimam nobenih problemov. Namen uporabe je predvsem spremljanje utripa, da ne zaidem v preveč "rdeče" številke. Kot rekreativec več niti ne potrebujem. Uro in pas uporabljam pri kolesarjenju, hribolazenju in pri kakšnih daljših nezahtevnih pohodih (npr. hoja okoli Bohinjskega jezera).

Kar se delovanja ure tiče... GPS sledenje deluje presenetljivo natančno, baterija zdrži dolgo, vidnost na soncu je super, s telefonom se poveže zelo hitro...pa še kak plus se najde. V mojem primeru merjenje utripa na zapestju tudi deluje zelo solidno, vendar to uporabljam le pri kakšnih nehaztevnih pohodih (kot sem omenil zgoraj) - za ostale zadeve uporabljam pas+ura.

Kaj pogrešam pri uri? Mogoče pogrešam le to, da na uro ni možno povezati kolesarskih senzorjev (kadenca in hitrost), kar je pri V800 možno. Iz tega razloga imam na kolesu še en navadni števec, ki mi daje vse podatke ki jih med vožnjo potrebujem.

Ferdo 19.10.2018 19:20
@MatMat

Uporabljam uro m430 v kombinaciji s pasom Polar H10. Obe zadevi mi delujeta super in nimam nobenih problemov. Namen uporabe je predvsem spremljanje utripa, da ne zaidem v preveč "rdeče" številke. Kot rekreativec več niti ne potrebujem. Uro in pas uporabljam pri kolesarjenju, hribolazenju in pri kakšnih daljših nezahtevnih pohodih (npr. hoja okoli Bohinjskega jezera).

Kar se delovanja ure tiče... GPS sledenje deluje presenetljivo natančno, baterija zdrži dolgo, vidnost na soncu je super, s telefonom se poveže zelo hitro...pa še kak plus se najde. V mojem primeru merjenje utripa na zapestju tudi deluje zelo solidno, vendar to uporabljam le pri kakšnih nehaztevnih pohodih (kot sem omenil zgoraj) - za ostale zadeve uporabljam pas+ura.

Kaj pogrešam pri uri? Mogoče pogrešam le to, da na uro ni možno povezati kolesarskih senzorjev (kadenca in hitrost), kar je pri V800 možno. Iz tega razloga imam na kolesu še en navadni števec, ki mi daje vse podatke ki jih med vožnjo potrebujem.

kupi Polar M450 za manj denarja kot V800 pa bo problem rešen. Ne vem kako eni ne ločijo kaj je ura in kaj kolesarski števec ?  če bi bilo tako bi imeli vsi ure na kolesih 

Lenoritis 19.10.2018 23:57
Sama  v800 ura je dobra. Pascek zal razpade po letu UV sevanja. Software okoli Polarja, pa je se vedno iz leta Marije Terezije. Se bojim da bodo koncali kot Nokia.
copi 20.10.2018 01:55

@Lenoritis
Sama  v800 ura je dobra. Pascek zal razpade po letu UV sevanja. Software okoli Polarja, pa je se vedno iz leta Marije Terezije. Se bojim da bodo koncali kot Nokia.

...Ki pa za razliko od Garmina deluje.

StaraKost 20.10.2018 10:46

@Lenoritis
Pas "razpade" zaradi slabega vzdrževanja in ne UV sevanja. Po vsakem treningu je potrebno pas in uro splaknit v mlačni vodi, da spereš znoj in jo posušit z brisačo.

Moj Polar V800 je star 4 leta in ima prvi pas.

Kar se tiče Software-a upam, da ga  pri novem Polar Vantage ne bodo preveč menjali. Za športnika so bolj pomembne športne funkcije, kot navlaka/šminka zaradi katere jim raste prodaja. Zaradi vzdrževanja šminke,  razvijalci  zgubljajo čas in energijo in nimajo časa za to, da jim pravilno deluje  tistih nekaj funkcij, ki jih zares potrebujemo.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI