Zimska jakna

Domov > Forum > Zimska jakna

Zimska jakna

SORTIRAJ PO:
kovit 02.12.2018 13:51

Iščem jakno za cca +5 do 12 stopinj z dobro vetrno zaščito. Ponudba je velika tako, da se je težko odločiti na pamet. Na denar ravno ne bi gledal. Bi kupil kaj v špici. Kaj priporočate na podlagi izkušenj? Hvala.

big.G 02.12.2018 14:34
 Za od 5-12°C ti jaz ne bi priporočal nič pretirano debelega. Castelli perfetto, bo vrjetno odlična izbira. Sam vozim sicer sportful fiandre no rain, ampak tisto res zelo malo diha, tako da se ponavadi znotraj precej ogrejem, kolega pa vozi perfettota in pravi, da je stvar odlična. Spodaj seveda samo "švic" majčko brez rokavov, zadaj v žep na hrbtu pa kakšen kvaliteten brezrokavnik, pa boš imel odličen setup za tvoj razpon temperature. 
bécane11488 02.12.2018 17:56

Če money ni problem, lahko samo priporočam Castelli Alpha. Zdaj so že neki novi modeli, ampak verjamem, da niso nič slabši od prve izvebe. Spodaj samo winter base layer, uporabljam od -2°C do +10°C. Kar me navdušuje je, da super diha, ne prepiha, in domov pridem skoraj suh.

Nad 10°C pa Perfetto vestja v kombinaciji s Fondo  in jesenskim base layer-om.

SHad 02.12.2018 18:50

Assos Tiburu recimo.

Potem kombiniraš z debelejšim base layerjem z dolgimi rokavi.

Jaz sicer imam prejšnjo serijo, tudi zelo zadovoljen.

Zdaj so imeli velike popuste, samo je že večino razprodano.

mai2sky 02.12.2018 19:05

Imam Castelli Raddoppia yellow fluo jakno (LINK). Kupil v neki akciji pri Wiggle. Vredna vsakega €. Pri 10 st. imam spodaj kratki poletni dres. Pri 5 st. pa dolgi base layer in kratki dres. Sem sicer bolj zmrznjene sorte. V predelu kjer je jakna nikoli ne zebe.

Yelow fluo barva je bila racionalna odločitev zaradi čim boljše vidljivosti. Rumena je sicer občutljiva na cestno umazanijo a po mokrem se v tem letnem času ne vozim. Cesta mora biti suha. Če pa kaj prileti, se doma enostavno obriše.

1LpI

obelix 03.12.2018 12:05

Raddopia bo pretopla za želeni razpon. +5 in +12 stopinj sta dva razpona, ki sta precej bolj narazen, kot se sliši na prvi pogled. 5 stopinj je temperatura, ko sam že posežem po zimski jakni, pri 12 stopinjah, grem pa na lepo vreme v klanec lahko še s kratkimi rokavi ... Sam sem velik navdušenec nad kvaliteto Castellija, ima en kup jaken za vse pogoje. Kot že nekdo pred mano, bi priporočal Perfetto convertable, kjer so rokavi snemljivi. Na ta način dobiš še dodatno širino uporabe. Pri 5 stopinjah bo že malo hladno ampak ob dobri termo švicmajci, se mi zdi, da bi lahko še delovalo. Se vozim občasno z njo pri okoli 6-7 stopinjah in čutiš da je na meji, ampak če si konstantno v pogonu, je ok, takoj ko se ustaviš za dve minuti, je pa hitro kriza. Mi pa mrzlo vreme kar paše, tako da če si bolj zmrzljive sorte, bo šlo težko do 5 stopinj. Castelli gabba je podobna a za nianso toplejša, je pa res, da obstaja samo kratek rokav, jaz jo kombiniram z termo rokavčki. Ko enkrat malo bolj zahladi se tista mala razlika napram perfettu pozna. 

PrinceUD 03.12.2018 14:03
  Castelli Perfetto !  Best buy . Pa še ugodno ga lahko najdeš.
n3o 03.12.2018 14:19

kriza še pozim divjate

no če bi govoril o CX-u al pa Grevlu bi še razumel...ajd....

peak 03.12.2018 17:33
 http://www.veb-company.si/jakne-softshell-thermal/jakna-endura-pro-sl-primaloft-7575286
big.G 03.12.2018 21:02
 Ko takle berem vaše objave, se mi zdi, da vas je večina preveč oblečenih. Najlažje bo tako ali tako vsak sam na podlagi izkušenj ugotovil, kaj mu najbolj ustreza, ampak pozimi je boljše, da ti je na kolesu majčken hladno, kot, da ti je prevroče.
kovit 03.12.2018 21:46
 Hvala za  dobre nasvete.  Bom božičku naročil en (alpha ros) za ziher, da me ne strese preveč na kakšni burji. Ta razpon +5 do +12 je res malo prevelik da ga pokrijem z eno varanto.  Kakšno light varianto pa drugo leto za dedka mraza.
fuego 04.12.2018 13:36
 Jaz sem pozimi vedno prakticiral pri cca. 5 stopinj smučarski base layer z dolgimi rokavi, vmesni layer in tanek windstopper. Ni variante, da te zebe. Me je prej zeblo npr. v noge kot zgornji del. Kadar grem pa z gorcem imam pa itak s sabo vedno nahrbtnik in se na vrhu preoblečem.
bécane11488 04.12.2018 15:31

Ni isto ali voziš s hitrostjo 15km/h, ali 30+km/h; ni isto ali voziš samo gor in te pride žena iskat z avtom na vrh ali tudi dol; ni isto ali štartaš zgodaj zjutraj in se vračaš opoldne ali skočiš na bicikl za urco okoli poldneva, etc.

Mislim, da se je OP dobro odločil, imel bo 2in1 zadevo in če mu bo prevroče ali v klance še vedno lahko odpre prvi del, za dol pa se zadihta.

Se pa strinjam, vsaj pri meni je tako, večji problem kot telo je glava, bolj natančno zobje; tam najprej občutim, da nisem bil dovolj zaščiten, zato zadnja leta (emšo naredi svoje) tam okoli nule raje hoja v hrib in kolo, če je lepo in suho in 5+°C.

fuego 04.12.2018 16:16
@bécane

Ni isto ali voziš s hitrostjo 15km/h, ali 30+km/h; ni isto ali voziš samo gor in te pride žena iskat z avtom na vrh ali tudi dol; ni isto ali štartaš zgodaj zjutraj in se vračaš opoldne ali skočiš na bicikl za urco okoli poldneva, etc.

Mislim, da se je OP dobro odločil, imel bo 2in1 zadevo in če mu bo prevroče ali v klance še vedno lahko odpre prvi del, za dol pa se zadihta.

Se pa strinjam, vsaj pri meni je tako, večji problem kot telo je glava, bolj natančno zobje; tam najprej občutim, da nisem bil dovolj zaščiten, zato zadnja leta (emšo naredi svoje) tam okoli nule raje hoja v hrib in kolo, če je lepo in suho in 5+°C.

Kadar sem gonil januarja specialko sem se tako oblekel + windstopper galoše in buff okoli vratu. Po ravnem ni problema, ker ne zašvicaš toliko kot pri manjši hitrosti v hrib. Zato pa za v klance obvezno s sabo nahrbtnik in za preoblečt. Tudi spomladi imam na gorcu vedno nahrbtnik in svežo majico zraven.

bécane11488 04.12.2018 17:26

Se strinjam, ko si gor se preoblečeš. Razlika med nekoč in danes ter seveda, da si lahko špogaš kvalitetno robo je, da sedaj skoraj nisi moker, ko si gor.

Kje so časi, ko smo hribolazili v bombaž majicah in karo srajicah; ko si prišel gor, je bila poplava; danes pa ob kvalitetni robi samo za pljunek mokrote.

Bo @kovit povedal, ko pride s prve runde z Alpho; je pa pogoj, da je tudi base layer kvaliteten in ne da je spodaj spodnja majica :)

kovit 05.12.2018 10:55
@bécane

Se strinjam, ko si gor se preoblečeš. Razlika med nekoč in danes ter seveda, da si lahko špogaš kvalitetno robo je, da sedaj skoraj nisi moker, ko si gor.

Kje so časi, ko smo hribolazili v bombaž majicah in karo srajicah; ko si prišel gor, je bila poplava; danes pa ob kvalitetni robi samo za pljunek mokrote.

Bo @kovit povedal, ko pride s prve runde z Alpho; je pa pogoj, da je tudi base layer kvaliteten in ne da je spodaj spodnja majica :)

Bom upošteval nasvete in podal poročilo... ;)

mat 06.12.2018 18:49
 gabba convertible, ko je topleje brez rokavov, brez problemov tudi pri 18 stopinjah, vmes kombinacija z rokavčki, ko je zares mraz (okoli ali pod nulo) še brezrokavnik na vrh, najboljši kolesarski nakup do sedaj, ravnokar s 4 stopinj, spodaj dolga spodnja majica, bp
Maj_ex 06.12.2018 20:56
@mat
 gabba convertible, ko je topleje brez rokavov, brez problemov tudi pri 18 stopinjah, vmes kombinacija z rokavčki, ko je zares mraz (okoli ali pod nulo) še brezrokavnik na vrh, najboljši kolesarski nakup do sedaj, ravnokar s 4 stopinj, spodaj dolga spodnja majica, bp

Identična zgodba z GORE Bike Wear - Power Windstopper Softshell Zip-Off Jersey.
fuego 07.12.2018 09:38
@mat

Kakšna je to majica , da ti v njej ni vroče pri +18 in te ne zebe pri +4?
Maj_ex 07.12.2018 09:59

Pri +4 ali manj imaš spodaj dober baselayer recimo nekaj od teh prvih petih na povezavi https://www.gorewear.com/eu/ie-en/shop-men/clothing/baselayers/?prefn1=sport&prefn2=temperature&prefv1=Road&prefv2=Cool

Pri 15+ pa samo majico/zip-off jersey, ki ji daš rokave stran kot recimo

https://www.gorewear.com/eu/ie-en/gore-c5-gore-windstopper-zip-off-jersey-100222.html?dwvar_100222_color=9900&cgid=gw_men_clothing_jerseys#prefn1=sport&prefn2=temperature&prefv1=Road&prefv2=Cool&start=4&cgid=gw_men_clothing_jerseys

ali

https://www.gorewear.com/eu/ie-en/gore-c7-gore-windstopper-pro-zip-off-jersey-100012.html?dwvar_100012_color=9900&cgid=gw_men_clothing_jerseys#prefn1=sport&prefn2=temperature&prefv1=Road&prefv2=Cool&start=8&cgid=gw_men_clothing_jerseys

tris 07.12.2018 12:48

@mat
Misliš  PERFETTO convertibile(?) ,...GABBA je samo  s kratkimi rokavi.

Drugače bi tudi jaz dal glas za Perfetto, lepo deluje v območju kor je deklariran (5-15°C), čeprav zna biti na zgornji meji kar toplo.NAzadnje recimo 7-9°C , spodaj tanek base layer z dolgimi rokavi ......takorekoč idelano.

Je pa res,  da so te zadeve zelo odvisne od posameznika in njegove "centralne kurjave".   :)

mat 07.12.2018 19:01

Misliš  PERFETTO convertibile(?) ,...GABBA je samo  s kratkimi rokavi.

nak, mislim gabbo kabrio, ne vem pa ali jo še imajo

Ferdo 01.01.2019 18:07
 ali so baselayer navadna kompresijska spodnja oblačila ali kaj več ?
tris 01.01.2019 23:57

Kompresijska oblačila so v bistvu  nadgrajeni baselayerji.

Kompresijska oblačila nudijo podporo mišicam, medtem  ko je osnovna naloga BL, da odvajajo znoj od telesa(oz. odvisno od debeline ,materijala, itd....lahko tudi bolj ali manj zadržujejo toploto, kar pride v poštev ob nizkih temperaturah).

Kvalitetne kolesarske hlače  so recmo  tudi kompresijsko oblačilo.

kovit 01.02.2019 19:30

Evo jakna ROS Castelli zdaj že večkrat sprobana. Ugotovitve; roba je ok, meni funkcionira za dve uri poštenega treninga, potem moram menjati švic majico in je naprej spet u nulo. Fino je za klanec, ker se lahko odpneš. Po moje bom lahko brez problema z ustrezno spodnjo majico vozil do 9 , morda do 10. Je pa res , da sem primer ekstremnega švickota. Pa kroj je dober in tisti, na prvi pogled, šminkerski žepek spredaj je tam z namenom in zelo uporaben. V glavnem zadovoljen. Hvala za nasvete.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI