JB

JB

SORTIRAJ PO:
Pinocio 14.01.2019 13:05

Če je poštenjak se bo pokesal za vse nazaj,ker je bil takrat,ko je dosegel največje uspehe še bolj dopingiran.

"Nekoč so me davili, ker nisem hotel dopinga"
Kot še dodaja nekdanji član Bahrain Meride, RadioSchacka, Astane, Discovery Channela in Krke, pozitiven dopinški primer ni najhujše, kar se mu je zgodilo v karieri: "Bil sem žrtev mobinga in izobčenec v ekipi, ker se nisem želel izpostavljati smrtonosnim posledicam dopinga. Med dirko po Franciji me je moštveni kolega zaradi tega celo davil. Po podpisu pogodbe so mi rekli, da sem nihče in nevreden ter da bodo poskrbeli, da ne bom nikoli več dirkal."

Jani to ti lahko govoriš tistim,ki so malo udarjen v glavo,pa povej javno katera ekipa je to bila in kater moštveni kolesar te je davil.

Pinocio 14.01.2019 13:36
Kje ste zdaj pizde,ki ste pljuval po Armstrongu,a ne boste nič povedal.Pridejo na vrsto tudi Froom,Wiggins,Dumoulin,Alaphilipp in razni drugi,ker so vsi na dopingu,samo sedaj še te rabijo v kolesarskem cirkusu,vemo pa itak vsi,da so vsi najboljši svetovni kolesarji na poživilih,katera izboljšajo rezultate in,da lahko prenesejo ti okostnjaki te tritedenske kolesarske torture,ampak eni še bodo vedno trdil,da se to da doseč na makarone in vodo.
copi 14.01.2019 13:41
@tjurij

https://www.rtvslo.si/sport/kolesarstvo/brajkovic-pozitiven-na-dopinskem-testu/477233

In potem svizec zavije čokolado...,še dobro, da ne pridejo na slo amatersko sceno ti vampirji z Hrvaške.

bécane11488 14.01.2019 14:04
 Kolesartvo je eden najlepših športov dokler ne začneš tekmovati, pa naj bo profi scena, tista vaška, sosed ali pa sam s sabo.
cH3r0 14.01.2019 15:00
@Pinocio
Kje ste zdaj pizde,ki ste pljuval po Armstrongu,a ne boste nič povedal.Pridejo na vrsto tudi Froom,Wiggins,Dumoulin,Alaphilipp in razni drugi,ker so vsi na dopingu,samo sedaj še te rabijo v kolesarskem cirkusu,vemo pa itak vsi,da so vsi najboljši svetovni kolesarji na poživilih,katera izboljšajo rezultate in,da lahko prenesejo ti okostnjaki te tritedenske kolesarske torture,ampak eni še bodo vedno trdil,da se to da doseč na makarone in vodo.
Samo popravil bi te "večina najboljših svetovnih športnikov"

kawasaki7030 14.01.2019 15:05
@bécane
 Kolesartvo je eden najlepših športov dokler ne začneš tekmovati, pa naj bo profi scena, tista vaška, sosed ali pa sam s sabo.

Triatlon je še lepši :)
copi 14.01.2019 15:39
@kawasaki7030
@bécane

......in boljši saj za razliko od kolesarjenja delujejo vse mišice v telesu ne pa le ene tri.
Sergej_Pomurje 14.01.2019 17:23
Napisal je, da je bil v zadnjih 5. letih v ekipah, kjer se ni počutil dobro. Če se ne motim je to UHC (o kateri smo lahko marsikaj prebrali - zdaj je itak več ni) in pri arabcih. Verjetno si lahko tudi tako razložimo psihično nestabilnost, ki so ji botrovali nenormalno številni padci. Če zraven še prištejemo omerto iz Astane in Radio Shacka in derivatov... verjamem, da ni najbolje spal. So pa imeli vsaj farmacijo porihtano (legalno in mogoče tudi ono drugo). Trenutni primer je zelo verjetno posledica Janijevega soliranja pri prehrani. Če se ne motim v pravilniku niso navedene minimalne vrednosti in to ni pravično. Niso vsi primeri enaki. Osebno ga ne spoštujem nič manj kot prej. Verjamem, da je celo življenje živalsko treniral in se boril ter kot pravi profesionalec skušal biti najboljši v najširšem pomenu te besede. Verjetno je zdaj pravi čas, da se poslovi. Ničesar mu ni treba več dokazovati.
CHEF860 14.01.2019 18:07

Nikdar se nisem pridruževal internetnemu linču v kateremkoli dopinškem primeru. Ko smo že pri "meal replacement powder" pa bi izpostavil, da smo v reviji Bicikel pred časom lahko prebrali odličen članek Tima Podlogarja o prehrani vrhunskih kolesarjev, v katerem izpostavlja koristi običajne zdrave prehrane za športnike:

"V zadnjih nekaj letih smo tako v vrhunskem športu priča trendu poudarjanja običajne hrane. Profesor James Morton, nutricionist v ekipi Sky, priporoča: »Kolesarjem svetujem, da jedo kar se da naravno hrano in se izogibajo procesiranim sladkorjem, mesu in tako naprej. Slišati je preprosto, a sveža zelenjava, sadje, ribe, perutnina ter mleko skupaj s kakovostnimi viri ogljikovih hidratov, kot so riž, kvinoja in sladek krompir, so temelj športne prehrane.« Tak trend je viden tudi v drugih kolesarskih ekipah – s seboj poleg vse kolesarske opreme vozijo tudi tovornjake s kuhinjami, v katerih vrhunski kuharji pripravljajo obroke iz vsakdanjih sestavin in se izogibajo predelani hrani in prehranskim nadomestilom, ki jih marketinški oddelki proizvajalcev dodatkov športne prehrane označujejo kot najbolj zdrave."

Skratka, vsaj v prvi fazi naj bo paniagua. Letelo bo enako, če ni ravno kake smole z govejim mesom, pa odpadejo tudi take neumnosti.

scottcr1 14.01.2019 18:20
 Najraje pa berem kako vaški telebajski čez noč postanejo strokovnjaki za doping..
cortez 14.01.2019 19:00

Jaz pa pravim naj že končno naredijo "open class" in naj tam legalno vozijo vsi našpikanci, dopingiranci, gandžamani, etc... s potrdilom. Čisti nimajo vstopa.

Požrejo in vzamejo naj vse kar jim nudi apoteka, ampak naj podpišejo na lastno odgovornost. Ne potem jokat, ko bodo cepali kot muhe.

Aja, potem bi šlo 99% vseh vozit open klaso, k včasih v AMA Superbike 😋

Pred leti sem imel priložnost govoriti s članom CADP (Canadian Anti-Doping Program), ko je bil Lance še "čist". Na vprašanje kaj si misli o njem in če je na dopingu, se je samo nasmehnil ...

sixsl 14.01.2019 19:04
@cortez

Jaz pa pravim naj že končno naredijo "open class" in naj tam legalno vozijo vsi našpikanci, dopingiranci, gandžamani, etc... s potrdilom. Čisti nimajo vstopa.

Požrejo in vzamejo naj vse kar jim nudi apoteka, ampak naj podpišejo na lastno odgovornost. Ne potem jokat, ko bodo cepali kot muhe.

Aja, potem bi šlo 99% vseh vozit open klaso, k včasih v Superbike 😋

To sem že tudi sam razmišljal, samo potem bi bilo zanimivo videti peloton, eden ubežnik pa 5 v glavnini.
kolo-voz 14.01.2019 19:50

E moj Brajko ...., cel lajf je bil na meji, oziroma na oni strani meje in kljub vsemu ni mogel nic, taksen kot je on, s svojimi 50 kilogrami je lahko samo baletnik. Meni sumljiv ze na zacetku kariere, dokoncno pa sem nad njim "obupal" na Giru, ko je bil oproda Armstrongu ..., takrat se je lepo videla ta "zdrava" naveza v ekipi Astane.

Mocno upam, da ne bom cez kaksno leto bral o se kaksnem nasem "junaku"

CosmiC 14.01.2019 20:04

Tole je bolj zgodba o kvaliteti prehranskih dopolnil, kot o dopingu. Regulacije za prehranska dopolnila ni, oz. je enaka kot za hrano. Noter je lahko to kar piše, lahko tudi ni. Količine na deklaraciji se pogosto ne ujemajo z dejanskih stanjem, itd.

Kolikor sem na hitro prebral, se metilheksanamin veliko uporablja v prehranskih dopolnilih in čiščenje proizvodne opreme med serijo prehranskega dopolnila z metilheksanaminom in tem kar je JB jedel sigurno ni izvedeno ravno temeljito.

Nauk zgodbe je že na strani USADA - Supplement 411 

"The reality is that the use of dietary supplements can be risky, and that awareness, caution, education, and common sense must be exercised when considering their use."

copi 14.01.2019 20:44
 Jaz te zgodbe ne kupim. V času ko je trgovin v Sloveniji s športno prehrano toliko kot gostiln naročaš te dodatke po spletu zraven imaš še sam v trgovini takšne izdelke.......... Te izgovori so bizarni kot tisti o Jolandi Alberta ali pa Igorja. Kako se lahko tak izdelek kontaminira v proizvodnji s snovjo, ki jo ta proizvajalec ne izdeluje? Če bi se to zgodilo z izdelkom , ki ga prodaja npr Hofer Mercator bi bil ta izdelek po vseh medijih, družbenih omrežjih.......Zakaj ne objavi imena proizvajalca....zakaj ne pove kdo ga je držal za vrat, v katerih ekipah je bil mobing....Morda bi bilo pa bolj pametno, da bi se zavil v molk. So pa izdelki kupljeni po spletu no name proizvajalcev iz Ukrajine, Turčije,Azije dejansko lahko sumljivi lahko celo za zdravje nevarni. To bi pa moral vedeti vsak, ki ima IQ večji od 0.
CosmiC 14.01.2019 20:55

JB je napisal, da isti proizvajalec dela tudi z metilheksanaminom. Kontaminacija definitivno je možna in glede na najdeno količino verjetna, s čimer se je očitno strinjal tudi UCI.

copi 15.01.2019 05:31
@Cosmic

JB je napisal, da isti proizvajalec dela tudi z metilheksanaminom. Kontaminacija definitivno je možna in glede na najdeno količino verjetna, s čimer se je očitno strinjal tudi UCI.

Se pravi je kupoval pri proizvajalcu, ki se bavi tudi z prepovedanimi substancami.Trg s športno prehrano je zelo velik,praktično vsi športniki rekreativni in pro uporabljajo te izdelke primerov o kontaminaciji je pa zanemarljivo malo.Mislim da je, če kupuješ na uradnem trgu veliko večja možnost, da se kontaminiraš z govedino, ki jo kupiš v supermarketu.
ElTorro 15.01.2019 07:25

Če si poklicni športnik, je pač treba biti posebej pozoren na to, kaj daš vase. To je enostavno del službe, brez tega ne gre. Ravno zadnjič sem v trgovini s športno prehrano opazil napis "WADA compliant" (ali nekaj v tem smislu) na proteinski ploščici. 

Sicer lahko le ugibamo o tem, če je njegova zgodba resnična....se pa vsaj meni zdi neprimerno bolj verjetna kot Froomove dogodivščine, pa "Ventolinček" ni dobil nič.

kineziolog 15.01.2019 07:49

@ElTorro

Če si poklicni športnik, je pač treba biti posebej pozoren na to, kaj daš vase. To je enostavno del službe, brez tega ne gre. Ravno zadnjič sem v trgovini s športno prehrano opazil napis "WADA compliant" (ali nekaj v tem smislu) na proteinski ploščici. 

Točno tako. Za povrh se ima še za prehranskega strokovnjaka. Ampak dejstvo je, da vsi športniki vedo, da morajo kupovati dodatke, ki so predhodno stestirani in s certifikatom. Raziskave namreč jasno kažejo, da je možnost kontaminacije izjemno visoka. Kar koli že je razlog (seveda ne bomo nikoli vedel), je dejstvo, da je to odlična šola za vse mlade športnike, ki posegajo po dodatkih. V Evropi sta najbolj znani dve organizaciji, ki testirata izdelke in sicer Informed Sport in Kölner Liste. Resda so testirani dodatki ponavadi nekoliko dražji, a če je tvoja služba biti čist, potem boš pač to tudi upošteval ali pa enostavno ne jedel teh dodatkov. 

Pa še to. Na slovenskem trgu nekateri prodajalci samozavestno trdijo, da so njihovi izdelki "čisti", a za to nimajo nobenih dokazov v smislu kakšnega certifikata. Bodite pozorni na takšne prevarante!

SODROVC 15.01.2019 08:59
@kawasaki7030
@bécane

Si misli reči, da je še bolj naporen? ;)
bécane11488 15.01.2019 09:54
 moj "triatlon" je tenis-kolo-hiking, plavanje pa dodam, ko sem na morju.
kawasaki7030 15.01.2019 17:59
@SODROVC
@kawasaki7030
@bécane

Pinocio 15.01.2019 20:32
@kawasaki7030
@SODROVC
@kawasaki7030
@bécane

Mislite povedat,da v triatlonu ni našpikanih?

kovit 16.01.2019 08:14
 Po moje ne moreš biti, na njegovem nivoju, tako trapast, da ješ nepreverjene stvari. Jaz mu žal ne verjamem in mu zamerim, da nas ima za bebce... Ni fer!!!
ZEBRA 28.01.2019 19:26
 Jaz mu verjamem 100%.
kovit 29.01.2019 10:01
@ZEBRA
 Jaz mu verjamem 100%.
Verjameš, da je lahko tako trapast?

ZEBRA 29.01.2019 10:26

1. Moj odgovor je enak prejšnjemu.

2. Uporabnik scottcr1 je lepo napisal.

Lep dan !

Jello 29.01.2019 13:07

Se splača prebrat, ne mislim tukaj konkretno JB-ja, ampak predvsem rekreativce, ki se bašejo z vsem mogočim sranjem doma, v službi, šoli in po fitnesih:

https://www.dnevnik.si/1042858320/Odprta%20stran/prehranska-dopolnila-kot-groznja-javnemu-zdravju

bog 29.01.2019 17:01
Zrezki, burgerji, čevapčiči, itd. Upam, da ste pojedli ali pa še boste vsaj nekaj tiste poljske govedine.
1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI