Otroški sedež/prikolica - nasvet in izkušnje

Domov > Forum > Otroški sedež/prikolica - nasvet in izkušnje

Otroški sedež/prikolica - nasvet in izkušnje

SORTIRAJ PO:
Klemen1982 01.04.2019 09:46

 Pozdrav!

Zanimajo me vaše izkušnje pri uporabi otroških sedežev ali prikolice. A prikolica se da pripeti na specialko?


Kaj priporočate?

Bugo14167 01.04.2019 11:46

 Živjo

Kolo z otroškim sedežem je za na sladoled !

Kolo s prikolico pa za kolesarjenje !

Oba otroka sem vozil v prikolici od 4 meseca naprej in še danes si kolesarjenja brez tega ne predstavljam.

Če te še kaj zanima, mi piši na ZS, rade volje pomagam.

p.s. Seveda se da zadevo montirati na vsako kolo !


kalbo 01.04.2019 14:05
 Moje mnenje. Za resno kolesarjenje ne eno, ne drugo, pustiš mulca doma in greš na furo, mislim, kaj ima mulc od tega, da se prevaža v prikolici, še posebno 4 mesečni dojenček, to me res zanima in mi ta del ni bil nikol jasen. Za na morju na sladoled, kvaliteten sedež in obvezno čelada, kasneje mulc samostojno na kolesu.
Klemen1982 01.04.2019 21:24

 Bugo, hvala za odgovor. Za prikolico, priporočate kakšno firmo?


Kalbo, nisem spraševal po tem o čemer pišete.

Bugo14167 02.04.2019 09:25

Kot vedno, se najdejo znalci, ki zadeve nikoli niso ne uporabljali ne razumeli... ampak sej enkrat , upam, bo zrelost in odprtost duha prišla tudi k takim.


Prikolic je veliko, vse odvisno od finančnih zmožnosti  / terenov kje boš vozil, ...

Prej sem imel Chariot CX1

Sedaj uporabljam za manjšega Thule Cross 1

thule-chariot-cross-1-multisport-trailer


za večjega pa priklopnik Weehoo  iGO

weehoo-igo-turbo-bicycle-trailer

kalbo 02.04.2019 09:51
 Sem lepo napisal, da ne razumem, zakaj bi moral prevažat 4 mesečnega dojenčka za specialko, pa bi zelo rad to razumel. Mogoče pa začneš pri meni in me razsvetliš, da bom zrel in odprtega duha.
bazilika23415 02.04.2019 13:41

 Bi se kar tu priključila.

@Bugo Kaj info glede Thule Coaster XT? Kako to, da si se prav za Chariot odločil, kaj je pretehtalo? Si kdaj uporabljal Chariot tudi kot samo voziček? Je tamalima dvema všeč v prikolici? Kako je z zavorami - ima kako varovalo? Morda hecno vprašanje, a kaj se zgodi, če ti padeš s kolesom, se prikolica kaj odklopi ali kako? Bi na ZS, amapk bo gotovo še komu koristilo.


Meni se zdi pa ideja prikolice fajn, morda celo bolj varna kot sedežek, čeprav draga. Greš z družino nekam na izlet, ene prikolice imajo še kar nekaj predalov za prtljago.. Eden od staršev si pripne prikolico, ustaviš se na ciljni lokaciji, otrok ali otroka ostaneta z enim od staršev in prikolico. Drugi gre morda s specialko še en krog in se potem pridruži na pikniku ali kosilu pri tašči ;) . Veliko otrok spi v vozičku, prikolici, avtu in jim ni hudega. Če imaš pa sireno zadaj pa prilagodiš pot, delaš več postankov. Saj nekateri tulijo tudi v avtu pa jih je še vseeno treba kdaj kam peljati.

Jaz imam plan počakati do 6-8 meseca starosti, že samo zaradi razvitost vratnih mišic, hrbtenice, drže glave. Enako kot za tek ob vozičku. A sem sigurna, da je Bugo na to pomislil in zbral bolj raven, asfaltiran teren.


Drug problem so nepotrpežljivi vozniki, osebno bi raje vozila v paru, da je eden od staršev zadaj in spremlja, kaj se s prikolico dogaja. Vsaj na začetku, dokler se še vsi navajmo. Ampak to je že res čisto off-topic. Po drugi strani pa prav zato  razmišljam tudi o sedežku, ker vsaj če je spredaj, mčkeno vidiš, kaj se s tamalim dogaja.

Bugo14167 02.04.2019 14:48

@kalbo
 Sem lepo napisal, da ne razumem, zakaj bi moral prevažat 4 mesečnega dojenčka za specialko, pa bi zelo rad to razumel. Mogoče pa začneš pri meni in me razsvetliš, da bom zrel in odprtega duha.

Glej, v prvi vrsti: KER SI SKUPAJ Z DRUŽINO

Ne vidim zakaj družina ne bi preživljala prostega časa skupaj, oz družina "trpela" ker imata očka in mamica hobby ,ki dejansko vzame veliko časa. Če nimaš varstva, je to še eno bolj ovirajoče dejstvo.

Izbiramo krajše ture (kar ne pomeni da ne narediš dobrega treninga - prikolica z otrokom tehta cca 30kg), kjer sta na zraku z nama. Izbiramo destinacije ki so jim zanimive, ...

Če ne razumeš zakaj bi jih vozil, se raje vprašaj zakaj jih ne bi vozil ? Mogoče ti bo tako lažje. Zadeve so zelo varne, višji cenovni rang tudi zelo udobne, zračne, prilagodljive, ... skratka, produkt je zagotovo odlična zadeva. V tujini se tega ne sprašujejo tako kot v SLO - le zakaj =)

Predstavljaj si, da te nekdo vozi v viseči mreži, medtem ko ti piješ pivo... no, tko se oni počutijo. Spoznajo veliko zanimivih stvari (ne 4 mesečni, kasneje pa). Navadijo se, da je šport del dneva / življenja....

Ne gre samo za gledanje ozkotirno - na dolgi rok jim vse športne navade pridejo v kri - in prikolica to na srečo omogoča, čeprav zgleda da nimajo nič od tega.

Upam da je pomagalo...kalbo 02.04.2019 14:49

 Vidiš, o teh zadevah govorim in se sprašujem. Prikolica se meni ne zdi varna, seveda meni osebno. 4 mesečni dojenček je še precej nebogljen in mi res ni jasno, kaj bi imel početi na cesti za cestnim kolesom. Izlet na sladoled na morju, al pa kje drugje je seveda druga stvar. Nekateri si sicer predstavljajo, da lahko počno z dojenčkom vse, pa po mojem temu vseeno ni tako.

Mogoče so pa moji otroc ful prikrajšani, ker jih nisem pripenjal za svoje kolo. Sva pa z mojim najstarejšim enkrat padla, ko je pred naju zapeljal avto, pa že pri hotrosti 20 na uro ni blo ravno lepo. Sem prodal sedež še isti dan.

kalbo 02.04.2019 14:55

Ja, verjamem, si pa ne predstavljam vsaj v moji okolici, kje bi lahko to počel varno.

Bugo14167 02.04.2019 15:09
@bazilika

 Bi se kar tu priključila.

@Bugo Kaj info glede Thule Coaster XT?

Vse prikolice so OK do določene meje, je pa treba se vprašati kakšen je nivo odobja za otroka notri  ( oblazinjenje, zračnost, naklon naslona, mreža, senčnik, ... ). Svetujem ogled v eni trgovini kjer imajo eno zraven druge, pa ti bo takoj vse jasno. Jaz osebno slabše od Cross ne bi jemal.

Kako to, da si se prav za Chariot odločil, kaj je pretehtalo?

Chariot je prevzela firma Thule. Ko sem se odločal  (5 let nazaj) sta bla samo 2 prava kandidata -->  Chariot in Croozer . Odločilo je dejstvo, da je bila takrat CX1 dejansko najboljša prikolica na trgu in sem jo rabljeno dobil razmeroma poceni z vso opremo. Croozer ne morem komentirati ker je nisem ravno naštudiral. Nisem imel niti prilike jo videti.

Si kdaj uporabljal Chariot tudi kot samo voziček?

Da. Primeren je za tek - vendar moraš vedeti da ima samo Sport model zavore. Če ne tečeš v hribe oz spuste, je zavora razmeroma nepotrebna. Po ravnem imaš okoli zapestja zanko ki je varovalo.  Tudi za normalne sprehode ( sploh po grobem makadamu) je super , saj ima velika kolesa.

Je tamalima dvema všeč v prikolici? 

Odvisno kako imate navajene. Mojja dva sta brez vsakega problema notri recimo celotno Sellarondo (6-7-8h !). Seveda s postanki. Glede na to, da jih vozim od malega, sta na to navajena. Mali sam zleze notri, ker komaj čaka=) je pa fino tudi, da se tura planira takrat ,ko je čas za počitek, ker če zaspi, zadaneš dve muhi na en mah =)

Morda hecno vprašanje, a kaj se zgodi, če ti padeš s kolesom, se prikolica kaj odklopi ali kako?

glej, prikolica ima poleg RES dobre pritrditve na kolo en kup varoval in si ne predstavljam kaj vse se mora zgoditi da prav vsa odpovejo. Če ti padeš, to ne vpliva na prikolico, saj je na krogličnem tečaju ki je gibljiv v vse smeri ( pač še ena vrhunska stvar pri prikolici) . Poglej si na youtube vse crash teste, morda boš presenečena kako kompaktne so te zadeve. Tudi ko se prevrne, je otrok 3točkovno vpet v prikolici in ga obdaja kletka iz 4 strani. Preverjeno na gozdni poti - nič mu ni  =)

Meni se zdi pa ideja prikolice fajn, morda celo bolj varna kot sedežek

Sedež NI VAREN. Gre samo za psihološko stvar da imaš občutek da je otrok bližje tebi - v vsem ostalim je neprimerljiv s prikolico ... Vpliva na težnost pri vožnji. Ni udoben... ,

čeprav draga. TRUE =)

Greš z družino nekam na izlet, ene prikolice imajo še kar nekaj predalov za prtljago..

v predale gre čuda robe !

Jaz imam plan počakati do 6-8 meseca starosti, že samo zaradi razvitost vratnih mišic, hrbtenice, drže glave. Enako kot za tek ob vozičku.

mi smo uporabljali sling - visečo mrežo. Nima veze kje voziš ( če to res ni nek hard teren) , lebdi v luftu =) ampak razumem odločitev

A sem sigurna, da je Bugo na to pomislil in zbral bolj raven, asfaltiran teren.

DA. Ne vem, a ima res kdo idejo da hočemo s prikolico škoditi otroku? Prva stvar, ki jo preveriš je varnost / udobje otroka. Tisti ki je poznate prikolic, pejte si enkrat mal pogledat zadevo, pa povejte kolk je drugačen od avto sedeža...  

Drug problem so nepotrpežljivi vozniki, osebno bi raje vozila v paru, da je eden od staršev zadaj in spremlja, kaj se s prikolico dogaja.

DA ! izbiraš PRIMERNE poti !  V Sloveniji jih je tolk da ne boš okol prišla=)

Vsaj na začetku, dokler se še vsi navajmo.

VEDNO ! ne samo na začetku=)

crni2 02.04.2019 18:03
 

Naj povem, da se ne strinjam z Bugotom. Takšen rizik je enostavno prevelik, da bi ga razumen človek nalagal na otroka! Dojenčki spadajo na domače dvorišče, sprehajalne steze in parke. Pa ne me prosim vzet kot konzervativca. Kaj ima dojenček od starševskega hlastanja po športu, mi nikoli ne bo jasno. Velikokrat vidim,  da starši nosijo dojenčke v krošnjah na dolgih pohodih. Glava jim v spanju binglja levo-desno. Prisostvoval sem celo 'podvigu', ko je nekdo prinesel enoletnega otroka na Triglav. GROZA, ta oče bi resnično rabil psihologa! Kaj bi bilo, če bi takrat oče zdrsnil pri sestopu po melišču na hrbet?! Kaj pa nevarnost zapadnega kamenja …? Se je kaj vprašal, kako deluje manjši delež kisika pri spanju na Planiki na male otroške možgane? Podobne primere se vidi tudi na smučiščih. Kaj ima otrok v košari na hrbtu od tega? Znan je tudi primer amputacije udov zaradi omrzlin med 'smučanjem'.

Prikolica za kolesom zagotavlja večjo varnost kot zgornji primeri. Seveda če se uporablja striktno na ločenih poteh od ostalega prometa.  Pa še tu lahko preži nevarnost, kot npr. stranski priključki, živali in pešci na kolesarski stezi... Padec z dojenčkom je lahko vse kaj drugega kot padec s par let starim otrokom v prikolici. In ta otrok mora imeti že čelado! Običajno se omejuje uporaba prikolice na starost 12 mesecev, ko je vratni del hrbtenice že dovolj ojačan.

Če ste že naročili otroka pri štorklji, potem se mu tudi posvetite. Posvetite se mu tako, da se z njim valjate po travi, ne pa da vas gleda v kolesarsko rit dokler ne zaspi … ponovi vajo parkrat. Jutri ne bo več dojenček, bo otrok, pojutrišnjem najstnik,  leta bodo hitro minila, vam pa po glavi, samo da ne zamudim popoldanske vožnje   😕

ElTorro 02.04.2019 18:50

@crni2
 

Naj povem, da se ne strinjam z Bugotom. Takšen rizik je enostavno prevelik, da bi ga razumen človek nalagal na otroka! Dojenčki spadajo na domače dvorišče, sprehajalne steze in parke. Pa ne me prosim vzet kot konzervativca. Kaj ima dojenček od starševskega hlastanja po športu, mi nikoli ne bo jasno. Velikokrat vidim,  da starši nosijo dojenčke v krošnjah na dolgih pohodih. Glava jim v spanju binglja levo-desno. Prisostvoval sem celo 'podvigu', ko je nekdo prinesel enoletnega otroka na Triglav. GROZA, ta oče bi resnično rabil psihologa! Kaj bi bilo, če bi takrat oče zdrsnil pri sestopu po melišču na hrbet?! Kaj pa nevarnost zapadnega kamenja …? Se je kaj vprašal, kako deluje manjši delež kisika pri spanju na Planiki na male otroške možgane? Podobne primere se vidi tudi na smučiščih. Kaj ima otrok v košari na hrbtu od tega? Znan je tudi primer amputacije udov zaradi omrzlin med 'smučanjem'.

Prikolica za kolesom zagotavlja večjo varnost kot zgornji primeri. Seveda če se uporablja striktno na ločenih poteh od ostalega prometa.  Pa še tu lahko preži nevarnost, kot npr. stranski priključki, živali in pešci na kolesarski stezi... Padec z dojenčkom je lahko vse kaj drugega kot padec s par let starim otrokom v prikolici. In ta otrok mora imeti že čelado! Običajno se omejuje uporaba prikolice na starost 12 mesecev, ko je vratni del hrbtenice že dovolj ojačan.

Če ste že naročili otroka pri štorklji, potem se mu tudi posvetite. Posvetite se mu tako, da se z njim valjate po travi, ne pa da vas gleda v kolesarsko rit dokler ne zaspi … ponovi vajo parkrat. Jutri ne bo več dojenček, bo otrok, pojutrišnjem najstnik,  leta bodo hitro minila, vam pa po glavi, samo da ne zamudim popoldanske vožnje   😕


Velik podpis.

Jaz sem toliko "ziheraš", da me že pri navadnem spustu s specialko malo skrbi, kaj vse se lahko zgodi in kaj vse lahko gre narobe. Ne znam si predstavljati, da bi si na bicikl pripel 30kg prikolico z otrokom in se šel spuščat z gorskih prelazov (kot se je nekdo pohvalil ob svojih 6-8 urnih podvigih).

Če otroka vlečeš v prikolici pač NISI z družino.....pa čeprav se vsako uro za 10 minut ustaviš.

Bugo14167 02.04.2019 18:51

 Majster Crni je zataval. 

Ima prikolico? 99% sem da ne. 

Razume kaj sem zgoraj napisal? Blizu 99% da ne, glede na to da primerja prikolico z dojenčkom na Triglavu. 

Mogoce je pa spregledal da sem napisal da svetujem PRIMERNE poti. Ne mors verjet koliko jih je k si jih primoran malo pobrskat...

Mogoce si falil zapis kaj ima po mojem mnenju otrok od tega vsega? In brez skrbi..s prikolico ni nobenega hlastanja po sportu. Prej po zraku..ce ne ves kaj govorim ti jo posodim za en dan pa dej 15kg utez notr ;)

In če je dojenček očitno občutljiva tema,lahko govorimo o 12 +mesečnem otroku. A takrat si tut zgrozen ko ga vidis v prikolici?

Ne pisem zato da prepricam koga v nakup. Prepricanega v nasprotno ne mores prepricati... 

Pisem zato ker imam s tem same dobre izkusnje. In ker vidim kaj vse se da s tem rekvizitom dozivet sem v to po vsaki furi se bolj preprican...

Tistim ki ste pa za striktno solo kilometre (zena in otroc naj pa doma cakajo) pa zelim veliko varnih kilometrov. 

Lp

bazilika23415 02.04.2019 20:11

 @Bugo Hvala za krasna dva zapisa! Sploh tole o športnih navadah je vidik, na katerega nisem niti pomislila. Si želim, da bi večkrat dobili tako jasen, informativen in neposreden odgovor, na tem forumu in drugih. Vsekakor si bom ogledala tudi še te crash teste.

Glede ostalega pa: ne bi preveč. Saj debate so vredu, se učimo. Seveda ima tudi otrok v prikolici lahko čelado in, kolikor spremljam, jo kar nekaj tudi ima. Mogoče vseeno ne bi naštevali vseh neumnosti, ki jh aktivni in neaktivni starši počnemo/jo. Jasno da gredo nekateri predaleč. Saj so še poti med skrajnostmi, ko se tudi otrok dobro počuti in ostane varen. Lahko imaš otroka tudi doma cel dan pred zaslonom pa ga marsičemu izpostavljaš. In tudi takrat nisi zares skupaj.

Imam pa vseeno eno pripombo glede kolesarstva. Odpoved je tudi to, da en starš ostane doma z otrokom, tačas ko gre drugi na 2, 3 urno turo. Sam. In vleče slabo vest za sabo. In "mulca" pač težko pustiš samega doma do ohoho leta. Nimamo vsi babic, varušk, tet na razpolago. Zakaj vsaj enkrat na teden ne bi šli vsi skupaj na eno lagano turo, ne razumem. Načeloma imamo otroke zato, ker radi preživljamo čas z njimi. Tako da, se mi zdi, da razumem, od kje Bugo pa tudi crni2 izhajata, vsak po svoje. Pač kompromisi, saj morda si nismo tako navzkriž.

_BraneK 02.04.2019 20:18

Investicija v otroke je dogorocna. Preprosto neverjetno je, kaj vse posrkajo zgolj z osmozo. Ne glede na starost. To kar jim dajemo, se pokaze zelo pozno. Sploh, ko teta Puber prehitro pride na obisk.
Seveda, tisti, ki jemljete svojo amatersko kariercico zelo resno, ne boste vlekli malega s sabo na trening.
Tako kot je za kolesarski uspeh, kot smo si ga zastavili, pomembna pravilno izbrana kilometrina, je pomemben tudi cas, ki ga kvalitetno prezivimo z druzino. Izkoristite ga. Vse se prehitro mine.

V nasprotnem primeru pa se konca takole... :)

peak 03.04.2019 07:39

@Bugo

 Majster Crni je zataval. 

Ima prikolico? 99% sem da ne. 

Razume kaj sem zgoraj napisal? Blizu 99% da ne, glede na to da primerja prikolico z dojenčkom na Triglavu. 

Mogoce je pa spregledal da sem napisal da svetujem PRIMERNE poti. Ne mors verjet koliko jih je k si jih primoran malo pobrskat...

Mogoce si falil zapis kaj ima po mojem mnenju otrok od tega vsega? In brez skrbi..s prikolico ni nobenega hlastanja po sportu. Prej po zraku..ce ne ves kaj govorim ti jo posodim za en dan pa dej 15kg utez notr ;)

In če je dojenček očitno občutljiva tema,lahko govorimo o 12 +mesečnem otroku. A takrat si tut zgrozen ko ga vidis v prikolici?

Ne pisem zato da prepricam koga v nakup. Prepricanega v nasprotno ne mores prepricati... 

Pisem zato ker imam s tem same dobre izkusnje. In ker vidim kaj vse se da s tem rekvizitom dozivet sem v to po vsaki furi se bolj preprican...

Tistim ki ste pa za striktno solo kilometre (zena in otroc naj pa doma cakajo) pa zelim veliko varnih kilometrov. 

Lp

Bugo 😳

Citati :
-Ampak sej enkrat , upam, bo zreslost in odprtost duha prišla tudi k takim.

-Je tamalima dvema všeč v prikolici? 

Odvisno kako imate navajene. Mojja dva sta brez vsakega problema notri recimo celotno Sellarondo (6-7-8h !). 


Kaj"s tabo , človek ?  Faak


lone_rider 04.04.2019 11:57

Strinjam se s @kalbo, ki pravi, da specialka in prikolica skupaj nimata smisla. (Super)športni avtomobili tudi nimajo vlečnih kljuk in ne vlečejo prikolic.

Tisti, ki pripenjate prikolico na specialko - se potem vozite specialkarsko? V komplet dresu, cestnimi čevlji z blokeji, na kadenco, na dropih? Ker če ne, zakaj ne bi potem pripeli prikolice na gorca oz. trekinga.

Otroci imajo kako urco vožnje dovolj. Še vse kaj drugega morajo početi in spoznati čez dan kot pa nabijanje km odraslih. Ko grem sam na speicialko, grem na specialko. Ko grem z otrokom, grem z drugim kolesom, za urco in nazaj.

Bugo14167 04.04.2019 13:09

 Kje pa je kdo razgljabljal kam se zapenja prikolica=)

Seveda je MTB kolo zaradi prenosov, terenov in diskov (naj)bolj primerno.


Dejmo se držat tematike in ne razpravljati ali je prav, da se otroci vozijo v prikolici ali ne. 

Različni smo si in imamo različne poglede, navade, mišljenja, ...

Glavno vprašanje je bilo, kakšne ima kdo izkušnje in kakšen je nasvet pri nakupu - To razumem, da se oglasimo ljudje, ki to uporabljamo, nekaj o tem vemo, ...

Svoj vidik sem hotel čim bolj podrobno opisat. To je bilo to.

ElTorro 04.04.2019 14:40
 OP je spraševal konkretno, če gre prikolico pripeti na specialko...
primooz 05.04.2019 10:38

@ElTorro
 OP je spraševal konkretno, če gre prikolico pripeti na specialko...

Načelno se da na skoraj vsak bicikel ... sam uporabljam tole (sicer za tovorno prikolo) in imam 142x10 in 148x10 pokrito z eno akso ...


https://robertaxleproject.com

bécane11488 05.04.2019 20:00

 Sem offtopic, sorry, ampak vsem tistim, ki razmišljajo o prikolici - lepše je z otroci peš in se pogovarjati ...


Vsak si pa lahko vzame tudi tisto urco ali nekaj več, da zadosti svoje potrebe. Ko se vrneš, "prevzameš" froca(e) in gre še žena/partnerica po svoje in ko se vrne, pa še vsi skupaj in dan je lepo zaključen.

hmhm123 03.05.2019 19:35

 Jaz prikolico z velikim veseljem uporabljam - Thule Chariot CX1. Dokupil tretje kolo za tek, prav tako pa tudi par manjših koleščkov s katerim ga spremeniš  štirikolesnik (manjša koleščka lahko voziš s seboj kadar je prikolica pripeta na kolo, če se kje ustaviš jo lahko odklopiš in uporabljaš kot voziček).

No, dodatni manjši kolesi sem uporabil le 1x, ker sta trdi, se vsak tresljaj prenese na voziček, meni popolnoma neuporaben dodatek.

Tretje kolo za tek je super, v tej konfiguraciji voziček uporabljamo res veliko.

Prikolica za kolo se nam zelo obnese, izleti so do cca 2 uri, pripenjam pa jo na specialko in MTB, obe kolesi sta karbonski, v navodilih obeh odsvetujejo uporabo prikolice v kombinaciji z karbonskim okvirjem, jaz sem pač tvegal in ni šlo nič narobe, res pa je da z MTB vozim največ po kakšnem makadamu, s specialko pa tudi ne grem po hribu dol hitreje kot kakšnih 30 kmh.

Težavo sem imel z vpetjem zadaj pri MTB, ker ima Through axle, in sem moral dokupiti še to os, ker pa Thulejev adapter nima imbus nastavka, ampak običajni nastavek ("gedora"), moram s sabo voziti sedaj še ta adapter da lahko odmontiram zadnje kolo če mi slučajno gre guma na kolesu. In ravno to se mi je zgodilo prejšnji vikend, ko sem bil brez prikolice, sredi ničesar, in je šla zračnica....,k sreči sem imel pravi nastavek da sem lahko snel gumo.

Glede varnosti jaz nisem imel nekih pomislekov, res pa je da se večinoma vozim s prikolico okoli Kranjske gore po kolesarski poti, zastavico za vidnost imam vendo gor, prav tako otroka vestno zapiram vsaj z mrežastim prednjim zaslonom, da ne bi slučajno kakšen kamenček izpod gume priletel vanj.

Za po mestu uporabljam na mestnem kolesu otroški sedež Hamax, in je vožnja, udobje (in tudi varnost) popolnoma neprimerljiva.

Brez pomisleka bi še enkrat izbral prikolico, svetujem da gledaš dobre modele, ne kakšnih cenenih približkov, razmisli o tretjem kolesu če tudi tečeš, rabljeno boš prodal kadarkoli naprej za dobro ceno. 

Lp

hmhm123 03.05.2019 19:35

 Jaz prikolico z velikim veseljem uporabljam - Thule Chariot CX1. Dokupil tretje kolo za tek, prav tako pa tudi par manjših koleščkov s katerim ga spremeniš  štirikolesnik (manjša koleščka lahko voziš s seboj kadar je prikolica pripeta na kolo, če se kje ustaviš jo lahko odklopiš in uporabljaš kot voziček).

No, dodatni manjši kolesi sem uporabil le 1x, ker sta trdi, se vsak tresljaj prenese na voziček, meni popolnoma neuporaben dodatek.

Tretje kolo za tek je super, v tej konfiguraciji voziček uporabljamo res veliko.

Prikolica za kolo se nam zelo obnese, izleti so do cca 2 uri, pripenjam pa jo na specialko in MTB, obe kolesi sta karbonski, v navodilih obeh odsvetujejo uporabo prikolice v kombinaciji z karbonskim okvirjem, jaz sem pač tvegal in ni šlo nič narobe, res pa je da z MTB vozim največ po kakšnem makadamu, s specialko pa tudi ne grem po hribu dol hitreje kot kakšnih 30 kmh.

Težavo sem imel z vpetjem zadaj pri MTB, ker ima Through axle, in sem moral dokupiti še to os, ker pa Thulejev adapter nima imbus nastavka, ampak običajni nastavek ("gedora"), moram s sabo voziti sedaj še ta adapter da lahko odmontiram zadnje kolo če mi slučajno gre guma na kolesu. In ravno to se mi je zgodilo prejšnji vikend, ko sem bil brez prikolice, sredi ničesar, in je šla zračnica....,k sreči sem imel pravi nastavek da sem lahko snel gumo.

Glede varnosti jaz nisem imel nekih pomislekov, res pa je da se večinoma vozim s prikolico okoli Kranjske gore po kolesarski poti, zastavico za vidnost imam vendo gor, prav tako otroka vestno zapiram vsaj z mrežastim prednjim zaslonom, da ne bi slučajno kakšen kamenček izpod gume priletel vanj.

Za po mestu uporabljam na mestnem kolesu otroški sedež Hamax, in je vožnja, udobje (in tudi varnost) popolnoma neprimerljiva.

Brez pomisleka bi še enkrat izbral prikolico, svetujem da gledaš dobre modele, ne kakšnih cenenih približkov, razmisli o tretjem kolesu če tudi tečeš, rabljeno boš prodal kadarkoli naprej za dobro ceno. 

Lp

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI