Pokanje zračnic

Domov > Forum > Pokanje zračnic

Pokanje zračnic

SORTIRAJ PO:
klancek 16.04.2019 08:44

Lep pozdrav.

Imam težavo s pokanjem zračnic na zadnjem kolesu. Pred pol leta sem montiral komplet plaščev Continental GP 4000 S II (700 x 25). Z njim sem prevozil približno 5500 km in ni bilo nobenih težav. Zdaj mi je pa v zadnjih treh tednih zadnja guma spustila štirikrat, predvčerajšnjim in spet včeraj. Zmeraj sem po menjavi zračnice pregledal plašč znotraj in zunaj, če se je mogoče  v plašč zaril kakšen "tujek", plašč sem tudi očistil, vendar nisem našel nič. Ali je mogoče kdo imel podobno izkušnjo, ker je zelo moteče, ker vsako furo razmišljam kdaj bo spustila zračnica. Je mogoče preperel plašč?

Razmišljam o nakupu novih plaščev Vittoria:  Open Corsa G+, Corsa Contol G+ ali Corsa G2.0.

Katere priporočate?

Hvala

Jani

SODROVC 16.04.2019 09:06

Se zgodi, največkrat ob močnih zaviranjih. Zaradi previsokega tlaka v zračnic, ki ob močnem zaviranju še naraste. Takrat spusti ventilček. (tistih max. 8,5 bar je res MAX!) 

Poglej tabelo, kako in kaj je s tlakom v določenem modelu. Tlak je določen za težo kolesarja + težo kolesa + težo prtljage. 

misko.pisko 16.04.2019 09:07

Lp,

imel sem podobno težavo.

Problem je bil premaknjen trak, ki je odkril eno luknjico. In ta rob je potem preluknjal zračnico. Preglej in po potrebi zamenjaj trak na fletni.

Cheers

klancek 16.04.2019 09:13
@misko.pisko

Lp,

imel sem podobno težavo.

Problem je bil premaknjen trak, ki je odkril eno luknjico. In ta rob je potem preluknjal zračnico. Preglej in po potrebi zamenjaj trak na fletni.

Cheers

klancek 16.04.2019 09:22

Živjo.

Hvala za odgovore.

Tlak imam 8 barov in niti nisem kaj dosti zaviral, saj so mi zračnice spustile na ravnini.

Vozil in bremzal sem tudi po zelo strmih klancih pa je bilo do zdaj vse ok.

Kar se traku tiče, zmeraj mi je zračnica spustila na drugem koncu oziroma sem imel luknje na različnih mestih.

Trak v feltni je ok, sem včeraj zelo natančno pregledal.

Bom videl kaj bo v nadaljnje. Mogoče imam pa samo trenutno smolo.

Milk- 16.04.2019 10:06

Zamenjaj pašč, lahko tudi s prvega na zadnje kolo in obratno, pa boš kmalu ugotovil, če je težava tu.

Vsakič ti spusti na drugem mestu, ker vsakič daš plašč, drugače gor. Tudi meni je pri enem plašču neprestano spuščala guma, pa nisem našel v njem ničesar. Nazadnje sem ga vrgel proč in je bil problem rešen!

icindr2 16.04.2019 10:16
Gume ti priporoča sprobat Pirelli P Zero (so iz iste mešance kot jo imajo moto.), devinitivno med top3 kvaliteta na ceno (conti niso več to kaj so ble..pa drage so tut). 
Jefferson Airplane 16.04.2019 12:08
 Pri 5500 km so plašči že kar na meji, vsaj po mojih izkušnjah. Conti je v principu zelo dober plašč, ampak konkurenca ne zaostaja. Sam imam izvrstne izkušnje z Vittoria Rubino Pro z grafenom. Corsa g+ so verjetno top, jih pa še nisem vozil.
Jefferson Airplane 16.04.2019 12:08
 Pri 5500 km so plašči že kar na meji, vsaj po mojih izkušnjah. Conti je v principu zelo dober plašč, ampak konkurenca ne zaostaja. Sam imam izvrstne izkušnje z Vittoria Rubino Pro z grafenom. Corsa g+ so verjetno top, jih pa še nisem vozil.
klancek 24.04.2019 14:51

Živjo vsem.

Hvala za odgovore. Evo sem malo počakal kako bo in mi je po štirih furah brez težav v nedeljo spet spustila zadnja guma.

Nič, sem zamenjal plašče, Conti dol, Vittoria Corsa G 2.0 gor, pa bomo videli.

LP 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI