@toptJaz pa mogoče tudi moj prijatelj razmišljava da bi šla......a je možno da se vam priključimo?
cfvŽivjo
Zanima me se še kdo od kolesarskih navdušencev odpravlja na letošnji Giro spodbujat Roglo ?
Mi gremo na 20. etapo na zadnji klanec proti Monte aveni.
Vauuuuuuuuuuuuuuuuuu kakšno navdušenje na bicikl forumu nad zmago Primoža Rogliča na današnjem kronometru. Skoraj ne morem verjeti, koliko navdušenja kažete nad dejstvom, da je prvi Slovenec, ki nosi roza majico vodilnega??????Č bi @rogla bil Brajko bi bilo že 100000000000 postov, ker pa je to en skakalec, ki je zašel med velecenjene kolesarje in jim/vam je dal tinte piti pa ni vreden niti čestitke. Sram vas je lahko!
Primož ti si car in ponos slovenskega kolesarstva----kapo dol!!!
@Dare58Vauuuuuuuuuuuuuuuuuu kakšno navdušenje na bicikl forumu nad zmago Primoža Rogliča na današnjem kronometru. Skoraj ne morem verjeti, koliko navdušenja kažete nad dejstvom, da je prvi Slovenec, ki nosi roza majico vodilnega??????Č bi @rogla bil Brajko bi bilo že 100000000000 postov, ker pa je to en skakalec, ki je zašel med velecenjene kolesarje in jim/vam je dal tinte piti pa ni vreden niti čestitke. Sram vas je lahko!
Drugače je pa ta forum že pokopana zadeva.
@sldejanGremo z avtodomom že v petek popoldne, etapa je v soboto; žal je avtodom že poln lahko pa gremo skupaj, če imata avto ali pa se tam dobimo v soboto@toptJaz pa mogoče tudi moj prijatelj razmišljava da bi šla......a je možno da se vam priključimo?
cfvŽivjo
Zanima me se še kdo od kolesarskih navdušencev odpravlja na letošnji Giro spodbujat Roglo ?
@topt
@sldejanGremo z avtodomom že v petek popoldne, etapa je v soboto; žal je avtodom že poln lahko pa gremo skupaj, če imata avto ali pa se tam dobimo v soboto@toptJaz pa mogoče tudi moj prijatelj razmišljava da bi šla......a je možno da se vam priključimo?
cfvŽivjo
ok....ko se bomo mi vse zmenili ….vam sporočimo.lp Dejan
@topt
cfvŽivjo
ok....ko se bomo mi vse zmenili ….vam sporočimo.lp Dejan
Živjo
S prijateljem se odpravljava na giro in sicer na 20. etapo......če je še kdo zainteresiran se nama lahko priključi
da skupaj ,potem najamemo avtodom.
Dejan
@kovitTočno tako. Da se več ne piše in še kaj je največ kriv tale forum: nepregledna zadeva, težko seveda berljiva in še marsikaj. Žal je Boss šel na veliko slabšo zadevo. Tudi druge teme... so več ali manj mrtve. Če ne bi imeli v Italiji kolesarja za vrh... močno dvomim, da bi se še toliko pisalo, kakor se trenutno?@Dare58Vauuuuuuuuuuuuuuuuuu kakšno navdušenje na bicikl forumu nad zmago Primoža Rogliča na današnjem kronometru. Skoraj ne morem verjeti, koliko navdušenja kažete nad dejstvom, da je prvi Slovenec, ki nosi roza majico vodilnega??????Č bi @rogla bil Brajko bi bilo že 100000000000 postov, ker pa je to en skakalec, ki je zašel med velecenjene kolesarje in jim/vam je dal tinte piti pa ni vreden niti čestitke. Sram vas je lahko!
Svoje navdušenje nad Primožem smo tu že izrazili pred leti...ko ga še nikjer drugje niso, tako da mene ni nič sram.Drugače je pa ta forum že pokopana zadeva.
@NikitaVerjemite, da smo navdušeni nad dogajanjem na Giru, samo tega ne izražamo na forumu, ki je od prenove le tega odgnal marsikaterega uporabnika (število objav se je strmo zmanjšalo).@kovitTočno tako. Da se več ne piše in še kaj je največ kriv tale forum: nepregledna zadeva, težko seveda berljiva in še marsikaj. Žal je Boss šel na veliko slabšo zadevo. Tudi druge teme... so več ali manj mrtve. Če ne bi imeli v Italiji kolesarja za vrh... močno dvomim, da bi se še toliko pisalo, kakor se trenutno?@Dare58Vauuuuuuuuuuuuuuuuuu kakšno navdušenje na bicikl forumu nad zmago Primoža Rogliča na današnjem kronometru. Skoraj ne morem verjeti, koliko navdušenja kažete nad dejstvom, da je prvi Slovenec, ki nosi roza majico vodilnega??????Č bi @rogla bil Brajko bi bilo že 100000000000 postov, ker pa je to en skakalec, ki je zašel med velecenjene kolesarje in jim/vam je dal tinte piti pa ni vreden niti čestitke. Sram vas je lahko!
Svoje navdušenje nad Primožem smo tu že izrazili pred leti...ko ga še nikjer drugje niso, tako da mene ni nič sram.Drugače je pa ta forum že pokopana zadeva.
Ena od zadev, ki me moti je že to, da ko klikneš na neko objavo (npr. Lepa tura) te vedno vrže na prvo stran in ne na zadnjo objavo, ki je bila podana, zato moraš vedno klikati "pojdi na zadnjo objavo", kar dela zadevo zelo počasno. pa še marsikaj bi se našlo, pa se mi ne da o tem...
Do četrtka bo verjeto šlo po podobnih scenarijih, kakor včeraj. Težko verjamem, da bi uspeli Primoža sleči, razen, če se mu kaj zgodi.
V četrtek pa bodo ali tipali teren, ali pa šli vsi na nož, da si priborijo rožnato majico? Kaj mislite, kateri scenarij je verjetnejši?
No, končana je še ena etapa, že zjutraj me je nekaj zanimalo... vendar nikogar drugega.
Jooooj Boss! A je bilo to čedalje pogostejše reklamiranje potrebno, ko sedaj praktično veliko manj ljudi gleda forum in piše v najem?
@SODROVC
Nikita, ni samo reklamiranje odvrnilo udejstvovanja na tem forumu. Razni tipi so pisali traparije in če jim je kdo kaj utemeljeval ali razlagal, so bili takoj agresivni. Komu se pa ljubi z začetniki in "velikimi poznavalci" kolesarjenja in kolesarske tehnike pregovarjati? In tako so se pametni umaknili, bizgeci pa tudi. Ker se niso imeli več s kom prerekati.
@SODROVC
Pravila so pravila in Viviani je res prehudo zavil levo. S tem je onemogočil boj sonarodnjaku Moschettiju za visoko uvrstitev, morda celo za zmago. Zdaj, a se mu je opravičil ali ne, ne vem. Že tako si je težko priboriti dober položaj za odličen šprint, pol ti pa nekdo onemogoči opraviti delo do konca. In do odličnega rezultata. Škoda, za oba.
Za zmago se je boril z Gavirio. Ta sam prizna da je zmagal Viviani.
Take neumnosti s strani sodnikov postavljajo kolesarstvo med retardirane športe. :-(
Meni se to ne zdijo neumnosti.
Manever sicer ni vplival na zmago na etapi, je pa bil zelo nevaren. Ni zgolj zaprl Moschettija ampak je skočil vanj, in če Moschetti ne bi bil pozoren in se umaknil, bi lahko prišlo do hudega padca.
Nevarni manevri pri teh hitrostih v gneči niso šala...
Po ogledu tega posnetka... bi rekel, da so imeli sodniki kar prav:
Sprint glavnine - bodite pozorni na Vivianija
Kaj to pomeni: je Viviani izločen iz dirke oz. se mu samo šteje čas zmagovalca (dobro, morda v skladu s kakšnimi pravili dobi kakšen pribitek)?
Odvzeli so mu samo zmago. Ima čas zmagovalca, uradno na zadnjem mestu prve skupine s časom zmagovalca. 73. mesto.
lpA
Komentarji nepoznavalcev, (70 km pred ciljem, te etape ali kakšne druge):
No, konec je, že sedem minut zaostanka!
Zakaj Roglič ne gre sam za prvimi?
Majico itak ne bo zadržal, ker ne bo zmagal v etapi.
Ni zmagal? A majico je tudi izgubil?
He, he....
Take in podobne je moral poslušati moj sin v službi včeraj, danes verjetno manj, ko jim je malo obrazložil zadeve... okoli njega več ali manj... fuzbalerji!
Kolesarstvo kot TV šport je zdaj malo bolj "in", ker imamo tekmovalca v svetovnem vrhu. Podobno je bil recimo "in" par let nazaj hokej - zdaj pa ga živ bog ne povoha, ko naši niso med elito.
Posledično ga spremljajo tudi ljudje, ki jim ni jasno, kako je lahko Rogliču vseeno za zmago na etapi....pa kako je lahko glavnini vseeno za 10 minut zaostanka....pa kako za vraga lahko potem v eni uri nadoknadijo teh 10 minut, če prej niso mogli......pa kako je lahko Rogliču in njegovi ekipi tako vseeno, tudi če jih na koncu ubežniki nažgejo za 5 minut in vzamejo roza majico.
@Dare58Vauuuuuuuuuuuuuuuuuu kakšno navdušenje na bicikl forumu nad zmago Primoža Rogliča na današnjem kronometru. Skoraj ne morem verjeti, koliko navdušenja kažete nad dejstvom, da je prvi Slovenec, ki nosi roza majico vodilnega??????Č bi @rogla bil Brajko bi bilo že 100000000000 postov, ker pa je to en skakalec, ki je zašel med velecenjene kolesarje in jim/vam je dal tinte piti pa ni vreden niti čestitke. Sram vas je lahko!
Se ne strinjam.
Sam vidim več razlogov, zakaj je Roglič medijsko bolj pokrit, kot je bil Brajkovič.
Za začetek je Roglič boljši, kot je Jani bil kdajkoli....in to za razred boljši. Pa da ne bo pomote, Brajkovič je bil odličen kolesar, naš najboljši do tedaj. Ampak vsem je jasno, da je bistvena razlika med kariero, kjer je največji dosežek zmaga na Dauphinu (kar, da ne bo pomote, je odličen dosežek), in Roglo, ki ima do sedaj v žepu 4 enotedenske dirke (primerljive z Dauphinom), četrto mesto na Touru in je trenutno glavni favorit za Giro.
Potem tudi sam naredi več za medijsko podobo - v intervjujih in izjavah se mi zdi boljši sogovornik, kot je bil Jani. Tu pač svoje naredi karakter, in glede tega ne moreš kaj dosti spremeniti. Verjamem, da bi bil jaz katastrofalen v tem, če bi bil v njunem položaju.
Kolesarstvo danes je v Sloveniji tudi bolj poznano kot je bilo pred desetimi leti, in za to gredo zasluge tudi Brajkoviču. Če ne bi bilo najprej Valjavca, pa potem Brajkoviča, bi bil ta šport v medijih manj izpostavljen.
Za konec je tudi njegov slog vožnje takšen, da ga naredi bolj zanimivega. Medtem ko si pri Brajkoviču vedno imel občutek, da mu je glavni cilj se čim bolj držati favoritov, Roglič dejansko napada. In neprimerno bolj zanimivo je gledati nekoga, ki napada, kot pa nekoga, ki se "vozi zraven" (pa čeprav je vsem jasno, kako težko se je "voziti zraven" Armstronga, kaj šele ga napasti).
Tako da - ne, ni zato, ker je bil smučar.
Kar se tiče ostalih, pa.....ne vem, kaj pričakuješ. Sicer ne vem, kje spremljaš, ampak na MMC je bil včeraj obširen članek o Pogačarjevem 4. mestu v Kaliforniji, kljub temu da je cel kolesarski svet fokusiran na Giro. Bil je članek o Mohoričevi dobro odpeljani Valonski puščici in članek ali dva o njegovem 5. mestu na San Remu. V bistvu je skoraj vsak dan vsaj en članek o kolesarstvu, in pokrivajo vse naše najboljše kolesarje, in upam si trditi, da je kolesarstvo na nacionalki dobro pokrito.
Poročanje o Continental ekipah pa je bolj za kolesarske portale kot za mainstream medije....ker tudi o slovenskih hokejistih, ki igrajo v drugi švedski ligi, ne boš zasledil člankov na MMC ali 24ur.
Navijaš pa lahko samo za tiste, ki se borijo za rezultate. Lahko navijaš za Polanca, če je v pobegu in se bori za etapno zmago.....navdušenje nad tem, da je na videz dobro opravil svojo vlogo tretjega v šprinterskem vlakcu za Gavirio, pa je pač rezervirano za tiste res hard-core poznavalce.
Mimogrede - 19. mesto ne pomeni praktično nič, še posebej po treh ravninskih etapah.
Živjo