KOLESARSKA BUNKER TURA; 25.5.2019; Lendava-Čentiba

Domov > Forum > KOLESARSKA BUNKER TURA; 25.5.2019; Lendava-Čentiba

KOLESARSKA BUNKER TURA; 25.5.2019; Lendava-Čentiba

SORTIRAJ PO:
franklin 17.05.2019 12:45

 KOLESARSKA BUNKER TURA; 25.5.2019; Lendava-Čentiba

Zadnjo soboto v maju lahko izkoristite za precej nenavaden kolesarski izlet.

V nekanji Jugoslaviji smo živeli svoje življenje, praznovali Dan mladosti… Medtem so na drugi strani železne zavese naši sosedje Madžari ves čas živeli v prepričanju, da jih bo Jugoslavija napadla. Vpričo tega dejstva so dolga leta gradili zaščitne objekte oz. bunkerje vzdolž meje z Jugoslavijo. Prav takšen gigantski objekt je v neposredni bližini meje med državami. Mi ga bomo seveda obiskali, zato smo se v Turističnem društvu Palinka odločili, da se 25. maja podamo na kolesarsko bunker turo ob nekdanji železni zavesi.

Tudi tokrat bomo vozili med Lendavskimi goricami, vinogradi in bujnimi gozdovi na Madžarskem. Sama trasa za kolesarske turiste omogoča zanimivo in poučno spoznavanje naše preteklosti. Med kolesarjenjem si bomo lahko ogledali spominski kraj povezan z železno zaveso, protiletalsko zaklonišče v kraju Lovaszi, ki je bilo med najpomembnejšimi zaklonišči ne le v regiji, ampak tudi na Madžarskem. Ne bo manjkalo niti degustacije vin, na koncu pa bomo turo zaključili z domačimi, za naše kraje značilnimi jedmi.

Tekst: vir:www.lendava-on.net

Datum: 25.05.2019 ob 09.00 uri izpred vaško-gasilskega doma v Čentibi pri Lendavi. Sama proga je dolga slabih 40 km in ima okrog 550 višincev. Tempo je zmeren, vozi se v skupini, slabše pripravljene kolesarke in kolesarje se počaka. Pred turo bo na mestu starta na voljo okrepčilo in prigrizek. Glede na dosedanje izkušnje nas vse čaka prijetno kolesarjenje, veliko druženja in kvalitetna organizacija.

Primerno za GORSKA KOLESA!

Startnina znaša 15 eur, potrebno pa se je vnaprej prijaviti na e-naslov: lendavaonnet@gmail.com

Organizator: Turistično Društvo Palinka Čentiba.


PODROBNOSTI so tukaj!


IN V POLETU tukaj!Vtisi iz našega minulega druženja!Nikita 18.05.2019 10:14

 Se že veselim novega izleta in spoznavanja neznanih krajev, da bomo nekaj videli iz polpretekle zgodovine!


In nekako se tudi bolj zainteresiram, če vidim, občutim, da se organizator potrudi. Tudi v smislu, da proba seznanti s svojimi idejami širši krog kolesarskih navdušencev.


Zadnji čas imamo v Pomurju vse več maratonov... a nekih objav, nekih opisov, kako je bilo leta prej... ni zaslediti oz. redko. Potem se tudi rajši sam obrnem stran... saj od takega organizatorja navadno ne moreš pričakovati nekega razumevanja in dobro organizacijo.

Nikita 21.05.2019 20:12
 Je kaj novega?
franklin 22.05.2019 12:46

Včeraj sem vozil po gričevnatih  trasah po lendava-lentijevskih goricah. Traili so zelo lepo prevozni in nepričakovano suhi, kljub obilnemu deževju. Par fotk iz zelene džungle 🚲

Včerajšnja trasa je bila ta spodaj - zahtevnost bo približno enaka. Vozimo itak v skupini in se počakamo.

Še malo in akcija 😀franklin 22.05.2019 15:19

Še kolesarska tabla, ki sem jo našel na poti.