VEB COMPANY - PAZLJIVO

Domov > Forum > VEB COMPANY - PAZLJIVO

VEB COMPANY - PAZLJIVO

SORTIRAJ PO:
majas 06.09.2019 08:55

Pozdravljeni,

ker ne želim, da še kdo doživi tak ''nateg'' stoletja, kot sem ga lansko leto sama , bi želela z vami deliti eno izmed negativnih izkušenj nakupa v trgovini VEB company.

(Op. vse kar bom napislala, obstaja kot dokaz v elektronski obliki - emailih - google vse shrani)

Sem kolesarka, ki ne spada med tehnološko izobražene kolesarje - novotarije, najnovejše stvari,... me ne zanimajo. Jaz se vsedem in peljem.

Lansko leto se odločim za nakup cestega kolesa za darilo. Bianchi, celeste barva. 

V začetku avgusta v trgovini izberemo model in opremo - zaradi velikosti okvirja (61), kolesa seveda dni mogoče testirati,... -  kupi ali ne kupi.

Kolo nam obljubijo po 21.8. Cena za Via Nirone je 900e, oprema shimano 105.

V septembru - okoli 13.9 kličem v trgovino, kaj se s kolesom dogaja. O zamudi me noben ne obvesti,...

V treh dneh mi ob !!!mojem ponovnem klicu ponudijo model Impulso, s 105 opremo za 1150e.

Sprejmem, super, ok.

Po treh tednih ali še nekoliko kasneje me kličejo, da je kolo prispelo in da naj pridem ponj.

Sneta iz kljuke tečem po kolo, ker se mi mudi....

V trgovini me čaka Via Nirone!, s campagnolo.

Na campagnolo se ne spoznam, ampak sem vesela, ker je prejemnik kolesa navdušen nad omenjenimi prestavami, manj navdušena nad okvirjem.

Naračunajo mi identično ceno kot za Impulso s 105ko.

ne preverjam ne kompliciram. Kupim in grem. Konec.

Letos pa le želim pomagati uporabniku kolesa do nekoliko boljšega prestavnega razmerja. 

Najprej napišem kar na trgovino... potem pa le pogledam po spletu.

Z grozo ugotovim, da so mi prodali opremo iz leta 2008!!! (na okvirju katerega na koncu dogovorov nisem potrdila)

2008!, za katero nadgradnja je skorajda nesmiselna, ker je oprema tako prastara.

Mislim, da bi na mojem mestu vsak bil turboletno emocionalno razpoložen. In to za tako visoko ceno... Brez komentarja.

Ker verjamem, da je med nami še kdo, ki načeloma zaupa v dobronamernost, pošten odnos in .... prodajalcev, sem slednje mogla delit z vami.

Jaz pa sem se naučila, da preden karkoli kupim, če še v Sloveniji sploh kaj, najprej obrnem pol interneta, vse preberem in potem naročim raje v tujini, kjer me do danes še niso nategnili. Prej na lastne stroške zamenjali celotno kolo, samo zaradi majhnega mehanskega zvoka....

icindr2 06.09.2019 11:27

Kolo pride sestavljeno, pri veb ti ga niso sestavili/premontirali. Njihova napaka je da so napačnega naročili in da so imeli do tebe kot stranko nepravi odnos. Grdo je pa od samega Bianchija da kolesa sploh prodaja trgovcem s tako zastarelo opremo (Italjani pač).

robizo 06.09.2019 11:54

Če mene vprašaš @majas, je bil to predvsem "avtonateg", zakaj bom pojasnil v nadaljevanju:

- noben te ni prisilil, da čakaš toliko časa na dobavo; ko je potekel dogovorjen rok, bi lahko naročilo stornirala, predujem bi ti vrnili in bi kolo kupila drugje, recimo preko spleta;

- noben te ni prisilil, da plačaš za Nirone dogovorjeno ceno za Impulso in ne po ceni, ki je bila dogovorjena za Nirone na začetku. Tudi če se ne spoznaš na tehnične stvari, bi že po razliki v ceni lahko vedela, da je Impulso rang više od Nirone. 

- noben te ni prisilil, da vzameš Nirone s Campagnolo (verjetno Veloce) opremo. Zahtevala bi 105, kot je bilo dogovorjeno prvotno in soliden serviser ima grupo premontirano in nastavljeno v dobri uri. Pred dokončnim nakupom bi se lahko pri kom pozanimala glede grupe ali pa vprašala na tem forumu. 

- in na koncu bi se lahko še vedno obrnila in šla in naročila kolo preko spleta in v treh dneh bi bilo pri tebi.

Ob tem, kar sem napisal, pa seveda v ničemer, prav ničemer ne opravičuje prodajalca za kakršno koli morebitno nekorektno in nepošteno poslovno prakso.

.

-BLAŽ- 06.09.2019 12:11

@majas, glede na to, da se kot praviš ne spoznaš na Campo in niti nisi napisala za katero skupino gre, me resno zanima, kako si prišla do zaključka da gre za model 2008?

Če si se slučajno zmotila so tole hudo resne obtožbe.

bog 06.09.2019 12:12

Tale veb je tudi meni sumljiv. So mi že enkrat hoteli podturit staro robo.Od takrat internet.

ElTorro 06.09.2019 12:13

Jaz se ne strinjam glede avtonatega.

Redki so kupci, ki tehnično dovolj dobro poznajo komponente, da bi vedeli iz katere generacije je.

Koliko je takšnih, ki vedo, da je trenutna Ultegra R8000, stara pa 6800? In ki to dejansko preverijo ob nakupu kolesa?

Meni so recimo letos februarja (pri eni drugi trgovini) na novem kolesu dali 6850, kljub temu da je že dve leti zunaj R8050. Namerno ali po pomoti - se ne mislim spuščati v to. Ko sem to končno opazil, so se posipali s pepelom in dali nekaj dobropisa, in smo zadevo korektno rešili.

Na novem kolesu prodajati opremo iz leta 2008 je čisti nateg, in nič drugega. Še posebej na Bianchiju, ki ni ravno no-name kitajska roba ki jo kupiš v Intersparu za 200 EUR.

Seveda je imela možnost odstopiti od naročila in iti drugam, ampak menda vemo, kako gre - šlo je za darilo, okvirja 61 ne dobiš ravno iz zaloge, ko čakaš dva tedna pač raje vzameš ponujeno alternativo, kot da čakaš še dva ali tri tedne, da dobiš pravo stvar (če jo sploh dobiš).

Koliko pa je takšnih, ki bi 1.9. zahtevali vračilo avansa, če bi nam prodajalec obljubil dostavo 31.8.?

Seveda bi se lahko pri vsem skupaj pozanimala, ampak žalostno je, da se bi morala. Mene so žal trgovci že kdaj naučili, da jim ne smeš verjeti niti ko pozdravijo. Žalostno je, da zaradi takšnih nategunov potem negativne posledice (splošno nezaupanje) nosijo tudi tisti trgovci, ki so pošteni in želijo delati dobro.

majas 06.09.2019 12:29
@-BLAŽ-

@majas, glede na to, da se kot praviš ne spoznaš na Campo in niti nisi napisala za katero skupino gre, me resno zanima, kako si prišla do zaključka da gre za model 2008?

https://www.campagnolo.com/media/files/035_292_Catalogue_groupset_2008_Xenon.pdf

LeQuack 06.09.2019 12:33

Jaz sem ponavadi zmeraj servisiral v Veb, predvsem ker so najbližje in tudi prvi MTB Cube sem tam nabavil.  Se mi pa zdi da so zadnje čase vse dražji, navkljub temu imajo zmeraj kar gužvo. Včasih so imeli izpostavo še v Šiški, zdaj pa samo v Štepanjskem. In prostorska stiska te male trgovine je kar očitna, po moje bi morali že najti večje prostore, ne delajo ravno dobre reklame Bianchi in ostalim firmam, če so nekatera kolesa skrita tam nekje v kletnih prostorih. In verjamem da tudi serviser bi raje imel večje prostore da lahko bolj normalno dela.

robizo 06.09.2019 12:34

Da ne bo pomote, sploh ne zagovarjam naših trgovcev. 

Bi me pa zanimalo @ElTorro, pod katerim letnikom so kolo prodajali in ali je bila poleg tudi specifikacija po komopnentah ? Je bila redna cena ali s solidnimi popusti ?

Ja, verjetno bi bilo od trgovcev pošteno, če bi te opozorili: to kolo ima prejšnjo generacijo komponent, zato pa je tak in tak popust, če pa želite kolo s komponentami te generacije je pa cena druga.

ElTorro 06.09.2019 13:11

Kolo je bilo letnik 2018, specifikacije pri tem prodajalcu ni bilo, je pa bila v vseh spletnih trgovinah, kjer imajo točno specificirano, pri tem modelu in letniku navedena R8050.

Niti ni bistveno, če je redna cena ali so popusti...tudi če ti nekdo da popust ker prodaja staro robo, mora to povedati - tako kot si napisal. Ampak - ok, kot sem rekel, na koncu smo razrešili, tako da nimam zamere do trgovca.

majas 06.09.2019 13:19

Hvala vsem za odzive,

moj namen ni bil razglabljati kako naj bi ali nebi.

Vem, da sem sama kriva in da bi se mogla pozanimati. A v afektu, pričakovanju,... ljudje ne reagiramo racionalno, premišljeno,... sploh, če trgovcu zaupamo, ker sami nismo eksperti na določenem področju.

Krivdo prevzemam, a sem glede na svoje delo s strankami še vedno mnenja, da tak odnos ni bil najbolj pošten. Če sploh.

Za moje pisanje lastnik trgovine ve, Najprej sem povedala njemu.

V izogib, da se še komu ne zgodi kaj podobnega, pa sem zgornji zapis delila z vami. 

In ne trdim, da so vsi trgovci enaki. Niso. 

-BLAŽ- 06.09.2019 13:37

@majas
@-BLAŽ-

https://www.campagnolo.com/media/files/035_292_Catalogue_groupset_2008_Xenon.pdf

Tukaj imaš Bianchi  2018 katalog. Najdeš tudi Via Nirone s Xenonom. Torej so ti lani prodali povsem aktualno zadevo.

http://www.bianchicz.com/Bianchi/media/BIANCHI/Katalog%202018/Bianchi-Katalog-2018.pdf

robizo 06.09.2019 13:45

majas 06.09.2019 13:50

@-BLAŽ-

@majas
@-BLAŽ-

Tukaj imaš Bianchi  2018 katalog. Najdeš tudi Via Nirone s Xenonom. Torej so ti lani prodali povsem aktualno zadevo.

http://www.bianchicz.com/Bianchi/media/BIANCHI/Katalog%202018/Bianchi-Katalog-2018.pdf

Super. 

Še večji nateg.

Prvotno smo hoteli Campagnolo, pa so nam rekli, da ni mogoče. Smo se komaj sprijaznili s Shimanom.... 

Vrhunsko! 😂

-BLAŽ- 06.09.2019 14:03

@majas

@-BLAŽ-

@majas
@-BLAŽ-

Super. 

Še večji nateg.

Prvotno smo hoteli Campagnolo, pa so nam rekli, da ni mogoče. Smo se komaj sprijaznili s Shimanom.... 

Vrhunsko! 😂

Neverjetno.

Hotela si Campo, dobila si aktualni Via nirone s Campo in jih hkrati obtožila, da si ti prodali 2008 model.

HALO!!!

-BLAŽ- 06.09.2019 14:03

@majas

@-BLAŽ-

@majas
@-BLAŽ-

Super. 

Še večji nateg.

Vrhunsko! 😂

Neverjetno.

Hotela si Campo, dobila si aktualni Via nirone s Campo in jih hkrati obtožila, da si ti prodali 2008 model.

HALO!!!

-BLAŽ- 06.09.2019 14:04

@majas

@-BLAŽ-

@majas
@-BLAŽ-

Super. 

Še večji nateg.

Vrhunsko! 😂

Neverjetno.

HALO!!!

Ban 06.09.2019 14:29

A ni prvotno hotela 105 dobila je pa campo?

fuego 06.09.2019 14:51

Glede na to , da se ne spoznaš na novotarije me zanima kako to da si se odločila za nakup Bianchia? Zaradi Primoža Rogliča? Dvomim, da jim je kolo stalo na lagerju 11 let. Je pa res, da so 10 redne grupe stare, ker že vsako novo kolo ima 11 redno. Pa Campa itak počasneje menjuje grupe kot Shimano. Kar se tiče pa same Campe sem sam vozil 10 rednega Centaur-a in je deloval celih 6 let brezhibno. Nobene nastavitve. Pa sem potem vozil 10 in 11 redno Ultegro pa se lahko obe skrijeta pred Campo. Glede na to, da se na opremo ne spoznaš lahko pa vsaj pogledaš letnico izdelave kolesa. Pa ne preverjat po grupi ampak po modelu.

LeQuack 06.09.2019 15:54
@LeQuack

Jaz sem ponavadi zmeraj servisiral v Veb, predvsem ker so najbližje in tudi prvi MTB Cube sem tam nabavil.  Se mi pa zdi da so zadnje čase vse dražji, navkljub temu imajo zmeraj kar gužvo. Včasih so imeli izpostavo še v Šiški, zdaj pa samo v Štepanjskem. In prostorska stiska te male trgovine je kar očitna, po moje bi morali že najti večje prostore, ne delajo ravno dobre reklame Bianchi in ostalim firmam, če so nekatera kolesa skrita tam nekje v kletnih prostorih. In verjamem da tudi serviser bi raje imel večje prostore da lahko bolj normalno dela.

Še nekaj sem se spomnil. Delovni čas so imel včasih dosti bolj smiseln, in še v soboto do 12h. Sedaj pa imajo od 10h naprej kar pomeni da recimo ne moreš pred službo pustiti kolesa tam.
majas 06.09.2019 18:12

@-BLAŽ-

@majas

@-BLAŽ-

@majas
@-BLAŽ-

Super. 

Še večji nateg.

Vrhunsko! 😂

Neverjetno.

HALO!!!

Blaž, stvar je tudi v tem kako sem dobila ta campo!!!! Ko najprej ni bil mogoč, čeprav ga je uporabnik želel, preboliš da bo shimano, pol še okvir drugi, povišajo ti ceno, rečeš ok, in na koncu dobiš nekaj za kar sploh nisi vedel da prihaja... po tolikem času, da je že vse kar pride ok, sam da je... 

meni se ne da zajebavat s tem, ker potem sploh ne rabim več trgovine. potem grem na splet, preštudiram, naročim in raje sama vse sestavim... pa ne ker je ceneje, ker nisem prepričana, da komu lahko zaupam. 

Najbrž jim je vseeno,... saj sem samo ena izmed njihovih tisoč strank... je pa najbrž še kdo med nami, ki v svojih vsakdanih umi in premišljuje dovolj, da ko ima prosti čas tega ne želi počet. Sploh pa ne za hobi. Eni v lajfu rabimo time out.

Boogin1 06.09.2019 19:23

Sam ima s SLO trgovci koles slabe izkušnje za razliko od tujih. Nabavljam kolesa in dele samo še pri tujih dobaviteljih, ki se zavedajo posla in ugleda in tisto kar naročiš tudi dobiš. Ne mislim delati reklame, dober trgovec je BIKER-BOARDER-DE, bike components, bike discount, rosebikes,...

Mile 07.09.2019 09:02

Kje so najdel 10-11 let staro grupo, po meni so je fino premontiral, ker Bianchi tega ne bi naredil. Verjetno so imel 105, pa so videl ženska, nič ne komplicira... Ponavadi so monitirane nove ali predzadnja grupa. Kot vidim je Xenon 2007 grupa (2007 10-speed Mirage and Xenon component groups and new Ultra-Torque components are introduced. Record hubs are now black, 20 g lighter and don't have greaseports any more )

Verjetno bi ti morale stvari delati dolgo, jaz imam 2 grupe od Shimano, Oboje starejše od Xenona, to ponavadi vse dela dolgo časa. Tole gre v desetletja, ne 6 let, vsaj za Shimano.

Kupec ima 2 tedna za vrnitev če nekaj ne štima. Si morala takoj reagirat.

cannondale_79 07.09.2019 12:23

Mene pa zanima.. če kupim na bike-discount e-kolo mtb cube..ali je kolo pri dostavi na dom v slovenijo že v kompletu nastavljeno na mojo višino, namazano ter  sestavljeno v celoti

kdor je kupoval kolo na bike discount prosim za odgovor

https://www.bike-discount.de/fr/acheter/cube-nuride-hybrid-exc-625-allroad-grey-n-black-901605

hvala za odgovor

Periglej 07.09.2019 12:25

V bistvu ima dva tedna, samo če je naročil po internetu. Po drugi strani grupa iz leta 2008 tudi ni  slaba grupa in verjetno narejena še bolje, kot so današnje grupe, kjer je vse majhno, ketne tanjše in se prej uničijo. Pri šestredni grupi nisel nikoli niti pomislil na menjavo ketne, pri 11 redni se jo menja pogosteje kot plašče.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI