krizisce Dunajska Tivolska

Domov > Forum > krizisce Dunajska Tivolska

krizisce Dunajska Tivolska

SORTIRAJ PO:
bazilika23415 20.09.2019 13:39

 

...?? Se zdi čudna rešitev, naporna za vse udeležence.

crni2 20.09.2019 14:12

Kot prvo, večina kolesarjev seka zebro in nasprotni kolesarski pas. Na ta način uletijo v nekakšen mrtvi kot voznika avtomobila. Tudi kolesarji moramo razčistiti sami s seboj oz. s svojo vožnjo!

Mislim, da je taka ureditev pohvalna, vedno smo si jo želeli, da nismo kaznovani če se peljemo v nasprotno stan na križišču ... da ni treba po regelcih 3/4 okoli križišča. Ker je nekaj novega in vsem udeležencem povzroča začetne probleme, bi bili mogoče dobrodošli še dodatni znaki oz. dobro vidna opozorila, kaj 'čaka' kolesarja/voznika. 

Ne vem pa kaj hoče iniciator doseči s sklicem na parado. Reklamiranje samega sebe kot večina NVO-jev?? Naj napiše konstruktivne predloge boljše ureditve, ne pa da se par zagrenjencev vozika okoli križišča in dela še večjo gužvo.  Ni nevarno samo za kolesarje in pešce, nevarno je tudi za avtomobiliste, tu manjka LKM razumevanja!

ElTorro 20.09.2019 15:07

Glede na videno, res ne bi bila odveč kakšna opozorilna tabla.

Je pa res, da nekateri kolesarji očitno pričakujejo, da voznik avtomobila vidi vse, kar morda ni realno v situaciji, ko se avtomobil približuje križišču in mora biti pozoren na deset stvari (pa ne bit zdaj pametni kako tisti, ki ne vidi vsega, nima kaj iskati na cesti).

To, da se kolesar pelje po kolesarski stezi, zavije in je že pred avtomobilom, pa je nevarno, ne glede na to kako gledamo. Avtomobil se ne more ustaviti v pol metra, če pred njega nenadoma zavije kolesar, ki ga je prehitel po desni. Tudi če je to na prehodu.

Mile 21.09.2019 07:28

Tukaj bodo še problemi, avti pridejo s preveliko hitrostjo in eden drugemu zapirajo pregled. Nisem videl nočne osvetlitve, drugo stran še delajo. V tem križišču je največ prometa s kolesi. Otoček, kjer čakajo, je že premajhen, dokler se vklopi zelena za prehod.LeQuack 22.09.2019 10:23
Še vedno z avti v center? Res smo nazadnjaški.
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI