Moj nasvet, seveda se spravlja, ker je zanimivo ko te gleda, pa bi probal da bo tak kot ti. Ko bo izključno lahko vrtel pa ga bo ta volja minila....on hoče s tabo nekaj početi.
Če že v nakup potem kupi valje pa naj svoje kolo (primerno veliko) vozi na valjih poleg tebe. Še bolje pa, da gresta na kakšno skupno vožnjo na zrak.
Ne razumi me narobe, moj sin je 7 let, tudi sam trenažiram, pa grem veliko raje z njim v naravo! Vse leto! Kot pravijo, "nema zime za eskime".
Zdravo, 10-letni sin si je zaželel specialke, spomladi bi ga morda celo vpisal v Adrio, ki je dokaj blizu, seveda če ga prej ne bo minila volja... :)
Je pa problem kje kupiti kolo. Za višino cca. 150cm bi verjetno bolj prav prišla otroška specialka z 26" obroči. Na bolhi je tega zelo malo, skoraj nič. Tudi pri novih ni ravno izbire, pa še ne vem, če ima ravno smisel kupovati novo kolo, ker ne vem, koliko dolgo bo trajala zavzetost...
V Decathlonu imajo 2 modela otroške specialke do 12 let, za 300 in 500 eur,....
Preveri najprej v klub, pogosto oz. v Rogu dobijo mlajše selekcije kolo na posojo, tako da nakup ni potreben.
Hči je tečnarila za nakup specialke. Kupil sem Pegueota in parkrat sva peljala. Me enim vzponom jo je avtobus stisnil ob rob, imela je težave z vzponom, ni imela prostora za sestopit, avtobus je namerno vozil počasi ob njej in kolo stoji v kolesarnici. S tem hoče, nakazati, da so želje mladih bolj radovednost kot resen trajni pristop, zato je izposoja boljša kot nakup.
poglej v Decathlonu
Najboljši je veslaški trenažer . Njega pa lahko vsak goni, kajti mišice bo vsekakor potreboval enega dne . Otroci do 14 leta sploh sami ne smejo na cesto . Po pločnikih se pa z dirkalcem ne splača voziti. Če ima oče dirkalca , potem ga bo po parih vožnjah minila volja , kajti dirkalca voziš zato da greš čim hitreje , ne pa da z njega paziš na otroka. Enkrat sem peljal mulčke z ulice na Zbilje iz Centra mesta . Totalno zgubil živce , kajti kolikor koli bili otroci pridni , so na kupu banda , ki ji ne moreš biti kos. Če ga pa stalno opozarjaš in "komandiraš " ker ga moraš , bo pa hitro zapustil kolo . Lahko je otroka učiti smučati in smučati z njim . Odpelješ svojih 100m na svoj ful , potem pa gledaš njega , ko se on spusti s prejšnje točke skupnega zaustavljanja .
Za začetek je najbolje kupiti kakšno otroško mestno kolo katerega ni škoda.
Včasih smo vsi gonili BMX in ROG, kasneje pa smo presedlali na boljše modele
V kolikor iščeš kaj novejšega pa poglej kakšne uveljavljene evropske znamke katere niso predrage v kolikor ti ni do imidža in ostalega ; skratka glej da je otroku všeč in da je prave velikosti ter da bo z njim zadovoljen na daljši rok
@galoperHči je tečnarila za nakup specialke. Kupil sem Pegueota in parkrat sva peljala. Me enim vzponom jo je avtobus stisnil ob rob, imela je težave z vzponom, ni imela prostora za sestopit, avtobus je namerno vozil počasi ob njej in kolo stoji v kolesarnici. S tem hoče, nakazati, da so želje mladih bolj radovednost kot resen trajni pristop, zato je izposoja boljša kot nakup.
Ampak vseeno vprašanje - če biciklirate na cesti z otrokom ali ne vozite za njim in ga tako vsaj malo ščitite, pa še vidite, kaj počne, kako vozi?
Jaz sem svoji 6-letnici kupil Wooma, spodbudil sem jo, da sama izbere barvo, in vozi ga z veseljem.
Delamo tudi 30-kilometrske ture, lepo počasi in po cestah, ki niso prometne. V primeru, da je treba odvoziti kakšen bolj nevaren odsek po prometni cesti, izkoristimo pločnik.
Žena vozi spredaj, da ji hči lahko sledi, jaz vozim zadaj, da pazim nanjo. V primeru, ko se že od daleč vidi, da se približuje vozilo, ki nam bo šlo preblizu, se postavim bolj na cesto, da štrlim ven iz kolone, s čimer prisilim voznika, da se umakne in s tem zaščitim otroka.
Če voziva s hčerjo sama, sem obvezno zadaj, da jo imam ves čas na očeh pred seboj. Ves čas jo moram spodbujati, da se malo bolj potrudi, ker se hitro spozabi in začne tako počasi voziti, da ni za nikamor. Ko je spredaj žena, ji ona narekuje tempo.
Hči je zelo tekmovalna, ne dovoli, da jo prehitim in takoj dvigne kadenco in hitrost, da ohrani prednost.
Drugo leto ji bom kupil specialko. Preizkusila jo je že, vendar ji je bila letos še prevelika.
Skratka, otroku je treba pokazati, da je kolesarjenje lahko lepa športna aktivnost in potem hitro dojame, da se njegov doseg v zunanjem svetu zelo hitro poveča, kar mu da le dodatno spodbudo za prihodnje vožnje.
@MaratonacOprosti, ampak ne morem si kaj, da ne bi komentiral ...Najboljši je veslaški trenažer . Njega pa lahko vsak goni, kajti mišice bo vsekakor potreboval enega dne . Otroci do 14 leta sploh sami ne smejo na cesto . Po pločnikih se pa z dirkalcem ne splača voziti. Če ima oče dirkalca , potem ga bo po parih vožnjah minila volja , kajti dirkalca voziš zato da greš čim hitreje , ne pa da z njega paziš na otroka. Enkrat sem peljal mulčke z ulice na Zbilje iz Centra mesta . Totalno zgubil živce , kajti kolikor koli bili otroci pridni , so na kupu banda , ki ji ne moreš biti kos. Če ga pa stalno opozarjaš in "komandiraš " ker ga moraš , bo pa hitro zapustil kolo . Lahko je otroka učiti smučati in smučati z njim . Odpelješ svojih 100m na svoj ful , potem pa gledaš njega , ko se on spusti s prejšnje točke skupnega zaustavljanja .
En tak zoprn star prdec si. Nimaš potrpljenja za otroke.
Otrok ni pomanjšana odrasla oseba, ampak malček s svojim, pisanim pogledom na svet. Ves svet je njegov, povsod so balončki, rožice, pesem in veselje. Nevarnosti ne obstajajo, saj ves svet pazi nate in tvoja edina naloga je, da se igraš.
Naloga nas odraslih je, da jim pokažemo, da svet ni tak in da se je v njem potrebno obnašati odgovorno in z zavedanjem, da nevarnosti prežijo na vsakem koraku. Pokažemo jim, kako se je potrebno obnašati, in to ponovimo tolikokrat, kolikor je potrebno, da to osvojijo.
Saj vem, nimaš več stika z otroci, a vseeno ti hočem povedati, da je otroka najprej potrebno razumeti, v nadaljevanju pa si vzeti čas zanj in se mu posvetiti, ne pa ga posaditi na veslača, si čestitati, da si opravil dobro delo, sam pa se vržeš na kolo in greš tačas na lepše.
@Cvika@galoperHči je tečnarila za nakup specialke. Kupil sem Pegueota in parkrat sva peljala. Me enim vzponom jo je avtobus stisnil ob rob, imela je težave z vzponom, ni imela prostora za sestopit, avtobus je namerno vozil počasi ob njej in kolo stoji v kolesarnici. S tem hoče, nakazati, da so želje mladih bolj radovednost kot resen trajni pristop, zato je izposoja boljša kot nakup.
Nad ravnanjem šoferja avtobusa - brez besed. Žalostno...Ampak vseeno vprašanje - če biciklirate na cesti z otrokom ali ne vozite za njim in ga tako vsaj malo ščitite, pa še vidite, kaj počne, kako vozi?
Hči je že končala OŠ in bila vajena samostojnega kolesarjenja, vozila je specialko in od takrat nikoli več.
Pozdravljeni,
imam otroka- fantka starega 6let, višina 120cm z veliko volje za kolesarjenje in se vedno spravlja na spinner in moj trenažer, katera sta seveda prevelika. Zato sprašujem za nasvet:
- kako speljati zimo oz. kam "priklopiti" otroka, da vozi kolo pozimi?
- kakšna velikost najmanjše specialke obstaja? sedaj ima 18col in mu je ravno prav, zato 20col tudi nebi bil problem.
Za odgovore in nasvete se vam zahvaljujem.
lp