Dežna jakna (vetrovka)

Domov > Forum > Dežna jakna (vetrovka)

Dežna jakna (vetrovka)

SORTIRAJ PO:
Kolesarcic 11.11.2019 15:49

Pozdravljeni,

glede na trenutne vremenske razmere (dež) me zanima, kakšno dežno jakno (vetrovko) kaj priporočate?


LP

Jofi 12.11.2019 15:55

Sam sem zelo zadovoljen z Gore Bike Wear One 1985 GTX SHAKEDRY Jacket. Kar lahko prebereš o Shakedry materialu je res. Ne prepušča a se pod njimi ne potiš bolj, kot bi se sicer. (Kroj tega modela je primeren tudi za tiste, ki nismo „izklesani“. Ključen je Gorejev Shakedry material.) In ja, res je nenormalno draga zadeva, a sem bil potrpežljiv in dočakal 50% popusta. Bližnji Black Friday bi lahko bila takšna priložnost, pa seveda tudi pred božičem. Sam sem jo kupil na www.chainreactioncycles.com. 

Kolesarcic 12.11.2019 22:59

Hvala za informacije! Super. Jo uporabljaš le takrat kot dežuje, ali bi mi prišla v poštev tudi kot navaden windstopper? Kakšna pa je kaj velikost? Ti ustreza številka, ki jo nosiš tudi sicer?

Jofi 13.11.2019 07:15

Odkar sem jo kupil, je skoraj vedno z menoj. Ja, tudi kot zaščito pred vetrom jo uporabljam. Ima pa ta mo del dokaj visok ovratnik. Velikost sem vzel za eno več, kot običajno od Gore (in eno manj kot pri Castelliju).
Kakorkoli že, priporočam Shakedry.  Se pa splača malo tudi prebrati ocene (v glavnem pri različnih spletnih trgovinah), predvsem tistih nekaj, ki so bolj negativne. Sam sem tako ugotovil, kje so se drugi ušteli pri nakupu (npr. velikost, bolj ali manj oprijet kroj ipd.) 

um_etnik 23.11.2019 09:08

Tudi jaz sem zadnje dneve, kaj dneve, tedne, prečepel pred ekranom in kupoval vetrovko. Med Gore Shakedry različnimi modeli, tudi Rapha ima enega, in Assos Equipe RS SchlossHund sem se odločil za slednjo zaradi 2 razlogov. Prvi je ta, da Shakedry še ne "znajo" barvati v slabemu vremenu in dežju bolj vidne barve. Vse vetrovke so črne ali temno plave barve. Drugi pa ta, da Gore odsvetuje nošnjo nahrbtnika čez njihov Shakedry jacket. Z drugimi besedami Sakedray rabi še nekaj razvoja in izboljšav, da bo lahko upravičil astronomsko ceno, ki jo za enkrat zanj zahtevajo. Tipično za današnji čas, prodajajo "pol proizvod", za katerega pa nihovi tržniki in marketing zahtevajo ful ceno. (kot nap. pri telefonih)

Tudi jaz sem bil potrpežljiv in dobil vetrovko na spletu pod 200€. Ne vem, ali so vnesli napačno ceno, ali je bila kakšna izjemna ponudba, ampak čez 4 dni je bila cena popravljena na običajno ceno za ta produkt.

LosBlancos 16.11.2020 17:43

Tudi sam razmisljam v nabavo kvalitetne dezne jakne. Mogoce kake alternative tem dragim? 

Ima kdo kaj od Endure ali podobno? 

Benjany 16.11.2020 19:30

https://www.wiggle.co.uk/assos-schlosshund-equipe-rs-jacket

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI