Shimano Ultegra Di2 R8050 Upgrade kit

Domov > Forum > Shimano Ultegra Di2 R8050 Upgrade kit

Shimano Ultegra Di2 R8050 Upgrade kit

SORTIRAJ PO:
dradelja 07.02.2020 19:27

Pozdravljeni.

Sem kar nov v svetu kolesarjenja, zato bi potreboval vaso pomoc. Obstojeco opremo, ultegra 8000 bi rad nadgradil z omenjeno v naslovu. Nasel sem ita spletno stran, gambacicli, kjer je omenjena oprema nekoliko cenejsa kot pri nas. Sicer, kar me zanima so opcije izbire dolocenih komponent, katere mi niso popolnoma jasne. Spodaj bi dodal link omenjene strani in bi prosil za pomoc izbiri polj oz. kaj vs dejansko potrebujem, da dobim omenjen komplet taksen, kot se stima!

https://www.gambacicli.com/en/shimano-ultegra-di2-r8050-upgrade-kit.html

Hvala za pomoč!

Dejan

ElTorro 07.02.2020 21:43

@dradelja

Pozdravljeni.

Sem kar nov v svetu kolesarjenja, zato bi potreboval vaso pomoc. Obstojeco opremo, ultegra 8000 bi rad nadgradil z omenjeno v naslovu. Nasel sem ita spletno stran, gambacicli, kjer je omenjena oprema nekoliko cenejsa kot pri nas. Sicer, kar me zanima so opcije izbire dolocenih komponent, katere mi niso popolnoma jasne. Spodaj bi dodal link omenjene strani in bi prosil za pomoc izbiri polj oz. kaj vs dejansko potrebujem, da dobim omenjen komplet taksen, kot se stima!

Hvala za pomoč!

Dejan

Pri zadnjem menjalniku imaš možnost izbire med kratko in dolgo kletko. Kaj potrebuješ je odvisno od števila zobnikov spredaj in zadaj (kratka je do 11-30, dolga vzame tudi 11-34).

Junction box je eden standarden, ki se ga namontira pod fajfo, drugi (EW-rs910) pa je "vgraden" - najbolje da si pogledaš na Googlu, kako izgleda. Če vzameš vgradnega, potrebuješ še Y kabel (zadnja opcija v konfiguratorju) - tega ne poznam, tako da ne vem kakšna je razlika med njimi....verjetno ve Google.

Kabli pa - vzemi tako dolge, kot potrebuješ.

PrinceUD 07.02.2020 22:15
@dradelja

Pozdravljeni.

Sem kar nov v svetu kolesarjenja, ....

Hvala za pomoč!

Dejan

Dejan, si opazil, da omenjena stran šele v košarici doda davek in cene sploh niso ugodne?

dradelja 08.02.2020 07:31

@PrinceUD

@dradelja

Pozdravljeni.

Sem kar nov v svetu kolesarjenja, ....

Hvala za pomoč!

Dejan

Dejan, si opazil, da omenjena stran šele v košarici doda davek in cene sploh niso ugodne?

Pozdravljen,

pravzaprav nisem, ker se nisem nicesar sestavljal in vrgel v kosarico!

dradelja 08.02.2020 07:38

@ElTorro

@dradelja

Pozdravljeni.

Hvala za pomoč!

Dejan

Pri zadnjem menjalniku imaš možnost izbire med kratko in dolgo kletko. Kaj potrebuješ je odvisno od števila zobnikov spredaj in zadaj (kratka je do 11-30, dolga vzame tudi 11-34).

Junction box je eden standarden, ki se ga namontira pod fajfo, drugi (EW-rs910) pa je "vgraden" - najbolje da si pogledaš na Googlu, kako izgleda. Če vzameš vgradnega, potrebuješ še Y kabel (zadnja opcija v konfiguratorju) - tega ne poznam, tako da ne vem kakšna je razlika med njimi....verjetno ve Google.

Kabli pa - vzemi tako dolge, kot potrebuješ.

Pozdravljen.

Hvala za razlago! Kako pa vem, kako dolge kable vzamem?

Lp

-BLAŽ- 10.02.2020 07:43

Sem prepričan, da tole na koncu ne bo ravno poceni 😃

nemelk 11.02.2020 13:29

... pa polovico artiklov bo napačno naročenih :)

gregmej 03.03.2020 01:54

Če si nov pa res ne rabiš di2. Mehanska ultegra je čisto dovolj. Če misliš, da rabiš kupi, ampak ne boš nič boljši/hitrejši zaradi di2.

ElTorro 03.03.2020 07:18

Nima veze s hitrostjo. Gre za udobje.

gregmej 03.03.2020 11:29

Ma za udobje je definitivno boljša investicija bike fitting in pravi sedež itd., pa verjetno dobiš tudi kaj na hitrosti. Razen za TT bajk, ki pa ga poleg triatloncev vozi manjšina roadijev in če nisi pro, je di2 brez veze (samo moje mnenje). Je verjetno bolje investirat v obroče. Če imaš veselje in dovolj denarja pa kar...kr DA di2 al pa Campy SR EPS, al pa SRAM red AXS, zakaj ostajat pri ultegri za plebs. 

ElTorro 03.03.2020 15:22

Odvisno, kaj je pač komu pomembno.

Jaz sem vzel Di2, in ne grem več nazaj. Zakaj bi mi bilo bolje investirati v obroče? Da bi bil hitrejši? Mi je pač vseeno, če imam povprečno hitrost 27,8 ali 28,3. 

To, da menjalnik deluje 100% brez težav, da ga lahko brez težav uporabljam tudi če imam malo otrple prste od mraza, pa da se ne rabim zajebavati s polovičnimi koraki na sprednjem menjalniku, pa paziti da ne bom menjal v napačnem trenutku ali pa verige postavil preveč navzkriž, pa neposredno pripomore k užitku na kolesu.

Kdo drug pa ima rad, da je kolo bolj odzivno ko stopi na pedale ali pa mu je gušt, da ima 0,5 km/h višjo hitrost, in je zanj seveda bolj smiselno investirati v obroče.

Veliko lažje bi lahko rekli, da je mehanska Ultegra ali DA smiselna samo za profije, ker rekreativcu 30 dek v primerjavi s 105 ne pomeni nič. In, glej zlomka.... razlika med 105 in DA je neprimerljivo večja kot med mehansko in elektično Ultegro.

gregmej 03.03.2020 20:58

Ha potem ko crkne elektronika ali pozabiš baterijo in ostaneš spredaj na veliki ali pa na mali je tudi udobno? Nibali dokler ni vozil za Bahrain sploh ni uporabljal elektronskih menjalnikov. Ma ja, sam sem najprej kupil powermeter, ker je fajn za trenirat. Pol bojo obroči, di2 pa se mi zdi mimo. Vsak kot mu paše. 

Neejc 04.03.2020 09:34
@gregmej

Ha potem ko crkne elektronika ali pozabiš baterijo in ostaneš spredaj na veliki ali pa na mali je tudi udobno? Nibali dokler ni vozil za Bahrain sploh ni uporabljal elektronskih menjalnikov. Ma ja, sam sem najprej kupil powermeter, ker je fajn za trenirat. Pol bojo obroči, di2 pa se mi zdi mimo. Vsak kot mu paše. 

Vedno ostaneš na mali šajbi, s katero se še vedno lahk dokaj normalno pelješ tja do 40kmh, zadaj pa šalta še par urc, tak da do doma prideš brez problema. :)
kicklen 05.03.2020 07:13

@gregmej

To je tko kokr bi reku, da se ne vozt z avtom k ti loh bencina zmanka. Tud profesionalnim dirkačem se zgodi tko, da se bo to defenitivno tud ostalim. Really? Kdor gre na Di2 ali pa EPS ne gre več nazaj na mehaniko in pika. Obstaja tak fin vmesnik k sem mu reče D-fly preko katerga loh povežeš Di2 sistem s števcem in telefonom. Aplikacije pa že znamo uporablat, an?

SODROVC 06.01.2022 08:24
@kicklen

@gregmej

To je tko kokr bi reku, da se ne vozt z avtom k ti loh bencina zmanka. Tud profesionalnim dirkačem se zgodi tko, da se bo to defenitivno tud ostalim. Really? Kdor gre na Di2 ali pa EPS ne gre več nazaj na mehaniko in pika. Obstaja tak fin vmesnik k sem mu reče D-fly preko katerga loh povežeš Di2 sistem s števcem in telefonom. Aplikacije pa že znamo uporablat, an?

D-fly dokaj hitro potroši baterije menjalnikov. Vsaj na ultrakolesarskih dogodkih. Pred časom sem bral, kako se je to zgodilo enemu udeležencu na TABR v ZDA. Se mu je fajn zdelo, da je imel vse "pod kontrolo", vse dokler se mu ni spredaj izpraznila baterija. In ko gre kaj narobe... praznik, week-end itd. Ker baterije dolgo ni mogel napolniti, je "zatrokiral" ves sistem. Ni pomagal niti Shimanov internetni program pomoči. Kupiti je moral nov komplet menjalnikov.
nemelk 06.01.2022 09:19

Sodrovc - tale tvoje je pa mal bosa. Zakaj bi kupoval cel par menjalnikov mi ni jasno in ni niti logično. Menjalnik je le predmet in nima povezave z elektroniko. Sem bil priča totalnemu 'mrku' na Ultegri Di2 in je bilo potrebno zamenjati samo 'junction box' torej pamet in ponovno od začetka nastaviti cel sistem. 

SODROVC 06.01.2022 21:11
@nemelk

Sodrovc - tale tvoje je pa mal bosa. Zakaj bi kupoval cel par menjalnikov mi ni jasno in ni niti logično. Menjalnik je le predmet in nima povezave z elektroniko. Sem bil priča totalnemu 'mrku' na Ultegri Di2 in je bilo potrebno zamenjati samo 'junction box' torej pamet in ponovno od začetka nastaviti cel sistem. 

Ni moja, jaz sem to prebral. 

nemelk 07.01.2022 15:01
@SODROVC
@nemelk

Ni moja, jaz sem to prebral. 

Točn ja - sorry.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI