a ni jasno?
"z vladnim odlokom uvajamo začasno popolno prepoved gibanja in zbiranja na javnih mestih". Izjema so pot v službo in nazaj, gospodarska dejavnost, pot v lekarno, v bolnišnico, do najbližje trgovine.
@Primoz75Pa da ne bo kakšnega nesporazuma: na kraj pameti mi ne pade da bi se šel s kom družiti, ali pa da bi šel kam na obisk. Samo na bicikl po cestah izven mesta brez kakršnih koli stikov z ljudmi. In seveda podpiram vse ukrepe, ki bodo to virozo čimprej zatrli. Problem je samo v tem ker zadeva ni popolnoma jasna.a ni jasno?
"z vladnim odlokom uvajamo začasno popolno prepoved gibanja in zbiranja na javnih mestih". Izjema so pot v službo in nazaj, gospodarska dejavnost, pot v lekarno, v bolnišnico, do najbližje trgovine.
Kaj sedaj:
Na javnih površinah največ pet ljudi, ki živijo skupaj, kršiteljem pa od 70 do 400 evrov globe
Resnično ni jasno:
Gibanje, dostop in zadrževanje na javnem kraju je ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb za posameznike dovoljen za:
...
- dostop do javnih parkov in drugih sprehajalnih površin,
Torej, lahko gremo posamično v park in nato po Tivolski travi na medsebojni distanci. Je pa vprašanje, kako se bo tretiralo kolesarje na cesti, ki je javna površina. Kdor ima svoj gozd in se po njem lajha z MTB je na 'varnem', ker je na lastnem posestvu in ne na javni površini. Samo kako bo prišel do tja?
Fantje in dekleta; dajte pamet v roke, zdržimo ta 2-3 tedne v samoizolaciji, izogibajmo se situacijam ki lahko zdravstveni sistem preobremenijo....
sicer bo to trajalo. Predolgo.
Doma sem na obali, za vikend je bilo polno vikendašev pa tudi domačinov zunaj. Skrajno neodgovorno.
Tudi iz čistopisa vladne seje ni nič bolj jasno ali se sme vozit s kolesom
Če se lahko družina sprehaja po parku potem se lahko vozi tudi s kolesim...posledično se lahko voziš tudi sam. Tako vsaj jaz sklepam.
Kakor sem jaz razumel ministra, se lahko voziš, vendar sam.
Ja lahko se pelješ do 189 km. A se ne bi raje zadržal in upošteval moledovanje zdravstvenih delavcev, ker najhuje šele prihaja??? če tole ne vzamemo resno se bomo še za Franjo obrisali pod nosom.
če do sedaj niste trenirali vam tudi sedaj ni treba. Če pa ste, bo počitek čisto prav prišel.
Jao dečki...bo treba zdržat. Prihodnji teden bo tako ali tako bolj kislo vreme in bo lažje.
Mene osebno je v tej situaciji, veliko bolj kot virusa, strah da kakšen kreten v avtu ne vzame zakona v svoje roke in me zanalašč skipa s ceste. Narodu se bo počasi v glavah začelo dogajat...
Razmišljanje Enej Ložnar iz facbooka:
Živjo! Berem vaše poste že nekaj dni. Ali lahko kolesarim? Kje lahko kolesarim?..... Ljudje!!! Sam delam v zdravstvu.... nebi v podrobnosti. Skratka, a se zavedate da je bila razglašena pandemija, izredne razmere... vem veste vse. Zdaj pa tako. Če kolesariš (kjerkoli, cesta, gozd, polje...) se ti pripeti nesreča. Padeš se polomiš in potrebuješ oskrbo. A se zavedate da je moźnost da je ne bo!!! Ne bo operacije, ki je boste potrebovali, da vam ključnico naravnajo. Ne bo ventilatorja, ki ga boste potrebovali po poškodbi glave.... da ne grem naprej, ker je tega preveč. Dajte se že enkrat streznit in NEHAJTE že s temi vprašanji!
Moji treningi so samo doma! In nikjer drugje. V razmislek.--
Kar sem opazil sam je zmotno razmišljanje, da so ceste prazne. Tako polno, kot je bilo motoristov v torek proti Rakitni, je bilo običajno samo ob sončnih nedeljah. Ravno tako včeraj.
Previdnost ne bo odveč, ostanite zdravi, za to pa lahko največ naredite sami.
A zdej pa ne bom kolesaril zato, da se slučajno ne poškodujem haha. Specialko gonim že 30 let (brez ene poškodbe) in bom sedaj doma čepel samo zato, da slučajno gospodje u belem nebi imeli dela z mano !!!
Ja pol pa tut z avtom ne smem na cesto, da nebo slučajno kaka nesreča ane (sem jih že imel in so statistično pogostejše kot kolesarske), pa peš u trgovino, me lahk avto zbije ane.. aja pa sprehod u naravo, kjer me lahko pes ugrizne...
Paniki zresnite se. do poškodbe lahko pride npr. pri izstopu iz kopalniške kadi...
Če upoštevam vse ukrepe izolacije in s tem ne škodujem drugim, mi noben nebo omejeval mojo svobodo.
@kittaA zdej pa ne bom kolesaril zato, da se slučajno ne poškodujem haha. Specialko gonim že 30 let (brez ene poškodbe) in bom sedaj doma čepel samo zato, da slučajno gospodje u belem nebi imeli dela z mano !!!
Ja pol pa tut z avtom ne smem na cesto, da nebo slučajno kaka nesreča ane (sem jih že imel in so statistično pogostejše kot kolesarske), pa peš u trgovino, me lahk avto zbije ane.. aja pa sprehod u naravo, kjer me lahko pes ugrizne...
Paniki zresnite se. do poškodbe lahko pride npr. pri izstopu iz kopalniške kadi...
Če upoštevam vse ukrepe izolacije in s tem ne škodujem drugim, mi noben nebo omejeval mojo svobodo.
@kittaTakim kot si ti, lahko pomagajo edino možje v belem, da ti nataknejo jopič, ki se zapenja zadaj... Malo zdrave pameti ti ne bo škodilo!A zdej pa ne bom kolesaril zato, da se slučajno ne poškodujem haha. Specialko gonim že 30 let (brez ene poškodbe) in bom sedaj doma čepel samo zato, da slučajno gospodje u belem nebi imeli dela z mano !!!
@kittaA zdej pa ne bom kolesaril zato, da se slučajno ne poškodujem haha. Specialko gonim že 30 let (brez ene poškodbe) in bom sedaj doma čepel samo zato, da slučajno gospodje u belem nebi imeli dela z mano !!!
To ni pravi način razmišljanja. Razložim na lastnem primeru. Specialko vozim že 43 let. Praktično nikoli padel razen na mestu. Predlani pa močno. Pa še sam sem bil na cesti. Stalo me je 10 mes bolniške.
Trenutno treniram na Zwift dokler si zdravstvo ne opomore. Zunaj samo tečem in to čez gozd po makedamski cesti.
Ostanite zdravi.
@kittami noben nebo omejeval mojo svobodo.
p.... jedna, zaradi takih kot si ti se bodo ukrepi le hujšali in podaljševala ta agonija. Bodi odgovoren in zdrži teh par k.... tednov doma!
@Primoz75sej ne da se strinjam z izjavo kitta, sprašujem pa se kakšen smisel ima da velja omejitev gibanja za rekreativce, ne pa za vse (razen nujno potrebnih za delovanje države - zdravnikov, gasilcev,...). ljudje še vedno hodijo v službe, kjer se v zaprtih prostorih zadržujejo po 8 ali več ur s sodelavci. ker jim delodajalci ne omogočijo dela od doma. ali pa je njihovo delo "preveč pomembno". npr. poglejte malo gradbišča - vsi pridno delajo, da bodo investitorji čimprej lahko prodali nova stanovanja.@kittami noben nebo omejeval mojo svobodo.
p.... jedna, zaradi takih kot si ti se bodo ukrepi le hujšali in podaljševala ta agonija. Bodi odgovoren in zdrži teh par k.... tednov doma!
ni težko zdržat doma dva tri tedne. dva tri mesece pa po moje kar. mogoče pol leta.
tisti, ki imate time-shift na TV: poptv, 19. 3. okoli 21:30 minister Hojs razloži kaj je dovoljeno in kaj ne.
LP
PS a majo še kje "pametne" trenažerje na zalogi? :)
Glede na to, da hodim delat v teh stresnih časih pravim Na kolo ampak po pameti in solo.
https://4d.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/174680153/00:00:00
Ravnokar žena s sprehoda po PST med Vičem in Kosezami. Folka toliko na kupu da se je morala izogniti gužvi kar preko travnika. Folk ne jebe pet posto...
Tega ne razumem.. ali je dovoljeno narediti en krog cca 100 km z biciklom ( seveda ne v grupi kolesarjev?
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/hojs-od-polnoci-velja-prepoved-zbiranja-in-gibanja-na-javnih-povsinah-kazni-od-70-do-400-evrov/517640