Nasvet za pot iz Ljubljane v Amsterdam

Domov > Forum > Nasvet za pot iz Ljubljane v Amsterdam

Nasvet za pot iz Ljubljane v Amsterdam

SORTIRAJ PO:
BrojJedan 21.03.2020 21:31

 Zdravo,

če ima kdo izkušnje z kolesarjenjem iz Ljubljane v Amsterdam, po kateri poti iti, se splača kje podalšati za videti kaj lepega ,katerim mestom se izogniti...karkoli pomaga. 

Greva z punco, pakirala bova šotor tako, da ,če kdo ve kako je z kampiranjem v državah skozi katere vodi pot bi zelo cenil tudi kakšno informacijo na to temo.

Hvala!

africa 23.03.2020 02:18


Živjo


Sam sem potoval v obratno smer, iz Amsterdama v Ljubljano. Relacija: Amsterdam-Eindhoven-Maastricht-Liege-Luxembourg-Strassbourg-Schwarzwald (Titisee, Trieberg)-Schaffhausen-Singen-Konstanz-Friedrichshafen-Bregenz-Liechtenstein-Davos-Bolzano-Lienz-Kr.Gora-Ljubljana. Okrog 1.600km. Zelo lepa vožnja. Uporabljal sem stran https://www.warmshowers.org/, ki jo res toplo priporočam za potovanje s kolesom. Nekajkrat sem spal v naravi (wild camping), pri prijateljih in tudi v hostlu in družinskem hotelu.Za mene so bili najlepše na poti naslednji kraji:

-Švicarske Alpe med Landquartom in Fluela passom

-Schwarzwald (Titisee je lep in pa predvsem celotno območje, ki ni naseljeno. Kjer pa so naselja, so to večinoma majhne, luštne vasice)

-Bodensee (šel sem po severni obali jezera)

-Ardeni med Liegem in Luxembourgom

-Rheinfall (slapovi na Renu) v mestu Schaffhausen

-Pokrajina Limburg na južnem Nizozemskem (Maastricht je center območja)


Če vaju zanima kaj več, pišita na email: smaunga@hotmail.com1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI