Sicer malo nad tvojim budgetom:
https://maxisport.si/trgovina/trenazerji-in-valji/elite/trenazer-elite-suito.html
To je letos prodajni hit, dobil naj bi najboljsi price/performance.
Dejansko samo postavis in gonis, kaseta je prilozena, tudi razlicni adapterji, tako da lahko vpnes navadne zapenjalce, kot tudi thru axe. Jaz sem zelo zadovljen z nakupom po prevozenih cca 1500km na njem.
Razmisli o prednostih/pomanjkljivostih wheel-on in wheel-off trenažerjev.
Če boš pogosto menjaval cesto in trenažer, kot pišeš, boš za Kickrja potreboval še dodaten obroč, na katerem boš imel plašč za trenažer - razen če imaš voljo vsakič menjavati plašč na zadnjem kolesu.
Toplo priporocan direct drive trenazer. Tudi najcenensi od top treh firm (Elite, Wahoo, Tacx) bo vec kot ok.
Toplo priporocan direct drive trenazer. Tudi najcenensi od top treh firm (Elite, Wahoo, Tacx) bo vec kot ok.
@leopardTrekLepo5, hvala za predlog. V bistvu ni veliko nad mojim budgetom, tako da pride v postev. Kateri program pa je boljši za simulacijo, zwift ali bkool?Sicer malo nad tvojim budgetom:
https://maxisport.si/trgovina/trenazerji-in-valji/elite/trenazer-elite-suito.html
To je letos prodajni hit, dobil naj bi najboljsi price/performance.
Dejansko samo postavis in gonis, kaseta je prilozena, tudi razlicni adapterji, tako da lahko vpnes navadne zapenjalce, kot tudi thru axe. Jaz sem zelo zadovljen z nakupom po prevozenih cca 1500km na njem.
@MitkoToplo priporocan direct drive trenazer. Tudi najcenensi od top treh firm (Elite, Wahoo, Tacx) bo vec kot ok.
@mare77Smart trenazerji delujejo na magnetni zavori in so nadzirani s pomocjo neke aplikacije. Bkool, Zwift, Peloton, itd. Tega je veliko. Prestavljas seveda lahko povsem normalno. Obstaja tudi takoimenovani ERG mode, kjer dolocis upor in te aplikacija drzi na tem uporu. Tacx Neo recimo deluje tudi brez priklopa na elektriko.@MitkoToplo priporocan direct drive trenazer. Tudi najcenensi od top treh firm (Elite, Wahoo, Tacx) bo vec kot ok.
Ste me prepričali za direct drive trenazer. Zanima me še kako je z prestavljanjem? A to jaz predstavljam na kolesu, tako kot na cesti ali trenazer sam določa upor, jaz pa samo pedaliram? Nikol se nisem namreč poizkusil trenazer.
Jaz sem leta vozil bkool trenazer in aplikacijo. Vozis po progah, ki so bile posnete s kamero in gps trackom. Ogromno izbire prog, tudi po Sloveniji. Minus je ( ce ti je to pomembno), da ni veliko interakcije med uporabniki.
Zwift na drugi strani ima bistveno manj tras, vse skupaj pa izgleda kot igra. Je pa nenormalno socialna zadeva. Ogromno interakcije, skupinske voznje 24ur na dan, dirke, klubi, druzenja na chat skupinah....
Cena je pri obeh okrog 15-20€ na mesec. Ko imas trenazer doma pac stestiras nekaj platform, ki imajo vse free trial opcije in se potem odlocis za eno.
Lpm
Aplikacij je zdaj že malo morje. Večina ima free trial, tako da lahko vse tudi preizkusiš in vidiš, kaj najbolj ustreza tvojim željam in kaj pričakuješ od tega.
Trainer Road in Sufferfest sta orientirana na trening - načrti treninga, intervalne vadbe itd.
Rouvy, FulGaz in še nekaj takšnih delujejo na simulaciji vožnje po pravih cestah - video posnetki, simuliran naklon kot je na pravi trasi, itd.
Zwift je za tiste, ki radi vozijo v virtualnih skupinah, ali pa dirkajo - s tem da upoštevaj, da je kar precej goljufanja, in da je v osnovi Zwift igra (s čemer seveda ni nič narobe)
Cene se začnejo pod 10 EUR/mesec. Če boš šel skozi vse te aplikacije in njihov free trial, imaš par mesecev kaj za delati :)
Nabavil ravno prejšnji teden Elite Suito. Zaenkrat zadovoljen. Lahko bi bil vztrajnik še malce težji, za boljši občutek, če za trenutek nehaš gonit ampak nič tragičnega (prej sem mel samo "neumni trenažer", tu je občutek vsekakor boljši).
Hitro kupi, v tujini so že razgrabljeni! Cene gredo samo navzgor.
Kot so ti že napisali, aplikacije najprej testiraj. Meni je zwift bedn, kot rečeno igra, pa še to slabo narejena (nima niti "collision detection-a" - virtualni kolesarji vozijo kar eden skozi drugega, včasih letim 50 km/h v 2% klanec z 200 wati moči, pa sploh nisem najhitrejši na "cesti" - realno grem z 200 wati glih cca 36, 37 km/h po ravnem ;) ). Rouvy mi je všeč, ima posnetke pravih cest, videov ni potrebno downloadati v naprej - lahko streamaš direktno. Tudi aplikacija od elite (dobiš brezplačno za eno leto) omogoča, da med vožnjo gledaš videe cest, a jih moraš najprej sneti na komp/tablico. So precej veliki (tudi čez 10 Gb). Pa kup enih treningov in nekaj testov imaš. V naslednjih dneh bom raziskoval naprej. Če ima kdo kakšen predlog, kaj preizkusiti, preden nakažem denar, prosim!
Pa pulz meter moraš meti bluetooth smart ali ant+, unih od starejših garminov in suntotov se ne povežejo s kompom.
LP
@sigixNabavil ravno prejšnji teden Elite Suito. Zaenkrat zadovoljen. Lahko bi bil vztrajnik še malce težji, za boljši občutek, če za trenutek nehaš gonit ampak nič tragičnega (prej sem mel samo "neumni trenažer", tu je občutek vsekakor boljši).
Kot so ti že napisali, aplikacije najprej testiraj. Meni je zwift bedn, kot rečeno igra, pa še to slabo narejena (nima niti "collision detection-a" - virtualni kolesarji vozijo kar eden skozi drugega, včasih letim 50 km/h v 2% klanec z 200 wati moči, pa sploh nisem najhitrejši na "cesti" - realno grem z 200 wati glih cca 36, 37 km/h po ravnem ;) ). Rouvy mi je všeč, ima posnetke pravih cest, videov ni potrebno downloadati v naprej - lahko streamaš direktno. Tudi aplikacija od elite (dobiš brezplačno za eno leto) omogoča, da med vožnjo gledaš videe cest, a jih moraš najprej sneti na komp/tablico. So precej veliki (tudi čez 10 Gb). Pa kup enih treningov in nekaj testov imaš. V naslednjih dneh bom raziskoval naprej. Če ima kdo kakšen predlog, kaj preizkusiti, preden nakažem denar, prosim!
Pa pulz meter moraš meti bluetooth smart ali ant+, unih od starejših garminov in suntotov se ne povežejo s kompom.
LP
Kolk sem gledal po YouTube zwift, mi je tudi totalno beden, virtualni kolesarji res kr grejo en čez drugega, men je to kr neki. Jaz si bom najbrž omislil bkool program.
Sploh še nisem prepričan, če mi bo trenazer na splošno potegnil, upam da ja, da me ne bo minila volja pedalirat na mestu.
Pas za utrip, kadenco in hitrost imam pa od Polarja, Bluetooth smart, tko da mislim, da ne bi smelo bit problemov.
Se to, a kolesarski računalnik za navadno kolesarjenje se uporablja tudi za trening na trenazerju?
@sigixNabavil ravno prejšnji teden Elite Suito. Zaenkrat zadovoljen. Lahko bi bil vztrajnik še malce težji, za boljši občutek, če za trenutek nehaš gonit ampak nič tragičnega (prej sem mel samo "neumni trenažer", tu je občutek vsekakor boljši).
LP
Kolk sem gledal po YouTube zwift, mi je tudi totalno beden, virtualni kolesarji res kr grejo en čez drugega, men je to kr neki. Jaz si bom najbrž omislil bkool program.
Sploh še nisem prepričan, če mi bo trenazer na splošno potegnil, upam da ja, da me ne bo minila volja pedalirat na mestu.
Pas za utrip, kadenco in hitrost imam pa od Polarja, Bluetooth smart, tko da mislim, da ne bi smelo bit problemov.
Se to, a kolesarski računalnik za navadno kolesarjenje se uporablja tudi za trening na trenazerju?
@mare77Lahko, a ti ne bo kazal točne hitrosti. Ko "greš navzdol" npr. pametni trenažer v appu kaže večjo hitrost, števec pa toliko kot da bi šel po ravnem. Garmin Edge 520 pa prepozna tudi elite senzorje za moč in frekvenco obratov. Ti kažejo toliko, kot v aplikaciji. Frekvenca ni ravno ideal točnosti, sploh pri nizkih obratih.
Hvala za mnenje. Sem se že odločil, kupil bom tega Elite suito, se mi zdi da je to best buy, pa še pri nas je najbolj ugodna cena.Kolk sem gledal po YouTube zwift, mi je tudi totalno beden, virtualni kolesarji res kr grejo en čez drugega, men je to kr neki. Jaz si bom najbrž omislil bkool program.
Pa še to, če živiš v bloku si nabavi še kakšno podlago za trenažer. Sej glasni niso tako kot tisti na katere si gumo moral gor fiksirat, vibracije so po precejšnje.
LP
Zanima me kateri trenažer priporočate za recimo 3x tedenski trening? Včasih bi rad vozil kolo tudi npr. zvečer ali ko je slabo vreme in pozimi, zato bi si omislil trenažer. Budget nekje do 500 eur, v oko mi je pa padel Wahoo kickr snap trenažer. Kaj si mislite o njem za uporabo kot nezahteven uporabnik oziroma za prvi trenažer? Hvala
https://www.veb-company.si/trenazerji/trenazer-wahoo-kickr-snap-16188396