Makadamkanje po Pokljuki - pripomba na članek objavljen v Delu 30.6.2020

Domov > Forum > Makadamkanje po Pokljuki - pripomba na članek objavljen v Delu 30.6.2020

Makadamkanje po Pokljuki - pripomba na članek objavljen v Delu 30.6.2020

SORTIRAJ PO:
burek66 03.07.2020 15:37

 Miroslav Cvjetičanin je v Delu objavil članek z naslovom Makadamkanje po Pokljuki, dosegljiv je na https://www.delo.si/polet/makadamkanje-po-pokljuki-325185.html

Članek lepo opisuje poti, ki jih dobro poznam. Zmotilo pa me je naslednje. Navajam:

"Nadaljujte po asfaltu, vmes se izogibajte kravam in avtomobilom z LJ začetnicami na tablicah, na svoji levi boste opazili vlečnico,..."

Imamo Ljubljančani  kake posebne značilnosti, da se nas je treba na gorenjskem posebno izogibati? Mar slabše vozimo ali parkiramo kot Kranjčani, Jeseničani, Radoveljčani...?

Malce pretiravanja, morda lokalpatriotizem, ali popolnoma neumestna navedba?gut 04.07.2020 19:09

Še vedno mu ni jasno, kakšno priložnost je dobil.

Ne more iz svoje kože, očitno še vedno misli, da piše za ta forum in je smešen samemu

sebi. Napisal je že veliko, ta članek ne dosega njegovega intelekta. Tako nedoživeto, da kar malce dvomim, da je tam sploh bil. O kvaliteti fotografij splih ne bom.

No, tokrat članka vsaj ni prekopiral. 

Pa članke reciklirajo, objavljajo stare z novim datumom, če jih pa na to opozoriš, te pa blokirajo na FB-ju ali pa nastavijo, da so tvoji komentarji na njihovi spletni strani vidni le tebi. Res top shit medij. 🤣

SlowEddy 04.07.2020 20:56

Kar je želel povedati in malo zajedljivo zbosti je, da se velika večina tako imenovanih nedeljskih kolesarjev pa še katerih medtedenskih pripelje z AVTOM do skrajne meje dokler se da potem pa prestavijo ritke z udobnega avtomobilskega sedeža na kolo.

Pri tem pa na žalost prednjačijo LJ tablice. 

In to ni samo na Pokljuki,.....


sixsl 04.07.2020 21:08

Tablico z oznako LJ imajo tudi v Domžalah, Zagorju, Litiji, Kočevju, Grosuplje,.... v glavnem velik del države. Kaj zaboga vam pa gremo-jo Ljubljančani vedno tako na živce. Verjetno gre za kakšno zavidanje, v glavnem brez vezni razlogi brez kakršnekoli podlage...

Guma 04.07.2020 21:24

@burek66 neumestna navedba, ki naj bi začinila vsebino, morebiti prinesla kakšen dodaten klik na novico, zdaj jo tudi je. 😄

@SlowEddy zdaj ravno iz Ljubljane se ne bom vozil s kolesom, da se zapeljem na izlet tam okoli. Lastniki električnih koles pa še toliko manj, ki se pa ravno tako radi zapeljejo po trasi makadamkarjev.

ElTorro 04.07.2020 22:16

@sixsl

Tablico z oznako LJ imajo tudi v Domžalah, Zagorju, Litiji, Kočevju, Grosuplje,.... v glavnem velik del države. Kaj zaboga vam pa gremo-jo Ljubljančani vedno tako na živce. Verjetno gre za kakšno zavidanje, v glavnem brez vezni razlogi brez kakršnekoli podlage...


V bistvu sta tako kolumnist kot SlowEddy pisala o LJ tablicah. Ti in burek sta iz tega razumela, da gre za napad na Ljubljančane.


bine1 05.07.2020 12:39

Napad gor ali dol, dejstvo je, da se Ljubljančani obnašate/obnašajo, kot da ste nekaj več. Vmes so tudi normalni primerki, a na žalost bolj redki.

Zj me pa spluvajte, ampak saj veste; ko mačku stopiš na rep, zacvili

um_etnik 05.07.2020 23:28

V Ljubljani živi zelo malo Ljubljančanov. Ljubljano poseljujejo prebivalci Ljubljane. Ljubljančani smo se izselili, bodisi na periferijo ali pa jo zapustili in odšli živet drugam. V LJ kolektivu 130 zaposlenih, kjer sem delal jaz 26 let, smo bili 3 Ljubljančani, ostali so prišli iz vseh koncev in krajev SLO in bivše Juge. Jaz sem se izselil, oni so ostali, zato jim ne priznavam statusa Ljubljančana ampak samo prebivalca Ljubljane.

Ljubljančan se s tem postom sploh nebi ukvarjal!


1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI