Drugi teden... odhajamo malce v Vinico, seveda izmenično s kolesi. Naslednji dan na mojo željo, vzpon na ta hrib. Številke so dokaj srhljive... Po kakšnih 50 km guncanja gore in dole (od Starega trga) bo potrebno gor. Malce napišite, saj vas je bilo gori že veliko, kako je kaj?
Zelo lep vzpon, na vrhu nimaš nič; niti razgleda. Jaz se med vzpenjanjem nikoli ne ustavim, sicer imaš vmes par počivališč z lepimi razgledi.
Naklon se meni ni zdel nič posebnega.
Je pa čudovito toliko serpentin hkrati prevoziti.
Takrat, ko sem bil tam, je bilo k sreči izredno malo prometa, samo par motoristov in je bila zaradi tega še toliko lepša izkušnja.
@NikitaDrugi teden... odhajamo malce v Vinico, seveda izmenično s kolesi. Naslednji dan na mojo željo, vzpon na ta hrib. Številke so dokaj srhljive... Po kakšnih 50 km guncanja gore in dole (od Starega trga) bo potrebno gor. Malce napišite, saj vas je bilo gori že veliko, kako je kaj?
Meni se ni zdelo nič posebnega.
@Nejc1986No ja... za nekatere, kateri imate manj, kakor trideset let, morda dvainšesteset kil in trinajst dekagramov... je to tako, tako... Meni v triinšestdesetm letu, trenutno tehtam nekaj pod oseminsedemdeset kil... pa je to že zalogljaj? Če še računamo, da v Prekmurju ni daljšega hriba kot kakšen kilometer in pol... bo to zame in sotrpina kar lepa preizkušnja.@NikitaDrugi teden... odhajamo malce v Vinico, seveda izmenično s kolesi. Naslednji dan na mojo željo, vzpon na ta hrib. Številke so dokaj srhljive... Po kakšnih 50 km guncanja gore in dole (od Starega trga) bo potrebno gor. Malce napišite, saj vas je bilo gori že veliko, kako je kaj?
Jaz sem bil 3leta nazaj gor. Iz Kočevske reke preko S.Reber v Osilnico , na HR v Gerovo , preko Delnic nazaj v Osilnico in še 1x preko S.Reber iz druge smeri.
Vseeno lepa hvala... vsak nasvet, pa opis kakšnega vašega doživetja je dobrodošlo!
@NikitaZgolj povem , da se mi ni zdelo nič posebnega. Veliko klancev me je bistveno bolj navdušilo, veliko razgledov mi je bilo lepših in tako naprej. Ni pa slabo. Saj kdaj pa je kolesarjenje slabo?@Nejc1986No ja... za nekatere, kateri imate manj, kakor trideset let, morda dvainšesteset kil in trinajst dekagramov... je to tako, tako... Meni v triinšestdesetm letu, trenutno tehtam nekaj pod oseminsedemdeset kil... pa je to že zalogljaj? Če še računamo, da v Prekmurju ni daljšega hriba kot kakšen kilometer in pol... bo to zame in sotrpina kar lepa preizkušnja.@NikitaDrugi teden... odhajamo malce v Vinico, seveda izmenično s kolesi. Naslednji dan na mojo željo, vzpon na ta hrib. Številke so dokaj srhljive... Po kakšnih 50 km guncanja gore in dole (od Starega trga) bo potrebno gor. Malce napišite, saj vas je bilo gori že veliko, kako je kaj?
Jaz sem bil 3leta nazaj gor. Iz Kočevske reke preko S.Reber v Osilnico , na HR v Gerovo , preko Delnic nazaj v Osilnico in še 1x preko S.Reber iz druge smeri.
Vseeno lepa hvala... vsak nasvet, pa opis kakšnega vašega doživetja je dobrodošlo!
Vsak naj se vozi v okviru svojih zmožnosti, predvsem pa naj v tem uživa. Pa naj bo to na Strmo Reber, Prekmurje, Krvavec ali pa zgolj do hoferja in nazaj.
Iskreno držim pesti , da vama uspe, v kar pa sploh ne dvomim.
Srečno. Kil in let omam
Prehitro oddal komentar. Skratka; srečno . Debata o kilah in letih pa ne spada sem.
Bil pred kakšnim mesecem tam, iz Osilnice gor. Maš 8 km klanca, cca 700 višincev. Malo spominja na Vršič. Če imaš zadaj 30 kaseto ne bi smelo biti problema.
Jaz sem bil proti koncu avgusta letos. Tudi pustil avto v Starem trgu pri šoli. Pot ob Kolpi je solidna, cesta malo razsuta, s pogledom na ograjo z bodečo žico. Cca 10 km pred Osilnico imaš še en dokaj strm vzpon, dolg dober kilometer. Vzpon na Strmo reber mi je bil simpatičen, po začetnem strmem delu se celo za kratek čas spusti, ta pravi del je pa zadnjih cca. 4,5 km z 19 (21?) serpentinami. Od Kočevske reke imaš malo spusta in nekaj klanca, resno se spusti šele kakšnih dobrih 10 km pred Starim trgom (Stari trg je na 300m nv, prej si ves čas na okoli 500m od Kočevske reke dalje). Cel krog je 106 km in 1500 višincev po mojih podatkih :)
Priporočam postanek v Osilnici pri hotelu, da napolnita bidone. Kasneje ni prave možnosti, razen v Kočevski reki je neka gostilna.
Evo, bil ravno to soboto. Štartal v Livodu prek Starega trga ob Kolpi do Osilnice itd. Ob Kolpi je ves čas krasna cesta.
Klanec na Strmo reber je, kot že samo ime pove, ves čas kar solidno strm, avg.10 %. Bolj kot ne nekoliko popusti le okoli srpentin, ki jih je 18. Razgledi niso nič posebnega in tudi v splošnem klanec name ni naredil posebnega vtisa. Res pa je, da ni praktično nobenega prometa. Mislm, da sta me prehitela le dva motorista.
V glavnem, bil, videl, odpeljal in to je to. Odkljukano.
Še kdaj? Če me po kakšni drugi trasi spet prinese do tja, sicer pa tudi, če ne.
@RFNeverjetno... kot bi si prekopiral mojo zasnovo trase z Map Bike Rider...? Žal imam zelo malo fotografij, seveda tistega težkega Canona nisem vozil s sabo, zato bodo morale biti dobre s tistega malega... pa še tu je ena ob Kolpi in omenjeni ograji, ena ali dve sta z vrha. To tako...Jaz sem bil proti koncu avgusta letos. Tudi pustil avto v Starem trgu pri šoli. Pot ob Kolpi je solidna, cesta malo razsuta, s pogledom na ograjo z bodečo žico. Cca 10 km pred Osilnico imaš še en dokaj strm vzpon, dolg dober kilometer. Vzpon na Strmo reber mi je bil simpatičen, po začetnem strmem delu se celo za kratek čas spusti, ta pravi del je pa zadnjih cca. 4,5 km z 19 (21?) serpentinami. Od Kočevske reke imaš malo spusta in nekaj klanca, resno se spusti šele kakšnih dobrih 10 km pred Starim trgom (Stari trg je na 300m nv, prej si ves čas na okoli 500m od Kočevske reke dalje). Cel krog je 106 km in 1500 višincev po mojih podatkih :)
Priporočam postanek v Osilnici pri hotelu, da napolnita bidone. Kasneje ni prave možnosti, razen v Kočevski reki je neka gostilna.
Mi smo bili nastanjeni v Hrastu pri Vinici. Ni sem nam ravno tako hudo mudilo, zato je bila ura odhoda nekje ob 09.30. Seveda z avtom... in to ravno do Starega trga. Parkirali smo točno pod cerkvijo na eni klančini... in nato na kolesa, dokaj dolg in strm spust. Slabih petdeset kilometrov več ali manj ravnice, razen tistega strmega vzpona (non-stop okoli 15%). V Osilnici smo se ustavili v hoteli, vsak je nekaj popil... bidon sem pustil na miru, saj neke dodatne teže nisem mislil vlačiti v hrib. Zaradi malce zaletavosti oz. sile sem pozabil vklopiti navigacijo... (pa saj je samo ena cesta...?) smo po eni izki cesti prišli do cesta za vzpon, se pomotoma spustili dol in šele nato... od začetka. Saj je tako tudi prav, ane?
Po podatkih... bi naj bil navečji naklon 19,8% in to me je psihično kar precej motilo. Ampak, garmin ni nikjer pokazal take naklonine. V glavnem je gor šlo tekoče, sam sem sicer bolj počasen na strmih vzponih. Je pa hrib sigurno primerljiv z Vršičem... ne vem, če so tam tako dolgi odseki, kjer pod 14, 15 ne pade? Pa še na odprtem je, če se "ujameš" na vzponu poleti in opoldne, te po mojem solidno "sprži"? Zgoraj smo naredili nekaj fotografij, pa dol do Kočevske reke in kakor si napisal, v gostilno na pivo. Dalje do Livolda, pa Brezovice in nato res dol... do Starega trga.
Vmes smo iskali kakšno gostilno, kjer bi kaj pojedli... pa nič našli. Šele pod Starim trgom ob Kolpi najdemo lepo mesto in pojemo... Tudi nam je naneslo 106 km in okrog 1.600 višincev. Zame solidna tura...
V Vinici oz. Hrastu smo bili tri dni... Prvi dan s kolesi na izmeno od Prekmurja do Bele krajine, drugi tan tole opisano, tretji malce za šalo neka krajša tura in v nedeljo domov. Vmes... to vas verjetno ne zanima, saj neko kopanje in žurka v soboto ni za opis, he, he...
In sedaj še ena pomembna zadeva: ko smo se z avtom peljali tja in na koncu ture nazaj od Vinice do Starega trga... meni se je ta cesta zdela dobesedno "brutalna". Stalno gor in dol, tudi z nekoliko daljšimi spusti in vzponi. Po mojem je na teh dvajsetih kilometrov vsaj za osemsto višincev? Drugo leto... če bomo živi in bo meja odprta... tja, to in še kaj prevoziti, tudi po Hrvaški.
Sam sem šel prejšnji teden iz Kočevske reke preko s.reber do Petrine in nazaj. 85km, 1800visincev.
Saj bi napisal,da se mi vzpon ne zdi nič posebnega, pa bi bil verjetno spet sqrcan...
@Nejc1986To, da je tura nekaj posebnega ali ne... s stališča, kako jo je nekdo zlahka ali stežka prevozil je tako milo rečeno dokaj zgrešeno mnenje. Nekateri smo ostareli, več ne moremo, bi hoteli, pa gre stežka. Tudi vi nekateri boste prej ali slej verjetno stari nad šestdeset, pa imeli deset, petnajst kil preveč... me zanima, kako bo potem z opisovanjem. Vseeno to ni ravno neki hribček daljine kilometer z naklonom pet stopinj. Nekaj informacij sem dobil, ostalo... pa je bila previdnost. Po Stravi sem prevozil celotnega z osem na uro, zadnje štiri kilometre pa s preko deset na uro, kar kaže... da sem se v začetku šparal. Pač strah... zato sem tudi spraševal kako in kaj...Sam sem šel prejšnji teden iz Kočevske reke preko s.reber do Petrine in nazaj. 85km, 1800visincev.
Saj bi napisal,da se mi vzpon ne zdi nič posebnega, pa bi bil verjetno spet sqrcan...
Meni po svoje tura tudi ni bila nič posebnega... zvozil sem, malo zašvical, imel nato moč, da smo divjali še petdeset kilometrov, spili pivo in bi jih še tri, če bi bilo kaj odprto. Ampak, to zmore na stotine kolesarjev in seveda tudi stotine ne. In slednje jaz ne mislim depriminirati, jim takoj vzeti voljo, se...
Sicer pa... "peace people"!
@ Nikita... Tudi moja izjava, da mi ni bila nič posebnega, se je navezovala zgolj na dojemanje trase (razgledi, užitek ipd...) In nenazadnje samo težavnost.
Zmotilo me je zgolj to, da se (za moje pojme) po nepotrebnem zdaj že drugič v tej temi vleče ven kilograme in leta. Vsak nosi svoje kile in vsak je star , kolikor pač je.
@ Nikita... Tudi moja izjava, da mi ni bila nič posebnega, se je navezovala zgolj na dojemanje trase (razgledi, užitek ipd...) In ne na samo težavnost.
Zmotilo me je zgolj to, da se (za moje pojme) po nepotrebnem zdaj že drugič v tej temi vleče ven kilograme in leta. Vsak nosi svoje kile in vsak je star , kolikor pač je.
@Nejc1986Tvoji pojmi so po mojem napačni. Različni smo in pričakujemo različne razmere. Če sem težji, starejši, bo zame vse drugače... kakor zate. Kaj ti tu ni jasno? Ravno zato me je zanimalo... vse. Nobed od vas ni napisal, da je tisti podatek o 19.8% povprečnem naklonu verjetno napačen? Vsaj meni ura tega ni pokazala. Če bi to vedel... psihično bi mi bilo sigurno lažje. Tako pa sem izza vsakega ovinka pričakoval... da se vse postavi pokonci. Take zadeve so pomembne in ne, da tura ni nič posebnega. Kakor za koga!@ Nikita... Tudi moja izjava, da mi ni bila nič posebnega, se je navezovala zgolj na dojemanje trase (razgledi, užitek ipd...) In ne na samo težavnost.
@NikitaOk... Peace...@Nejc1986Tvoji pojmi so po mojem napačni. Različni smo in pričakujemo različne razmere. Če sem težji, starejši, bo zame vse drugače... kakor zate. Kaj ti tu ni jasno? Ravno zato me je zanimalo... vse. Nobed od vas ni napisal, da je tisti podatek o 19.8% povprečnem naklonu verjetno napačen? Vsaj meni ura tega ni pokazala. Če bi to vedel... psihično bi mi bilo sigurno lažje. Tako pa sem izza vsakega ovinka pričakoval... da se vse postavi pokonci. Take zadeve so pomembne in ne, da tura ni nič posebnega. Kakor za koga!@ Nikita... Tudi moja izjava, da mi ni bila nič posebnega, se je navezovala zgolj na dojemanje trase (razgledi, užitek ipd...) In ne na samo težavnost.
Tako je bilo na vrhu... fotografirano z neko škatlico. Žal tistega težkega Canona nisem vozil s sabo... Moja malenkost in na desni "namršteni" Feri! 😳
Tole je nekje med Starim trgom in Osilnico... žal evropska realnost. Bi pa kar trdil... da taka ograja ravno ne zaustavi migrantov?