Otrdeli prsti na nogi

Domov > Forum > Otrdeli prsti na nogi

Otrdeli prsti na nogi

SORTIRAJ PO:
rs1975 18.10.2020 05:52

 A kdo ve v čem bi bila težava, da se mi občasno pojavijo otrdeli prsti samo na levi nogi. Se mi zdi, da poleti to niti ni tako izrazito, sedaj v bolj hladnem vremenu pa je to bolj očitno.

Boj se nagibam k temu, da je morda nepravilna nastavitev blokeja. Če bi mi prsti otrdeli zaradi hladnega vremena bi mi vejetno na obeh nogah in ne samo na eni... Sicer drugih težav zaradi te nastavitve nimam. 

wavemaker 18.10.2020 20:58

Problem bo žilni ali živčni, po domače z napeljavo. Očitno pritisneš živec, zato ti prsti odrevenijo ali pa dobiš mravljince. Ali pa prekineš ožilje, tkivo ne dobi dovolj kisika in hranil in imamo spet nenavadna občutenja v prstih. Zakaj samo v levi nogi? Očitno je malo drugače speljan živec ali pa je čevelj malo drugačen ali drugače pritiskaš na pedala. Verjetno se pogosteje pojavlja pri močnejšem poganjanju, takrat je drža bolj prisiljena. Meni pomaga če večkrat zavedno migam s prsti, verjetno bi pa stvar odpravil z izbiro ustrezne obutve. Ampak v trgovini težko z gotovostjo izbereš primeren čevelj. Bi moral iti ja testno vožnjo. Je pa zanimivo, da se pri meni osebno takšne težave ne pojavljajo vedno, ampak recimo vsako peto vožnjo. Bolje da drevenijo prsti kot pa mednožje

rs1975 19.10.2020 05:43

Zadnjih 7 let vozil Specialized čevlje, najprej Sworks, sedaj zadnji 2 leti Torch. Pri obeh iste težave. Bo treba očitno še proizvajalca zamenjat. Lahko, da je res kriva "napeljava", pa lahko da imam tudi na levi nogi višji nart in potem posledično ko zategneš čevelj hitreje pride do odrvenitve. Sicer čevljev nikoli ne zategnem premočno.

Agent041 19.10.2020 07:09

Mogoče lahko rešiš problem z ustreznimi vložki v čevljih. Za ta problem z živcem se dajo dobiti taki vložki ki imajo na sredini bulo. Kot da bi bila izboklina od kake teniške žogice. S tem ti stopalo malce dvigne in spredaj pred bulo razbremeni pritisk živca. 

rs1975 20.10.2020 06:24

Agent041, pa misliš, da bi bil težava na spodnjem loku stopala? Jaz se bol nagibam, da je težava v nartnem delu. Na slik sem označil, kje imam običajno po vožnji rdeči otisk od čevlja. Kot rečeno, čevelj ne zategujem preveč, pa se vseeno pojavi. Na drugi nogi je ta otisk manj izrazit. Vložka ne bi ravno menjal, ker imam tistega rdečega od Specija in mi paše, da se stopalo malo poravna. Odkar ga uporabljam nimam težav s koleni.Agent041 20.10.2020 07:39

Sem navedel le kot ena od opcij. Je pa verjetno kar precej velika šansa, da bi s tem problem odpravil. 


Sam imam kar precej velike probleme z levim stopalom. Večinoma drugačne probleme, ampak sem za kratek čas tudi imel podobne težave. Sam sem potem šel k fizioterapevtki, ki mi je dobro zmasirala te del okoli tega živca. Tudi doma sem dosti časa masiral stopalo z lacros žogico in je tisti del težave izginil. Takrat sem tudi bral, da je najboljša rešitev za ta problem z živci, da se uporablja take vložke.


Sam imam problem ob močnem pedaliranju na zunanji strani spredaj na stopalu. Ampak bolj na zimskih čevljih, kjer je zunanji del stopala na čevlju bolj dvignjen (torej večji pritisk). Vsako leto se moram ob prehodu počasi navajati na zimske čevlje (ca. 1-2 tedna).

Sem pa dosti poudarka dal tudi na strečingu. In odkar si raztegujem zadnja meča ter stopala oz. prste na nogi, je ta prehod (in vožnja) dosti dosti lažja.

Zmago_1 20.10.2020 08:03

Problem je v čevlju! Sam sem imel iste probleme z Gaerne in Vittoria čevlji, sedaj imam Shimano čevlje  in BP.

Agent041 20.10.2020 11:02
meni pa recimo spet ustrezajo Gaerne čevlji. Za pozimi pa imam Mavic in mi kot rečeno, zaradi višjega zunanjega dela ne ustrezajo.
Quercus 14.12.2020 21:37

Problem je očitno v čevljih kjer noga ne diha pravilno ter uporabi kreme. 

Jaz za delovne razmere in pri vožnji dvokolesnikov v noge vtrem QIUCK mazilo.

Maratonac 14.12.2020 23:01

Meni isto dela ena noga . Leva. Samo problem je v sedenju in ne v samem stopalu . Dvigni se s sedeža vsakih 5 min. , da ti kri zacirkulira , pa ne boš imel več problemov . Sedež ti pritisne na žilo i ne zaustavi ampak zmanjša pretok krvi . Posledica so delni mravljinci , otrdelost in mraz v prste stopala. Lahko pa,  da preveč zapneš čevlje, sploh če si levičar in ti je noga večja od desne .  

Quercus 14.12.2020 23:09

Pa verjetno je dobro se je pri rdeči luči semaforju pretegniti ali sestopiti s kolesa, kajne?

Videl sem jih kar nekaj ki so to naredili, sploh v prometni gneči oziroma času konice.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI