Glasnost trenažerjev

Domov > Forum > Glasnost trenažerjev

Glasnost trenažerjev

SORTIRAJ PO:
Bitcoin 19.10.2020 19:08

Zanima me kateri smart trenažer je tišji? 


Ta s kolesom https://www.extremevital.com/sl/kolesa/trenazer-tacx-flow-smart-p-33636.html


ali na direktni pogon? https://www.extremevital.com/sl/kolesa/trenazer-tacx-flux-s-smart-p-27768.html


Kateri je bolj primeren za blok? Kakšne so prednosti in slabosti na splošno med tema dvema opcijama?


boši 19.10.2020 19:40

Tišji in boljši je flux-s, minus je samo cena.

MihaPR 20.10.2020 10:22

Imam prvega, s kolesom, in je precej tih, kljub temu, da nimam posebnega šlaufa za trenažer. Če mene vprašaš, je pomembno samo, če imaš majhne otroke in slabo spijo. Mi smo že čez to in ni panike.

Bitcoin 20.10.2020 11:56

Če pravijo, da spodnji sosed posluša to, kot bi pri njemu gonil, da je tako glasno.

majkl_t 20.10.2020 14:43

Uporaba kvalitetne podloge precej zmanjša omenjeni problem.

Jaz sicer uporabljam Neota ter Tacx podlogo že nekaj let in nikoli nobene pripombe od sosedov.

V tem stilu:Guma 20.10.2020 16:45

@Bitcoin vsekakor Flux-s-smart.

Quercus 20.10.2020 19:26

Vse je odvisno od izolacije, podlage, priključkov in drugih dejavnikov.


Iz kakšnih materialov pa imate stojala in priključke?


Zasledil sem zanimiv vlog glede tega

Bitcoin 21.10.2020 07:53

NI mi jasno zakaj Tacx sam ne da boljšega ležaja. Ta v videu pove, da on samo ležaj zamenja in je dosti tišji, zakaj potem Tacx ne da ta ležaj in ga promovira kot super tihega.


Gledal sem tudi nasvete za te z direktnim prenosom. Dobijo dol zobnike in potem tiste magnetne zobeke namažejo z dodatno mastjo in jih stišajo.

Mitko 22.10.2020 10:16

@Bitcoin

NI mi jasno zakaj Tacx sam ne da boljšega ležaja. Ta v videu pove, da on samo ležaj zamenja in je dosti tišji, zakaj potem Tacx ne da ta ležaj in ga promovira kot super tihega.


Gledal sem tudi nasvete za te z direktnim prenosom. Dobijo dol zobnike in potem tiste magnetne zobeke namažejo z dodatno mastjo in jih stišajo.

Lezaj je zamenjal zato, ker se z uporabo unici in postane glasen. Kot je sam povedal...trenazer ima ogromno km.

Na splosno so wheelon trenazerji glasni v primerjavi z DDT. Svoje doda tudi plasc.

Kje si videl, da magnetne zobce mazejo? Morda v racni namazejo tiste zobce, da je racna tiha v prostem teku. Ti niso magnetni. To nima nobene veze z glasnostjo. Razen Neota nima noben freewheel mode na spustih. Tam slisis racno, pri ostalih pa ne, ker se vztrajnik relativno hitro ustavi.

Nekateri DDT trenazerji imajo jermen z zobmi. Ta je lahko glasnejsi kot gladek jermen.

Podloga pod trenazerjem lahko resi nekaj. Tezave so individualne, ker frekvenca trenazerja lahko pade v resonanco s frekvenco stene, tal ali cele sobe. Takrat pac nic ne pomaga, zal. Jaz imam tak primer, ko potrkam po lesenih stopnicah v prvem nadstropju. Nic posebnega. V kleti pa se slisi, kot da nekdo tolce po ogromni plasticni cevi, ki odmeva. Ne mores verjet, ce ne probas 😀
Neo velja za najtisji trenazer na trgu. Slisis zobnike in verigo. Potem dolgo nic,  nato pa nekaksen tih hum. Z uporabo postane glasnejsi zaradi lezajev, a to je problem tacxa. Drugi imajo pa druge tezave, noben ni brez. Se najbolje trenutno kaze novemu wahoo kickr, amapk je na trgu sele pol leta in se ni realnih ocen.

Quercus 22.10.2020 11:40

Sem našel še boljšo rešitev in sicer [url=https://www.youtube.com/watch?v=GrlS-el-htc]X-perdyzer[/url]

Mitko 22.10.2020 12:21
@Quercus

Sem našel še boljšo rešitev in sicer [url=https://www.youtube.com/watch?v=GrlS-el-htc]X-perdyzer[/url]

Po eni strani bi priporočal tole, ker nima ležajev. Nima se kaj pokvarit. Po drugi strani je pa tema glasnost trenažerja in ta trenažer ravno ne sodi v to kategorijo.....

Quercus 14.12.2020 21:27

Kaj pravite na omenjeno https://www.youtube.com/watch?v=gdRx8glKvdE&t=106s ?

Maratonac 14.12.2020 23:18

Očitno živiš v bloku,  ki ima mont stropove ! Gredice , votlake monta,  čez pa mreža in 10 cm betona. Votlaki povečujejo hrup- šum , kot resonatorji na kitari , basu . Zato si odmisli takšne  , ki proizvajajo frekvenco tresljajev oz. vibracije ! .  Meni se je sosed po 3 letih pritožil , da ga zbudim vsakič , ko premaknem stol pred računalnikom . Šel pogledat kolesa , ki so bila železna in po parketu drsala kot po makadamu. Mogoče zadostuje že debel tepih eden ali dva , če stvar ni tudi normalno zvočno preglasna . 

SODROVC 15.12.2020 07:33

TACX trenažeji, ki imajo možnost prestavljanja (imajo bovden)...  za čim manjšo glasnost pri visokih naporih sem kabel skoraj popolnoma popusti, tako da je čim večji upor. Hitrosti so nižje, "prevoženih" km je manj, kar pa včasih ni bil problem, pomembni so bili načini treninga in čas, ki si za vložil. Dandanes pa... saj sami veste, kam gre trend.

urosvru68 30.12.2020 21:16

Ker kupujem trenažer sem si nagledal Elite Tuo, sedaj berem na forumih, da je veliko težav z kalibracijo....mi lahko kdo, ki ima izkušnje z njim pove kako se obnese 😊

 


SODROVC 31.12.2020 08:54

@urosvru68

Ker kupujem trenažer sem si nagledal Elite Tuo, sedaj berem na forumih, da je veliko težav z kalibracijo....mi lahko kdo, ki ima izkušnje z njim pove kako se obnese 😊


Največ odgovorov se najde na FB. Tam nekateri tudi objavljajo razultate slovenske zwift lige ipd. portalov. Sem nekaj/precej čital o teh nastavitvah, povezavah in kalibracijah, pa je tako, da eni imajo težave, drugi ne. 

Najbolj jih je pa Garmin zje.ou, ker so za nadgradnjo softwera možni le programi, mlajši od 2019. 

urosvru68 31.12.2020 17:07

Hvala, so kr problemi ja....bom ostal kr pri Bkoolu 😀

keko 03.01.2021 23:39

Sem imel Elite qubo digital smart b+ in se je kalibracija izkazala za misijo nemogoče. Ker imam tudi merilec moči na pedalih, sem lahko primerjal. Če si skalibriral, da ti je pri nekih konstantnih pogojih kazalo dokaj pravilno se je zadeva kar hitro spremenila, ko si spremenil moč, kadenco ali hitrost. Problem je v tem, ker ti cenejši trenažerji nimajo senzorjev, ki bi direktno merili moč temveč se moč teoretično preračunava glede na vhodne pogoje. Pri največjih odstopanjih je to znašalo tudi prek 20%. Sicer nasploh velja da trenažerji, ki odpor prenašajo preko gume kolesa niso preveč natančni, saj je prisotnih preveč dejavnikov, ki to onemogočajo (tlak v gumi, teža, sedeče ali stoječe kolesarjenje), Pred kratkim sem nabavil Tax neo 2T Smart, kjer je pa zadeva glede natančnosti čisto drugi svet. Po koncu vadbe je odstopanje med 1 in 2W glede na merilec v pedalih. Nekoliko večje vrednosti kažejo pedali, ker je tudi nekaj izgube na prenosu na trenažer kjer se zabeleži nekoliko manjša moč.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI