Vprašanje pri nakupu trekinga

Domov > Forum > Vprašanje pri nakupu trekinga

Vprašanje pri nakupu trekinga

SORTIRAJ PO:
Nikita 01.11.2020 18:09

Nikita 01.11.2020 18:12

Po skoraj osmih letih... bi šel moj Scott k sinu, on se itak rekreativno ne vozi.

Ker sem visok 176 cm, se bolj nagibam k L, verjetno pa je tudi M v redu?

Kupil bi tegale, vendar: če kdo ve, koliko široke gume se lahko montirajo?

Original so 32, sam bi hotel tam okoli 45. Je to možno?

Še ling do prodajalca, jih je pa več:

Trek FX3

CePO 02.11.2020 10:13

Gledaš fitnes kolo, tak da boš "srečen" če kakšne bolj grobe 40mm gume dobiš gor.

Gledaš tudi letnik 2020, tak da boš srečen, če ga še sploh dobiš.

Pri Trek so treking modeli po imenom Dual Sport, serijsko pridejo z 38/40mm gumami, tak da bi tudi 45mm dobil gor

Nikita 02.11.2020 11:04

@CePO

Gledaš fitnes kolo, tak da boš "srečen" če kakšne bolj grobe 40mm gume dobiš gor.

Gledaš tudi letnik 2020, tak da boš srečen, če ga še sploh dobiš.

Pri Trek so treking modeli po imenom Dual Sport, serijsko pridejo z 38/40mm gumami, tak da bi tudi 45mm dobil gor

Torej grejo največ 40 mm gume notri tudi ob predpostavki, da je ob staneh in zgoraj še toliko mesta, da kakšen kamen, blato ne podrsava ob vilici? Mene enostavno zamima samo... koliko največ široke gume lahko montiram na točno to kolo. Sicer pa je letnik 2021 na zunaj itak enak.

Dual sport me ne zanima: so pretežki (to imam sedaj), celo slabše razmerje prestav imajo: 28-32, sedaj 26-32.

bine1 02.11.2020 11:30
Glede na to, da je delavni dan, bo odgovor še najlažje dal kak prodajalec. Telefon v roke in poklicat. Najhitreje.
CePO 02.11.2020 11:43

Skopirano iz nekega foruma, prvi zadetek na goggle: https://www.reddit.com/r/TrekBikes/comments/hc504a/larger_tires_for_fx_3_disc/

"I just test fitted the gravel wheels from my checkpoint onto my FX Sport Carbon 4. The wheels are 19.5mm inner width rims with 700x40 GR1 tires mounted. They fit with just a few mm to spare around the fork crown and at the chainstays. There is a bit more gap at the seatstays.

This amount of gap I *would not* ride. It leaves almost no room for dirt/grit on the tire or, worse, the wheel coming out of true or flexing during lateral stress.

I do think a 700x35 would be perfectly okay. 700x38 might be pushing it, especially if it has any tread/knobs."

Se pravi, 40mm guma bi šla za "vrajžo silo" skoz, s tem da ni več prostora za kakšen kamenček. Sicer je to karbonski model, ampak dvomim da ima ALU okvir kaj več prostora za gumo. Fitnes kolo je pač dosti bližje specialki in posledično nima prostora za treking gume. 

piki7 02.11.2020 12:48

Tudi sam kupujem trekinga, vendar z prvo vzmeteno vilico, za vožnjo po makedamu in malce bolj grobi podlagi. Zakaj ne gorca? Ker bom kolo veliko uporabljal tudi za vožnje z otroci, po mestu in okolici, se mi zdi treking primernejši... 

Budget cca. 800€. Gledam, da bi bila oprema Deore. Trenutno imam nagledane te, letniki 2021:

- Giant Roam 1

https://www.11-11.si/treking-kolo-giant-roam-1-disc-2021-metallic-navy

- Cube nature pro 

https://www.energijabikes.com/cube-kolesa/trekking-mestna-kolesa/trekking/cube-nature-pro-grey-n-iridium-2021.html

Kake izkušnje z Gianti in Roami, mogoče priporoča kdo kaj drugega?

Hvala za pomoč.

Nikita 02.11.2020 19:18

@bine1
Glede na to, da je delavni dan, bo odgovor še najlažje dal kak prodajalec. Telefon v roke in poklicat. Najhitreje.
Nisem bil doma, kolesaril sem, tako, da je današnji dan izgubljen. Jutri pokličem, prodajalec bo ja že vedel, kakšna guma gre notri? Če gre notri vsaj 40mm in da je ob straneh še za pol centimetra placa... in dobim kolo, častim celi forum, he, he... Vsi ste vabljeni naslednji dan na pijačo, tudi "pasuljće sa rabarcima" bo na menuju.

😳Aja... vse je zaprto? Potem pa nič! 😜

Nikita 04.11.2020 09:45

Kaj bo ne vem... gume 40 bi naj šle še notri. Kolo plačal in  upam, da mi bo dobro služilo.

eustahija 04.11.2020 12:45

Naj ti  🚲dobro služi!

Nikita 05.11.2020 09:05

@eustahija

Naj ti  🚲dobro služi!

Dolga leta sem vozil čisti treking, vendar z ožjimi gumami, mislim, da preko 33, 35 niso šle? Sedaj je vseeno možnost, da montiramo malce širše... nekje bodo težave, kakšen pesek (ga je kar nekaj ob reki Muri) bo sigurno težje prevoziti, dočim makadam in gozdne ceste ne bi smele predstavljati neki večji problem.

Letos bom s trekingom naredil okrog osem tisoč kilometrov in vseeno je večina teh kilometrov narejena po solidnem makadamu in asfaltu. Tako, da bo tudi to kolo kar primerno, planiram pa še dokupiti prtljažnik, torbe... in ga morda, če bodo meje odprte, mahnem poleti na Jadran.

Nikita 05.11.2020 19:15

Kolo je doma, izgleda fantastično. Za ta denar, kakor pravi Majster sem zadel loto.

Joskob 05.11.2020 19:41

@Nikita

Kolo je doma, izgleda fantastično. Za ta denar, kakor pravi Majster sem zadel loto.

Super, dosti varnih kilometrov ti želim

maš kako sliko?

lp

Nikita 05.11.2020 19:49
@Joskob

@Nikita

Super, dosti varnih kilometrov ti želim

maš kako sliko?

lp

Opis ni na voljo
Nikita 05.11.2020 19:50

Slika s telefonom... za silo je.

Nikita 05.11.2020 19:51

... no tak je več ali manj prišel po pošti. Sneti bo potrebno seveda te odsevne luči, obrniti pipico, zamenjati pedala, sedež verjetno dvigniti... dodati kakšno torbico, nosilce bidona... Šele potem bo imel neko formo!

Joskob 05.11.2020 19:56

@Nikita

... no tak je več ali manj prišel po pošti. Sneti bo potrebno seveda te odsevne luči, obrniti pipico, zamenjati pedala, sedež verjetno dvigniti... dodati kakšno torbico, nosilce bidona... Šele potem bo imel neko formo!

Brenta 15.11.2020 18:00

Hej... kupil bi treking... nimam kaj dosti pojma. želim začeti malo biciklirat in nekaj nabavit... okvirno za 700evriča. A ima kdo kakšno priporočilo... sem pa visok 192 in imam 105 kilo... tako, da sem kar kos.

Hvala in lp

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI