@Maratonac: Pa kaj drugega ne bi želel uporabljati? Npr. TACX na magnetno zavoro? Rabljenih je polno naprodaj in se jih dobi že za majhen denar. Majhni, lahko se jih spravi itd. Ostane več prostora v stanovanju.
Verjetno pa ne bi želel menjati zaradi vseh pritiklin, ki ti kažejo na fiziološko stanje telesa med vadbo?
Kdo ve , kje bi dobil trak zavoro za sobno kolo ! Sem ga znucal total !
@MaratonacKdo ve, kje bi dobil trak zavoro za sobno kolo ! Sem ga znucal total !
Kletnega je že sin rezerviral . Se je zredil odkar je hotel zaprt in sedi doma ! Če kje zvohaš vzamem 4 kom . Vse štacune so zaprte al delajo pa na splet . Sam nobeden nima na spletu ta trak !
@MaratonacKletnega je že sin rezerviral . Se je zredil odkar je hotel zaprt in sedi doma ! Če kje zvohaš vzamem 4 kom . Vse štacune so zaprte al delajo pa na splet . Sam nobeden nima na spletu ta trak!
@sodrovc, kje si pa nabavil zavorno glavo za TACXa ali so ti jo zamenjali kje na servisu ?
Imam namreč Satorija, na katerem se nabira prah zaradi težav z zavorno glavo. Sem že razmišljal, da bi ga nekako usposobil.
@robizo@sodrovc, kje si pa nabavil zavorno glavo za TACXa ali so ti jo zamenjali kje na servisu ?
Imam namreč Satorija, na katerem se nabira prah zaradi težav z zavorno glavo. Sem že razmišljal, da bi ga nekako usposobil.
https://www.bikeinn.com/bike/tacx-satori-resistance-unit-complete/137533350/p
Saj mi je kar nerodno ..., Ja seveda, brskalnik bi moral uporabiti. Na nek način sem padel na limanice; ko sem prebral tvoje sporočilo, sem na hitro pomislil; "odlično, iz prve roke bom zvedel" (v tolažbo samemu sebi).
Hvala za prizanesljiv in prijazen odgovor !
@robizoSaj mi je kar nerodno ..., Ja seveda, brskalnik bi moral uporabiti. Na nek način sem padel na limanice; ko sem prebral tvoje sporočilo, sem na hitro pomislil; "odlično, iz prve roke bom zvedel" (v tolažbo samemu sebi).
Hvala za prizanesljiv in prijazen odgovor !
@MaratonacKdo ve , kje bi dobil trak zavoro za sobno kolo ! Sem ga znucal total !
https://www.rematiptop.si/
Ne boste verjeli , sploh ne vem zakaj je bil na plastični trak dodan filc kot zavorna površina . Filc se je nucal in mi prašil sobo . Zaradi prahu sem trak obrnil okoli , tako da je sedaj plastični trak kot bremza, filca je pa z zunanje strani kot ga je še ostalo , samo drgne se ne več niti plastika praši sobo ! Čista konstrukcijska napaka proizvajalca ! Tudi kolo se sedaj ne drgne več tako močno , tako da ga lahko gonim 1 uro . Naslednja napaka bo pa BB ki ima tudi drsne ležaje ! Samo do konca marca in sezone bo zdržalo !
Maratonac, si potem uredil zadevo?
Če prav razumem si je Maratonac vzel čas pol zime da je razstavil 15 let star trenažer na prafaktorje, zamenjal drsne in kroglične ležaje, zavore, vztrajnike, verižnike itd,...si sam izdelal zobnike s stiskalnico, naročil še manjkajoče s Kitajske in vse skup sestavil nazaj, kar mu je ratalo lih do začetka pomladi,...alternativa bi bila da gre kupit nov trenažer za 150eur ampak potem ne bi prišparal kakih 20 eur to pa ne :)
Za 70 € dobiš rabljenga.
Vprašanje pa samo v kakšnem je stanju...
@QuercusVprašanje pa samo v kakšnem je stanju...
@Zmago_1Če prav razumem si je Maratonac vzel čas pol zime da je razstavil 15 let star trenažer na prafaktorje, zamenjal drsne in kroglične ležaje, zavore, vztrajnike, verižnike itd,...si sam izdelal zobnike s stiskalnico, naročil še manjkajoče s Kitajske in vse skup sestavil nazaj, kar mu je ratalo lih do začetka pomladi,...alternativa bi bila da gre kupit nov trenažer za 150eur ampak potem ne bi prišparal kakih 20 eur to pa ne :)
@SODROVC@Zmago_1Če prav razumem si je Maratonac vzel čas pol zime da je razstavil 15 let star trenažer na prafaktorje, zamenjal drsne in kroglične ležaje, zavore, vztrajnike, verižnike itd,...si sam izdelal zobnike s stiskalnico, naročil še manjkajoče s Kitajske in vse skup sestavil nazaj, kar mu je ratalo lih do začetka pomladi,...alternativa bi bila da gre kupit nov trenažer za 150eur ampak potem ne bi prišparal kakih 20 eur to pa ne :)
Ne biti preveč oster do gospoda v zgodnjih 70. letih. Ima pač žilico za razna popravila. Eni gremo za njim, važno nam je le, da ne stopicamo na mestu. 😅
@Zmago_1Če prav razumem si je Maratonac vzel čas pol zime da je razstavil 15 let star trenažer na prafaktorje, zamenjal drsne in kroglične ležaje, zavore, vztrajnike, verižnike itd,...si sam izdelal zobnike s stiskalnico, naročil še manjkajoče s Kitajske in vse skup sestavil nazaj, kar mu je ratalo lih do začetka pomladi,...alternativa bi bila da gre kupit nov trenažer za 150eur ampak potem ne bi prišparal kakih 20 eur to pa ne :
@Maratonac
Zmago ,narobe razumeš. Na trenažerju sem samo popravil vse, kar je bilo v času njegovega delovanja pokvarjeno . To pa so bili drsni ležaji na vztrajniku , kakor tudi ležaj v samem vztrajniku, ker se je zaradi zaribanja istega , zavrtel v svojem sedežu. Navaril sem pa na njega cestno podsedežno oporo in dirkalni sedež 143 mm . Tisti trenažerji , za katere govorite , da jih dobite za 50 € teh znamk in kvalitete imajo ISTE NAPAKE in zahtevajo isti servis , po nakupu za 50 €. Jaz sem tega dobil na kosovcu, se pravi zastonj. No sedaj ima pa za seboj že 6000 km , 5000 jaz in 1000 žena , pa funkcionira brez napake . Še cestni bi moral iti na novi servis ! Pa še nasvet : Obrnite zavorni trak s filca na tekstil . Aja, pa baterijo sem zamenjal , kar tudi mislim , da je bil vzrok , da so mislili , da je računalnik crknu in tako postal nezanimiv !
Rad pa šraufam bicikle in odkar sem v penziji končujem že četrtega , kot se reče iz nič in iz nič nastane nov bicikel , ki je praktično unikat . V Veroni pred Julijo mi je AMERIKANEC čestital na pazi Rog Maratonu , pa ni bil edini , tudi v Monte C dva gospoda in v Milanu eno leto prej isto ampak za Wilierja iste barve , ki me je tudi slikal zase , kakor potem tudi z mojim aparatom. Zato, ker je bil prvi Wilier v ergeli ročno sestavljen , v ubranem barvnem spektru, ga lopov ni smel pripeljati domov , ampak ga je skril v grmovju , kjer so ga pa zaradi bleščavosti kroma in barv videli drugi in poklicali policijo . Hja tudi TANDEM veliki Pony Rog , sem dobil na kosovcu , pa se sedaj vsi obračajo v LJ za menoj in ženo ! Evo včeraj sem dobil nova pedala zanj. Na živce mi gre , ker sem pred 26 leti dal gor različne pedale , ker nisem imel dnarja. Hec pa je , da na njemu dvakrat na veliko piše ROG , pa me vseeno sprašujejo, če sem ga sam naredil.
Imam ~ 17 koles različnih namembnosti in če računaš , da imam v omari še 6 sedežev in dve podsedežni opori , pomnoži to samo s 30 € in pride ven za dobrega rabljenega dirkalca , samo v sedežih. Vsako tretje leto , pa na Braču menjam kolo , ker zaradi soli totalno zarjavi , njih pa ne računam. .
Trenažer in pa Balance, ki je v delu in skorak končan .
Stvar deluje , samo problem zavore na trak je v temu , da se vztrajnik zaradi trenja preveč segreje in ga lahko goniš do 18 km, potem pa čakat da se ohladi . Drsne ležaje bi bilo zato edino dobro namazati s silikonsko mastjo . Njo vročina ne topi . Men odgovarjajo vmes pavze , da se ohladim , vmes pa še z ročkami delam , da shujša tudi v prsni koš oz. da vse malo otrdi. Delo z 2kg ročkami mi ne iritira zgornjo kilo . S težo sem pa že na 99 !