Hm ... si rojen pod srečno zvezdo, da si zbral tako obsežno zbirko kradljivskih podvigov? :)
Brskam po spominu vse nazaj do otroštva, pa ne najdem niti enega primera, ko bi mi kdo kaj ukradel.
Spomnim se sicer, kako sem šel na vožnjo in ob povratku domov ugotovil, da sem izgubil ključe, nakar sem odpeljal turo še v nasprotni smeri po napačni strani ceste, dokler nisem na 3/4 poti ključev vendarle našel, ampak ta anekdota ne spada v tole rubriko :-)
Meni so iz kleti bloka ukradli tri bicikle.... verjetnost, da jih bom še kdaj videl sem najbolje razbral iz besed policista, ki je prišel popisat zadevo... "Meni so v sosednjem bloku tudi lani dva ukradli"... izgovorjeno s tonom, kot bi rekel recimo "Moj avto je tudi sive barve".
Kakšno leto ali dve kasneje se mi je sicer zdelo, da mi je eden od njih pripeljal nasproti po cesti, ampak se raje nisem obračal in peljal za njim da bi preveril - v nobenem primeru se ne bi dobro končalo :)
Nisem vam povedal najbolj važno stvar , kar se tiče kraj. Kolo ne sme biti ČRNE , ne sive , ne bele ampak vsaj dvobarvno , živih barv. Da se moj ni svetil iz grmovja , ga vrtičkar ne bi opazil , tako pa ga je . Ostala dva najboljša kolesa sta pobarvana po peskanju in to z zmešano barvo po naročilu . Oranžna , pa ti kradi !, Naslednji je surov aluminij , Rog Maraton je roza , tandem je moder , mestna sta pa cenovno nepomembna vendar je eden bel, drugi rose ! Črne barve za kolo organsko ne prenesem . Kolo je športni rekvizit in mora biti živih barv.
V študentskih cajtih mi ukradli Gorca KHS,....mater sem bil jezen in potem se mi pripelje nasproti čez par let,..ampak nisem bil zihr zato sem pustil....
Še ena z druge strani: Ko sem si kupil prvo specialko (rabljeno) kot novo v trgovini! Brez računa takrat pred skor 30 leti kot je bila navada. Jo peljem na servis čez kako leto in mi rečejo: to kolo je biloukradeno pred 3 leti last tega in tega in sedaj hoče kolo nazaj, vendar mu ga ne bomo izročili, ker nima dokumentov,.... in če ne predložiš računa pokličemo policijo ker se ne bomo jeba*i s tem. Grem v trgovino in rečem da so mi ukradli kolo in ga policija našla in da rabim račun da mi ga dajo nazaj,...in so mi ga dali in sem dobil kolo nazaj hehe
@Zmago_1Grem v trgovino in rečem da so mi ukradli kolo in ga policija našla in da rabim račun da mi ga dajo nazaj,...in so mi ga dali in sem dobil kolo nazaj hehe
Si kdaj pomislil na lastnika?
A samo mene to spominja na slovensko lastninjenje?
@primoozNope, kolo sem kupil v uradni trgovini za normalno ceno in nisem niti pomislil da je ukradeno. In račun sem dobil za rabljeno kolo v tej isti trgovini da če bi kaj šlo narobe mogoče ne bi ostal brez kolesa in brez denarja.@Zmago_1Grem v trgovino in rečem da so mi ukradli kolo in ga policija našla in da rabim račun da mi ga dajo nazaj,...in so mi ga dali in sem dobil kolo nazaj hehe
Če prav razumem, si kupil ukradeno kolo in ko je lastnik to odkril, si se "znadu" in v trgovini z lažjo dobil račun s katerim si legaliziral kolo?Si kdaj pomislil na lastnika?
@primoozSaj s(m)o vsi isti... tisti, ki so najbolj glasni, kakšne barabe so Bavčar, Zidar in podobni, bi na njihovem mestu naredili enako.@Zmago_1Grem v trgovino in rečem da so mi ukradli kolo in ga policija našla in da rabim račun da mi ga dajo nazaj,...in so mi ga dali in sem dobil kolo nazaj hehe
Če prav razumem, si kupil ukradeno kolo in ko je lastnik to odkril, si se "znadu" in v trgovini z lažjo dobil račun s katerim si legaliziral kolo?Si kdaj pomislil na lastnika?
Tako pa pač plačujemo vodovodarju cash na roko brez računa, kupujemo ukradene bicikle brez računa, prijavljamo začasno prebivališče pri starših za višje potne stroške in podobno... in se ob šanku repenčimo, kakšna baraba je Türk zaradi svoje sušilnice sadja.
@ElTorrokupujemo ukradene bicikle brez računa,
@aljoman@ElTorrokupujemo ukradene bicikle brez računa,
Kaj? Torej, veš da je kolo ukradeno in ga vseeno kupiš? Ne piši tako kot da to vsi počnemo, ker to ni prav nič higienično
Jaz osebno še sicer nisem nikoli kupil rabljenega kolesa, tako da si malo zgrešil poanto...
@ElTorroTebi res ni jasno kaj pišeš? Pišeš, kot da je to običajna praksa, da državo prinašaš okoli in da zavestno kupiš ukradeno kolo. Kolo sem izpostavil, ker gre za kolesarski forum, ker težko verjamem, da takole javno pišeš, da "kupuješ ukradene bicikle".@aljoman@ElTorrokupujemo ukradene bicikle brez računa,
Kaj? Torej, veš da je kolo ukradeno in ga vseeno kupiš? Ne piši tako kot da to vsi počnemo, ker to ni prav nič higienično
Davčna utaja in kraja delodajalcu se ti torej zdita "higienični", če je te zmotil samo bicikl?Jaz osebno še sicer nisem nikoli kupil rabljenega kolesa, tako da si malo zgrešil poanto...
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/kradla-draga-kolesa-in-jih-preprodajala-naprej.html
Niso samo baraba tisti, ki krade kolesa, tudi tisti, ki ga kupi je ista smet.
@aljomanhttps://www.24ur.com/novice/crna-kronika/kradla-draga-kolesa-in-jih-preprodajala-naprej.html
Niso samo baraba tisti, ki krade kolesa, tudi tisti, ki ga kupi je ista smet.
Kako je lopovu to uspelo?
Mala malca. Spleza gor od balkona do balkona, z vrvjo spusti dol kolo, pol se pa še sam po njej dol spusti. Dobra kolesa se hrani v stanovanju, menda so potem pri zavarovalnici tudi predmet kraje in pripadajoče odškodnine.
Enostavneje ga je imeti v kleti... pa bo tudi pokrito z zavarovanjem.
Ja se strinjam, ampak nikoli ne bi pomislil da bo prišel na balkon v 4. nadstropje.
Bolj je na mestu vprašanje, kako je vedel, da je na balkonu bicikl, za katerega se splača tvegati.... ker to praviloma ni ravno nekaj, kar vidiš s ceste.... plezanje na balkon pa tudi ni brez tveganja.