Ciklokultivator za vegane

Domov > Forum > Ciklokultivator za vegane

Ciklokultivator za vegane

SORTIRAJ PO:
Quercus 17.12.2020 12:52
Zanimiv novodobni eko izum : 

https://www.youtube.com/watch?v=9Yd-5EmWVUg

kamencek 19.12.2020 11:28

Razočaran sem nad seboj, ker sem kliknil na to neumnost ...

Ni ne zanimivo in ne smešno, ampak preprost, nepotreben balast za nekoga, ki mu je dolgčas :-/

Quercus 19.12.2020 12:12

@kamencek

Razočaran sem nad seboj, ker sem kliknil na to neumnost ...

Ni ne zanimivo in ne smešno, ampak preprost, nepotreben balast za nekoga, ki mu je dolgčas :-/

Kaj pa je po tvoje narobe?

kamencek 19.12.2020 12:32

Saj pravim - to, da sem sploh kliknil.

Ali pa jaz česa ne razumem in tole bedarijo dejansko kakšen trčeni travožer sklamfa skupaj in z njo obdela njivo?

Quercus 19.12.2020 13:09

To kar si rekel bo držalo.

Travožerji so vsega zmožni.

Če si opazil mora biti pri njih vse ''eko'' in ''bio'' 

krisb 19.12.2020 15:03

Meni je pa ful kul izum, pa še več različnih priključkov ima.

Quercus 19.12.2020 17:19

V kakšnem smislu dober?

Koliko moči imaš za poganjati?

fuego 22.12.2020 20:01
@kamencek

Saj pravim - to, da sem sploh kliknil.

Ali pa jaz česa ne razumem in tole bedarijo dejansko kakšen trčeni travožer sklamfa skupaj in z njo obdela njivo?

Kaj pa je to travožer? Kontra od mesožer al kak?
kamencek 22.12.2020 20:55

Travožer = pripadnik novodobne struje, ki je že iz prehranjevanja ustvarila trend, ker normalni način prehranjevanja, s katerim človek živi že tisočletja, menda ni bil več dovolj napreden za moderno malomeščansko rit.

Na kozlanje mi gre, ko gledam, kaj vse si domišljavci že želijo spreobrniti, posodobiti in docela izkriviti.

Končni produkt je slabokrvni shiranec, ki se je struji priključil kot kakšna ovca, ne da bi vedel, kaj s tem dejansko počne.

Pač, stvar je trendy, treba se je priključiti.

Če drugim špila, bo tudi zame dobro.

Dejstvo je, da če bi rastlinojedec vedel, kaj dela, bi lahko telesu z zelo skrbnim izbiranjem priskrbel vsa potrebna hranila, ki si jih z glodanjem rastlinja zelo temeljito odreka. Tega velika večina seveda ne obvlada.

Quercus 22.12.2020 21:17

Bravo!

Danes je nažalost moderno vse kar ni normalno oziroma deluje bizarno.

Lep primer je pokazan in obrazložen v teh dveh vlogih : 

https://www.youtube.com/watch?v=imWVdUwz-5Q

https://www.youtube.com/watch?v=i67SH934mSs

Pa še nekaj teh kvazi vozov oziroma ciklokultivatorjev : 

https://www.youtube.com/watch?v=Jm_YXKJzLGw&t=79s

https://www.youtube.com/watch?v=FcNJnmN6knM

fuego 23.12.2020 09:23
@kamencek

Travožer = pripadnik novodobne struje, ki je že iz prehranjevanja ustvarila trend, ker normalni način prehranjevanja, s katerim človek živi že tisočletja, menda ni bil več dovolj napreden za moderno malomeščansko rit.

Na kozlanje mi gre, ko gledam, kaj vse si domišljavci že želijo spreobrniti, posodobiti in docela izkriviti.

Končni produkt je slabokrvni shiranec, ki se je struji priključil kot kakšna ovca, ne da bi vedel, kaj s tem dejansko počne.

Pač, stvar je trendy, treba se je priključiti.

Če drugim špila, bo tudi zame dobro.

Dejstvo je, da če bi rastlinojedec vedel, kaj dela, bi lahko telesu z zelo skrbnim izbiranjem priskrbel vsa potrebna hranila, ki si jih z glodanjem rastlinja zelo temeljito odreka. Tega velika večina seveda ne obvlada.

A potem so zate Hindujci, ki se prehranjujejo  vegetariansko, nenormalni? Dejstvo je da ljudje pojemo preveč mesa, kar ni dobro za nas, ker smo vsejedci in ne mesojedci. Še pred 2. svetovno vojno so ljudje jedli več rastlinske hrane kot mesa in to iz preprostega razloga, ker ga ni bilo v izobilju. Sedaj, ko pa so mesnice pa skoraj ni več brezmesnega obroka. Poznam kar nekaj vegetariancev in so čisto normalni ljudje z razliko večje empatije do živali. Po večini vsi fit. Poznam celo eno maratonko. Tak da takšno poslploševanje in zmerjanje drugače mislečih ni bonton.
kamencek 23.12.2020 10:13

Kolega, ne veš, kaj govoriš.

Hindujci so vsejedci, enako kot mi. Enako budisti.

Ti povem prigodo ...

Obiskal sem Azijo, zaželel sem si preživeti 14 dni dopusta med budisti in se prehranjevati po njihovo. Naletel sem na Evropejca, lastnika hiše, ki jo je oddajal, v njej pa je imel nastanjene domačine. Strogo jim je zabičal, da čez prag hiše nikoli in nikdar ne sme iti meso, namenjeno prehrani. Reveži so čisto prestrašeno ubogali njegov ukaz in me 14 dni hranili izključno z rastlinsko hrano. Obilje sadja, zelenjave, gob, riža, tu in tam kakšen pekovski izdelek, vse skupaj pa močno začinjeno s čilijem, kurkumo, kokosom, cimetom in podobnimi začimbami. Prepričalo me je, da je ljudstvo zavezano rastlinski prehrani in nisem se pretirano obremenjeval s tem, da mi na mizo ne nosijo pečenk, pohanih pišk in morskih sadežev, ki bi jih glede na območje, kjer sem se zadrževal, pričakoval.

Potem pa sem nekega večera, ko se je že vse spravljalo spat, stopil po stopnicah dol, nekaj sem rabil domačina in sem ga iskal po hiši. Čisto previdno sem potrkal, odrinil priprta vrata, revež se je pa od presenečenja in šoka skoraj zložil po tleh: zalotil sem ga med gledanjem televizije s skledo pečenih kosov piščanca, ki jih je jedel z enako slastjo kot mi. Ni vedel, kam bi se pogreznil in potolažil sem ga, da bom skrivnost pred Evropejcem zadržal zase.

Vidno mu je odleglo in potem mi je pojasnil: evropski 'budisti' so njihovo vero preoblikovali po svoje, po svojih nazorih in po svojih ideoloških zmotah. Drugače povedano, naši svetohlinci so šli tja, nazaj so se vrnili bolj papeški od papeža in mislijo, da s tem spreminjajo svet. A res? Budisti se nam režijo, češ, vi ste tepci, budizma ne razumete in ga nikoli ne boste. Cimet tlačite v jabolčne zavitke, namesto na pečenke in s kokosovim oljem kuhate, česar mi ne razumemo. Za nas je dobro le za nanašanje na lase, da se lasje lepo svetijo in da se nahranijo.

Ko je dojel, da si blazno želim vsaj enkrat najesti rib, ki so jih domačini vsaki dan vlekli iz oceana, so me povabili k sorodnikom v njihovo hišo, kjer sem se do sitega najedel njihovih ribjih in mesnih jedi.

Ravno to, da me obkroža še preveč tepcev, ki si prehrano krojijo po svoje, je razlog, da nanje gledam tako, kot gledam.

Eden je že dvakrat fasal raka. Živi le od rastlinske prehrane.

Drugi ne razume, da se bo od preobilja pohanega seitana in sojinih polpetkov stegnil prej, kot če bi si tu in tam na krožnik vrgel pošten zrezek.

Tretji, presnojedec, je tako shiran in slabokrven, da se mi smili, ko ga vidim.

Četrti, picajzlast travožer name gleda tako zviška, da si bo še kaj naredil.

Peti, samozvani budist, se ne more usrati, če prej ne požre pest spiruline. Dobesedno. Ne more na WC, ker si je z leti tako polenil črevo, da se mu ne zgane, če ga ne spodbudi s spirulino.

Seveda poznam tudi drugo skrajnost, mesojedce, ki so jih mati še premalo tepla, ko je bilo treba jesti solato na silo. Še danes, pri 50+ letih se ne pritakne ničesar, kar ni barve zrezka.

In še bi ti lahko našteval.

Jaz sem dan začel takole, nadaljeval ga bom verjetno s kakšno zelenjavno rižoto, jutri pa si bom privoščil merjasca in polento.

Pa na zdravje!

Quercus 23.12.2020 10:47

Zanimiva izkušnja.

Drugače pa dosti o tem se govori v oddaji Klepet ob kavi 

Stroge delitve https://www.dnevnik.si/1042722585/magazin/kulinarika/kulinaricne/vodnik-po-sodobnih-prehranskih-ideologijah-povej-mi-kaj-jes-in-povem-ti-kaksen-si

Zadnje leto pa se pojavlja še ena veja in sicer frutarijanstvo

fuego 23.12.2020 13:24

Sam sem bil ene pol leta na presni..pa ne zaradi prepričanja ampak zaradi zdravja. Jedel sem predvsem sadje. Pa sem normalno športal. Tudi shujšal sem v tem času in sem bil spet, ko da bi bil star 20 let. Tudi v hrib je šlo lažje. Na Pavliča sem gonil s 26 zobnikom, sedaj gonim 32 pa ni veliko lažje. CCa. 3 leta sem bil pa bolj kot ne na vegetarianski prehrani. Počutil sem se odlično. Takoj, ko sem prešel nazaj na vsejedstvo sem se hitro zredil nazaj pa še kako kilco dobil. Mi je pa fajn, da sem probal na lastni koži in da ne nasedam raznim kritikom ali preveč vnetim privržencem. Pa sedaj pojem bistveno več zelenjave kot sem jo prej oz. sem se naučil pripravljat tudi jedi, kjer ni mesa. Kar se tiče pa presnojedstva si je pa marsikdo znižal raven sladkorja v krvi, zmanjšal holesterol, prečistil notranje organe..Peterle si je pozdravil raka s pitjem zelenjavnih sokov itd. Največji strup je predelana hrana. Tudi meso je bolje kupovat pri lokalnem kmetu za katerega veš da ne uporablja kemikalij za hitro rast in da žival vidi sončno svetlobo ter posledično dobi vitamin D, se krmi s travo in ne samo krmili...To kar počnejo na farmah z živalmi je kriminal. Država bi morala zakonsko uredit human odnos živali za prehrano. Ne samo zaradi etike ampak tudi zaradi tega, ker potem ne bi prihajalo do raznih bolezni norih krav itd. Živali futrajo s tabletami. Res je potem zdravo jest tako hrano a ne? Ko vidim npr. kaj se dela z živalmi samo zaradi krzna me prime, da bi koga na gobec. Faking krzno, da se potem neke pičke preseravajo v njem. Žival ubija zaradi hrane, človek pa zaradi požrešnosti. In tudi tale Covid je odraz človeštva do narave in živali.

Quercus 23.12.2020 14:06

Aja?

Kako boš pa Eskime in Tuarege prepričal v veganstvo, kjer praktično ni rastlin in jim meso predstavlja ne-le glavni vir hrane ampak skupaj s krznom tudi večji del izvoza?

Na ekstremnem mrazu oziroma vročini boš preživel edino z mesom, krznom ter raznimi napitki.

Eskimi recimo delajo različne napitke iz živali, od rastlin uporabljajo le mah za izolacijo.

V Tropskem pasu pa je zelo cenjena voda oziroma tekočina iz kaktusa katera pa je že zelo redka.

Quercus 20.01.2021 14:27

Še nekaj zanimivih ciklo predelav : 

GFM Campaign

Mlin za koruzo v Gvatemali

To je drugo ko se otrok uči in obenem zabava z omenjeno zadevo : 

https://www.youtube.com/watch?v=Gsj1uGYrppU

Tako smo se tudi mi igrali in zabavali ko smo bili mali : 

https://www.youtube.com/c/FALKToys/videos

Vprašanje kako bi se pri nas obneslo to kar si zamišlja ta vloger :

https://www.youtube.com/watch?v=FcNJnmN6knM

https://www.youtube.com/c/UrbanFarmerCurtisStone/videos

Drugače pa kako bodo to potekali transporti in kako bodo ta vozila funkcionirala v današnjem tempu prometa če se vsem tako zelo mudi je pa drugo vprašanje...

Quercus 24.07.2021 20:28

Pozna se da je tudi kvazi COVID naredil svoje in da večina ponovno obdeluje svoje vrtove, hkrati pa se vidi dosti teh ciklokultivarjev na naših cestah, sploh tistih na obrobju Zokilanda.

To je stroj namesto fitnesa oziroma za tiste ki jih je sram traktorja ali motokultivatorja ter jim nafta smrdi ali so kako drugače ekološki ali gretovsko usmerjeni.

Ni čudno da je čedalje več zastojev na cestah ter neznanja glede vrtnarjenja.

1
Zadnji komentarji v kategoriji "DRUGI ŠPORTI"
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI