Servis amrotizerjev

Domov > Forum > Servis amrotizerjev

Servis amrotizerjev

SORTIRAJ PO:
demokedes 06.01.2021 09:25

Pozdravljeni,

Imam gorsko kolo, ki je sicer staro dobrih 5 let, ampak uporabljeno zgolj simbolično. Sedaj sem razmišljal, da bi ga malo več uporabljal. Včeraj sem ga pripeljal na plano. Drugače vse ok, vendar se mi zdi, da so amortizerji nekoliko mehki. Imam občutek, da bi morali biti trši. Se mi zdi, da ne "vračajo", kot bi morali. Ali je to možno? Ali se amortizerji servisirajo? Lahko kaj preprostega naredim tudi sam? 

Gre pa za Rock Shox Reba. 

Hvala že vnaprej.

demokedes 06.01.2021 13:37
@demokedes

Pozdravljeni,

Imam gorsko kolo, ki je sicer staro dobrih 5 let, ampak uporabljeno zgolj simbolično. Sedaj sem razmišljal, da bi ga malo več uporabljal. Včeraj sem ga pripeljal na plano. Drugače vse ok, vendar se mi zdi, da so amortizerji nekoliko mehki. Imam občutek, da bi morali biti trši. Se mi zdi, da ne "vračajo", kot bi morali. Ali je to možno? Ali se amortizerji servisirajo? Lahko kaj preprostega naredim tudi sam? 

Gre pa za Rock Shox Reba. 

Hvala že vnaprej.

Sem še malo gledal. Na levi strani imam "ventilček" za povečat pritisk. Verjetno je to tudi pri meni težava, saj če se z vso težo sunkoma oprem nanj, ga brez problema pritisnem do konca. Z navadno pumpo ne morem povečat pritiska. ALi obstaja samo kak adapter?
primooz 06.01.2021 14:58

brez namenske pumpe ne bo šlo ...  previsoki pritiski. Na roke lahko samo spuščaš  pritisk in še to brez vsake kontrole, samo do konca...

Poglej na stran Rock shox, koliko je tlak za tvoje kile.

https://www.decathlon.si/tlacilka-za-vilice-amortizer-id_3310286.html

burek66 07.01.2021 13:09

Po petih letih se ti splača naredit servis vilice z menjavo olja in tesnil. Za osnovo vilico napumpaj toliko, da se ti posede za 20-25% hoda, ko se usedeš na kolo.  Torej, če je hod vilice 100mm, se ti mora posesti za 25mm.

Po navadi imaš na eni nogi gumijasti o-ring katerega uporabiš za meritev poseda. 

urosvru68 09.01.2021 06:45

Za servis vilice si poglej kateri model imaš in si poglej na youtubu postopek menjave tesnil. Sam imam Fox-ovo vilico Factory 32 Float 29 in 100mm hoda, tesnila in olje sem naročil pri Cult-u in me je vse skupaj prišlo cca 50 eur (olja imam vsaj za 5 let :) )Celoten postopek razstavitve kolesa, vilice, mazanja krmilnega ležaja in sestavljanje nazaj mi je vzelo cca 2 uri. Menjal sem olje, olje v zračni komori, gobice v amortizerju in zgornje protiprašne gumice.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI