@demokedesPozdravljeni,
Imam gorsko kolo, ki je sicer staro dobrih 5 let, ampak uporabljeno zgolj simbolično. Sedaj sem razmišljal, da bi ga malo več uporabljal. Včeraj sem ga pripeljal na plano. Drugače vse ok, vendar se mi zdi, da so amortizerji nekoliko mehki. Imam občutek, da bi morali biti trši. Se mi zdi, da ne "vračajo", kot bi morali. Ali je to možno? Ali se amortizerji servisirajo? Lahko kaj preprostega naredim tudi sam?
Gre pa za Rock Shox Reba.
Hvala že vnaprej.
brez namenske pumpe ne bo šlo ... previsoki pritiski. Na roke lahko samo spuščaš pritisk in še to brez vsake kontrole, samo do konca...
Poglej na stran Rock shox, koliko je tlak za tvoje kile.
https://www.decathlon.si/tlacilka-za-vilice-amortizer-id_3310286.html
Po petih letih se ti splača naredit servis vilice z menjavo olja in tesnil. Za osnovo vilico napumpaj toliko, da se ti posede za 20-25% hoda, ko se usedeš na kolo. Torej, če je hod vilice 100mm, se ti mora posesti za 25mm.
Po navadi imaš na eni nogi gumijasti o-ring katerega uporabiš za meritev poseda.
Za servis vilice si poglej kateri model imaš in si poglej na youtubu postopek menjave tesnil. Sam imam Fox-ovo vilico Factory 32 Float 29 in 100mm hoda, tesnila in olje sem naročil pri Cult-u in me je vse skupaj prišlo cca 50 eur (olja imam vsaj za 5 let :) )Celoten postopek razstavitve kolesa, vilice, mazanja krmilnega ležaja in sestavljanje nazaj mi je vzelo cca 2 uri. Menjal sem olje, olje v zračni komori, gobice v amortizerju in zgornje protiprašne gumice.
Pozdravljeni,
Imam gorsko kolo, ki je sicer staro dobrih 5 let, ampak uporabljeno zgolj simbolično. Sedaj sem razmišljal, da bi ga malo več uporabljal. Včeraj sem ga pripeljal na plano. Drugače vse ok, vendar se mi zdi, da so amortizerji nekoliko mehki. Imam občutek, da bi morali biti trši. Se mi zdi, da ne "vračajo", kot bi morali. Ali je to možno? Ali se amortizerji servisirajo? Lahko kaj preprostega naredim tudi sam?
Gre pa za Rock Shox Reba.
Hvala že vnaprej.