kdor ni nikoli shujšal za par kg ne ve, kako težko je to. Jaz sem jih imel oktobra 65, zdaj jih imam 70. Se tolažim, da so to le mišice, ampak, to je slaba tolažba. Občasno delo z utežmi in zgibi na drogu so pripomogli k temu, da so mi zdaj majčke pretesne in da gre v klance bolj počasi. Menda bo na pomlad bolje. 😅
Kdor ima 65 kg pa nikol ne bo razumel kako je vozit z 80+ v klance in probat bit hiter :)
@Zmago_1Kdor ima 65 kg pa nikol ne bo razumel kako je vozit z 80+ v klance in probat bit hiter :)
@majkl_tdobr si me :-)@Zmago_1Kdor ima 65 kg pa nikol ne bo razumel kako je vozit z 80+ v klance in probat bit hiter :)
Kdor ima 80 kg pa nikol ne bo razumel kako je vozit z 65- ravnino in probat bit hiter :)
A prava uživancija v kolesarstvu je bit hiter v klanec ,.....tako da ste palčki še vedno v prednosti....
@majkl_t@Zmago_1Kdor ima 65 kg pa nikol ne bo razumel kako je vozit z 80+ v klance in probat bit hiter :)
Kdor ima 80 kg pa nikol ne bo razumel kako je vozit z 65- ravnino in probat bit hiter :)
Pogačar ima 66 kg, Gana pa 82, pa je bil Gana zadnjič v kronotu samo par sekund pred Pogijem.
Do KR -PR-CR- Zaloga - Vodic in Šmartnega je kar nekaj klancev . Vsi so šli skozi , samo na Brodu še ne gre. Je tudi prevelik promet , pločnik je pa uničen . Se spomnim pred 11 leti , ko sem moral klanček iz Povodja v Šmartno 2x počivat . Zaenkrat sem še na istem kolesu kot takrat in je težji od najlažjega za 5kg. Brodski klanec sem odpeljal z Wilerjem ko sem imel 90kg. Skupna razlika je 12kg, kar se pa že pozna !Ja morte računat , da imam samo 80% kapaciteto pljuč . Po mojih izkušnjah težji kolesarji lažje vrtijo v veter . Enkrat me je burja v Trstu premetavala za 1m proti sredini ceste od bolnice dol proti Barkovljah . Če bi bil lažji bi me tudi odpihnila v padec. Včeraj sem šel zopet na kolo , samo sem se vrnil po 500m nazaj , je bilo premrzlo . Spet bo pel sobni , kakor kaže cel teden!
@BanPogačar ima 66 kg, Gana pa 82, pa je bil Gana zadnjič v kronotu samo par sekund pred Pogijem.
@SODROVC
Ko sem še dirkal v PSLO in v UDACE, sem bil tudi dober kronometrist, kljub samo temu, da sem imel 62-63 kg. Moraš pa bit dosleden, kar se tiče kadence in HR. In držat tempo in ne pozabit pravilno dihat. No, po novem gre vse preko powermetra. Smo pa lahki kolesarji menda hendikepirani tudi za navzdol, kar pa ne drži vedno. Odvisno od zavitosti ceste.😏
@Zmago_1
dobr si me :-)A prava uživancija v kolesarstvu je bit hiter v klanec ,.....tako da ste palčki še vedno v prednosti....
Ah, dokler uživamo je to to.
@MaratonacDo KR -PR-CR- Zaloga - Vodic in Šmartnega je kar nekaj klancev . Vsi so šli skozi , samo na Brodu še ne gre. Je tudi prevelik promet , pločnik je pa uničen . Se spomnim pred 11 leti , ko sem moral klanček iz Povodja v Šmartno 2x počivat . Zaenkrat sem še na istem kolesu kot takrat in je težji od najlažjega za 5kg. Brodski klanec sem odpeljal z Wilerjem ko sem imel 90kg. Skupna razlika je 12kg, kar se pa že pozna !Ja morte računat , da imam samo 80% kapaciteto pljuč . Po mojih izkušnjah težji kolesarji lažje vrtijo v veter . Enkrat me je burja v Trstu premetavala za 1m proti sredini ceste od bolnice dol proti Barkovljah . Če bi bil lažji bi me tudi odpihnila v padec. Včeraj sem šel zopet na kolo , samo sem se vrnil po 500m nazaj , je bilo premrzlo . Spet bo pel sobni , kakor kaže cel teden!