Organizacija kolesarske dirke

Domov > Forum > Organizacija kolesarske dirke

Organizacija kolesarske dirke

SORTIRAJ PO:
DLteam 07.04.2021 12:29

Malo za šalo pa malo za res se ... v teh čudnih časih malo poigravam z mislijo, da bi kdaj v bodoče, če se bodo zvezde poravnale v pravo obliko, organiziral kolesarsko dirko. 

Pa me zanima, kaj je vam, kot rekreativnim kolesarjem na kolesarskih dirkah najbolj pomembno? Kaj pričakujete od organizatorja dirke? Kaj za vas pomeni dobra organizacija? 

Upam, da bo tema požela veliko zanimanja, da se ob vsem tem razvije kakšna dobra debata. :) 

D*

ElTorro 07.04.2021 14:28

To misliš prav dirko kot dirko (kot na primer Vzpon na Areh, kamor pride 50 rekreativcev ki vsi dirkajo na rezultat) ali bolj vsesplošno zadevo (kot je recimo Franja, kjer določeno število ljudi dirka na rezultat, ostali pa to vzamejo kot en rekreativni dogodek kjer je cilj zgolj prepeljati traso)?

Pričakovanja tistih, ki dirkajo na zmago so verjetno precej drugačna kot od tistih, ki to vzamejo kot sobotno množično druženje na kolesu.

DLteam 07.04.2021 17:08

V mislih imam res tisto pravo dirko z atraktivno, zanimivo a ne preveč zahtevno traso. Ker bi na štart postavil največ 200 tekmovalcev, bi jasno vsi dirkali na rezultat. Organizacija bi vključevala tudi zaporo ceste ... 

Zmago_1 09.04.2021 09:33

Pa kolkor sem hodil po teh dirkah imaš nekako tri vrste rekreativnih dirk (če spustimo Franjo in UCI dirke):

-Maratone-daljše (Črnuški, ob Krki, Domžalski, itd)

-Vaške dirke-krajše (Predvsem klanci, Zasavksa Gora, Lisca, itd)

-SLO pokal

Glede organizacije je pomoje najbolj zahteven SLO pokal saj moraš zadostit vsem zahtevam zveze in UCI-ja glede organizacije in nagradnega sklada, ceste, varovanja, merjenja časa  itd,.... tekmovalcev je ponavadi malo, pridejo in odidejo. Organizirajo jih ponavadi klubi z izkušnjami in veliko članov(ker je dosti dela hehe), pomoje ne ostane kaj dosti penezov, če sploh, in dela je ogromno.

Maratoni in vaške so ponavadi bolj množični in organizirani s strani kakih lokalnih društev + lokalna skupnost občina in sponzorji. Tudi tu je dela kar dosti in stroškov tudi vendar manj kot na SLO pokalu.  Udeleženci se zadržijo dalj časa in tudi kaj iz svojega pojejo, popijejo, kupijo (kake lokalne proizvode, med, kis, suhomesnati izdelki, superge, športna prehrana, igrače za otroke, itd...) Tole ti je pomoje boljša varianta, a da bi z nule začel kajpavem,...mogoče raje pokliči v kako društvo če rabijo kako pomoč in začni z nabiranjem izkušenj: iskanje sponzorjev, občinski predpisi, organizacija prehrane, zavarovanja, prostora, parkiranja, varstva otrok, uh še pa še je tega,....


Če pa gledam s stališča udeleženca mi je pommebno: -Da gre za dogodek kamor lahko pripeljem tudi svojo družino, otroke in da imajo tisto uro, dve kaj za počet -Da je parking -Da je všteta hrana in sponzorska vrečka (tudi če stane prijavnina kaj več eur) -Da je lepo vreme!!


franklin 29.04.2021 07:43

Rabiš dober delovni team in močne sponzorje.

Zapiranje cest, redarji, reševalna služba, spremljevalna vozila, policijsko spremstvo = to vse stane.

Če misliš vse sam delat, boš pregorel. Govorim iz dolgoletnih izkušenj organiziranja "vaškega" maratona.

Vseeno pa ti želim dosti uspeha! 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI