Uf, bojim se, da boš glede sedeža ostal brez pomoči ...
Če se ne motim, nas je večina v večnem iskanju idealnega sedeža.
Ni druge, kot preizkušat, kar pa zna biti drago :-/
Jaz sem se zaenkrat najbolje počutil na Fizik Arione, če ti bo to kaj v pomoč.
Jaz uporabljam tega "specialized power comp" na cestnem in gorskem kolesu in sem z njim zelo zadovoljen. Najboljši, da si ga sposodiš in probaš, izposojajo pa v več trgovinah, pomoje imaš največ izbire v extremevital
Sam uporabljam selle italia slr in mi je super. Pred tem sem vozil na selle italia C2, nek starejši model, ki pa ga več ne izdelujejo. Potem sem na blef kupil tega in ko sem ga dobil sem bil bil skeptičen kako se bo obnesel. Je namreč zelo malo oblazinjen in zelo trd, napram C2 ki je bil bolj poln in z več gela. Ampak je bil strah povsem odveč, sedež je super, udoben. Pred leti sem bil tudi na bike fitu za sedež, ki ga izvajajo po sistemu za selle italia. Na podlagi meritev je bila ugotovitev, da je zame najboljši sedež 145 mm, torej širši in takega sem potem tudi kupil. Ampak mi nikakor ni sedel, zato sem ga zamenjal za ožjega, 131 mm. Tako da ja, ugotovit kater sedež je OK, zna bit kar zapleteno.
Mogoče pomaga pri zooženju izbire:
https://bike.bikegremlin.com/2985/bicycle-saddle-seat-shape/
Pred časom sem brala o povezavi med obliko hrbta pri predklonu in obliko primernega sedeža, pa zdaj tistega prispevka ne najdem - a na linku govorijo o istem.
@TrafiPozdravljeni,
vem prežvečena tema ampak novo obdobje novi sedeži novi ljudje itd.
Se pravi iščem sedež za svojo cestno kolo. Predvsem iščem udobje kljub temu pa neki performance. Imam endurance geometrijo in moja flexibilnost je srednja. naredil sem bike fit.
vem da boste rekli da moreš to probat ampak vseeno pa lahko dobim neke smernice kaj se sploh splača probat.
Sprobal sem do sedaj: specialized power comp, selle italia SLR superflow, Prologo dimension 143
z zadnjim sem še najbolj zadovoljen in ga trenutno tudi uporabljam ampak nisem pa navdušen.
vsak napotek bo dobrodošel.
hvala in lp
V kolikor si naredil izbiro po ID match od Selle Italia, je najbolje vzeti kaj s seznama, ki je tam.
Meni se zdi najboljši karbonski s tanko prevleko. Nato pa uporabiti hlače z dobro podlogo.
Za dobro sedenje na kolesu je potreben tudi močan hrbet in stabilen trup na splošno,
da ne lezeš po sedežu naprej. Upam, da so pri bike fitu upoštevali tvojo gibljivost.
jaz bi rekel da so. saj sva skrajšala fajfo na 8cm in pa sama velikost okvirja je M (velik 180cm).
ta specialized power comp mi je načeloma za samo rit ustrezal, me je pa bolelo nižje v pregibu nog saj je sedež zelo širši v tem delu in sem pritiskal z nogami ob sedež pri pedeliranju.
hvala za članek zanimivo branje.
Pozdravljeni,
vem prežvečena tema ampak novo obdobje novi sedeži novi ljudje itd.
Se pravi iščem sedež za svojo cestno kolo. Predvsem iščem udobje kljub temu pa neki performance. Imam endurance geometrijo in moja flexibilnost je srednja. naredil sem bike fit.
vem da boste rekli da moreš to probat ampak vseeno pa lahko dobim neke smernice kaj se sploh splača probat.
Sprobal sem do sedaj: specialized power comp, selle italia SLR superflow, Prologo dimension 143
z zadnjim sem še najbolj zadovoljen in ga trenutno tudi uporabljam ampak nisem pa navdušen.
vsak napotek bo dobrodošel.
hvala in lp