Najbrž gonilni ležaj.
Katero kolo in katera grupa?
Kolo je KTM Race Line, Deore XT/SLX
Kolo zelo malo voženo. Any idea?
Probaj zategniti vijake, ki povezujejo verižnike na gonilki.
Če ne bo ok, gonilko ven in vse skupaj očistiti in namazati.
Če še vedno ne bo ok, pa menjava gonilnega ležaja.
Probaj zadnja ležaja pesta.
Sem isto menjal gonilnega, pa je bil krivec omenjeni.
Umetnik, hvala za predlog. Sem naredil točno to. Dejansko malo klikne na mestu...tako da verjetno je res ta gonilni ležaj.
ALi je to potrebno zgolj namazati? Verjetno je potrebno zato specialen ključ. Drži?
lp,
RR
meni je začelo tudi pokati nekaj na cestnem kolesu ob poganjanju na vsake x časa...zvok prihaja iz verige oziroma zobnikov?
to pomeni verjetno, da je raztegnjena in jo je potrebno menjati?
hvala za naset
lpm
zic
Iz zgoraj opisanega je mogoče razbrati, da verjetno poka gonilni ležaj. Navadno pokajo pressfit gonilni ležaji, ki pa imajo tudi dobre lastnosti, recimo nizko težo in cenejšo izdelavo. Meni tudi poka in sicer zaradi tega, ker sem vgradil drugega. Kakršnokoli zategovanje ne pomaga. Ne sekiram se preveč. Ležaj bom enkrat zamenjal, nobene potrebe ni, da to storim takoj.
@Hribolaznik2239722397Iz zgoraj opisanega je mogoče razbrati, da verjetno poka gonilni ležaj. Navadno pokajo pressfit gonilni ležaji, ki pa imajo tudi dobre lastnosti, recimo nizko težo in cenejšo izdelavo. Meni tudi poka in sicer zaradi tega, ker sem vgradil drugega. Kakršnokoli zategovanje ne pomaga. Ne sekiram se preveč. Ležaj bom enkrat zamenjal, nobene potrebe ni, da to storim takoj.
@mpetel7Pojdi ali pridi izmeriti raztegnjenost verige , da boš bil siguren ! Meni verige trajajo dlje , ker ne vozim klance, niti po makadamu. Perem jih na 2000km medtem , ko so nekaterim že po 3000km prevoženih po blatu in vodi za v smeti.meni je začelo tudi pokati nekaj na cestnem kolesu ob poganjanju na vsake x časa...zvok prihaja iz verige oziroma zobnikov?
to pomeni verjetno, da je raztegnjena in jo je potrebno menjati?
hvala za naset
lpm
Meni je lansko leto pokalo, pa sem pogledal gonilni ležaj, namazal pedala, namazal račno, pregledal vse napeljave če kaj šteka, zategnil vse vijake, na koncu se je pokazalo da poka sedežna opora. Vzel ven očistil in namazal s karbonsko mastjo in od takrat je vse ok.
Pozdravljeni,
Na svojem gorskem kolesu opažam, da pri poganjanju, predvsem kadar je obremenitev večja, slišim/čutim neko pokanje. Če ni obremenitve, pokanja ni. Prav tako ni odvisno od tega ali imam čevlje zapete s SPD-jem, ali pa če sploh nimam zapetih pedalov.
Poizkusil sem že razstaviti padalo, ga namazal....vendar nič bolje.
To mi da mislit, da je izvor gonilka, ali pa celo pogonski sklop.
Imate kakšno idejo, kako identificirati in pa odpraviti to moteče pokanje.
lp