Je na Ljubelj sploh že možno po asfaltu?

Domov > Forum > Je na Ljubelj sploh že možno po asfaltu?

Je na Ljubelj sploh že možno po asfaltu?

SORTIRAJ PO:
BoHaMi 02.06.2021 10:46

Spet bi želel s kolesom v A preko Ljubelja (s specialko, skozi predor) in potem nazaj. Pa me je pred kratkim, ko sem šel z avtom, zmotilo niz prepovedi vožnje s kolesom. Pustimo stare čase, ko si šel lahko po glavni celo iz Tržiča. Še nekaj let nazaj je bilo mogoče vsaj po stranskih prito do opuščenega gostišča v Podljubelju in potem naprej po glavni. Sedaj pa stoji znak tudi za tem oz. pred predorom, ki ščiti cesto pred plazovi.

Ali je sploh še kakšna varianta priti s kolesom po asfaltirani cesti na Ljubelj?

Lahko tudi v obratni smeri, pa bi delal krog čez Jezersko. Na to sicer nisem bil takoj pozoren, vem le, da od gostišča navzdol na glavni cesti ne stoji noben znak za prepoved do Koviner d.o.o. pod Podljubeljem (stojijo pa na vmesnih dovoznih stranskih cestah, a praviloma niso zavezujoče, če ne prihajaš z njih).

In vaše mnenje, da se zapre takšna cesta za vse kolesarje? Glede na to, da mejni prehod Ljubelj ni več glavni tranzit za A, se mi zdi tole podobno, kot bi prepovedali kolesarjem na Vršič :(

Maratonac 02.06.2021 16:49

Jaz na to gledam takole . Če je ob glavni cesti tudi stranska asfaltna , potem zna po glavni biti prepovedano , če pa stranske ni , se pravi na Ljubelj je ni vsaj v zgornjem delu ne , sploh pa ne z A strani , je za kolesarje dovoljeno . Sploh pa navzdol s 60-al pa 100 bi prej prepovedali za avte ! Ko so šle še dirke čez Ljubelj , so spremljevalni motoristi povedali , da na momente niso mogli spremljati kolesarje , ker so bili hitrejši od njih tedanje motorizacije . 

nemelk 03.06.2021 09:25

Kot si že sam napisal - do tistega opuščenega gostišča (gojišča ganđe :) ) greš po stranski cesti potem pa pač po glavni do vrha. Grem vsako leto vsaj 1x (potem se mi Ljubelj zagnusi :) ) in do sedaj še NIKOLI nisem imel težav. Prejšnja leta sem velikokrat delal krog čez Ljubelj gor in potem čez Jezersko nazaj v Kranj.. NIKOLI nobenih težav, le Avstrijci so znali biti firbčni, glede osebnega dokumenta.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI