Suunto 9

Domov > Forum > Suunto 9

Suunto 9

SORTIRAJ PO:
march76 08.08.2021 13:39

Uporablja kdo omenjeno uro na kolesu? Ste zadovoljni: uporabnost, točnost, vzdržljivost  baterije...? Zadostuje ali uporabljate še kakšen drug kolesarski števec zraven?

Hvala.

zjan 08.08.2021 15:16

Sem uporabljal kako leto. Tudi kadenco in hitrost sem meril z dodatnimi senzorji. Ni slabo, tudi navigacija je zadovoljiva.  Sem si pa zaželel map in večjega zaslona in prešaltal na števec

Hribolaznik2239722397 09.08.2021 12:00

Če boš uporabljal uro premera 50mm na zapestju med kolesarjenjem, si lahko trdno prepričan, da te bo izredno motila med vožnjo... Navadno pa ure v primerjavi s kolesarskim računalnikom ne zadanejo najbolje višine, višinskih razlik...

Hribolaznik2239722397 09.08.2021 12:06

Ta debata je bila že večkrat, še dostikrat bo. Ura ne more nadomestiti kolesarskega računalnika. Prvič ima težave z določanjem višinskih razlik pri teh hitrostih. Drugič ura na zapestju med vožnjo izredno moti. In tretjič ura ima premajhen zaslon, da bi kakroli preverjal med samo vožnjo. Se najdejo pa tudi izjeme: na primer jaz za gorsko kolesarjenje, ki traja relativno malo časa, lahko uporabljam uro namesto kolesarskega računalnika, predvsem takrat, ko me vmesni rezultati ne zanimajo in med vožnjo ni potrebno preverjati podatkov. Seveda ura, ki jo nosim med gorskim kolesarjenjem je izjemno udoben in lahek model Garmin Instinct (ko jo daš na roko sploh ne veš, da jo imaš gor). Suunto 9 to vsekakor ni.

ElTorro 09.08.2021 15:28

Ura lahko z nosilcem ("pravim" ali improviziranim) za na krmilo brez težav nadomesti kolesarski računalnik. 

Jaz imam na krmilo nameščenega Fenixa in pri samem delovanju ni problemov. Tudi višino kaže bolj ali manj enako kot zraven njega nameščen kolesarski računalnik. V bistvu sploh ne razumem, zakaj bi ura z barometričnim senzorjem slabše določala višino od kolesarskega računalnika?

Seveda pa je zaslon ure manjši od večine kolesarskih računalnikov, kar pa je v bistvu problem samo, če želimo napravo uporabljati za navigacijo .

S Suuntom nimam izkušenj, zato ga ne morem komentirati... ampak zgolj dejstvo, da je "zapestnega" formata še ne pomeni, da ni uporaben kot kolesarski računalnik.

march76 09.08.2021 18:16
@ElTorro

Ura lahko z nosilcem ("pravim" ali improviziranim) za na krmilo brez težav nadomesti kolesarski računalnik. 

Jaz imam na krmilo nameščenega Fenixa in pri samem delovanju ni problemov. Tudi višino kaže bolj ali manj enako kot zraven njega nameščen kolesarski računalnik. V bistvu sploh ne razumem, zakaj bi ura z barometričnim senzorjem slabše določala višino od kolesarskega računalnika?

Seveda pa je zaslon ure manjši od večine kolesarskih računalnikov, kar pa je v bistvu problem samo, če želimo napravo uporabljati za navigacijo .

S Suuntom nimam izkušenj, zato ga ne morem komentirati... ampak zgolj dejstvo, da je "zapestnega" formata še ne pomeni, da ni uporaben kot kolesarski računalnik.

Hvala. Nekaj takšnega sem želel slišat. Glede na to da sem rekreativec,ki resno ne bom nikoli treniral ampak bom uzival na kolesu bo verjetno zadostovalo. Če mi na koncu dneva pokaže 1560 višincev namesto 1600 bo tudi vredu.Kolesarim z MTB in bi rad videl razdaljo,traso,višince,povprečje,max speed....

ElTorro 09.08.2021 21:08

@march76
@ElTorro

Hvala. Nekaj takšnega sem želel slišat. Glede na to da sem rekreativec,ki resno ne bom nikoli treniral ampak bom uzival na kolesu bo verjetno zadostovalo. Če mi na koncu dneva pokaže 1560 višincev namesto 1600 bo tudi vredu.Kolesarim z MTB in bi rad videl razdaljo,traso,višince,povprečje,max speed....

Za ta namen čisto dovolj. Seveda, ponavljam, če ne rabiš navigacije, ker tisto na malem ekrančku res ni dobro. Jaz imam za tistih 1x na leto, ko navigacija pride prav, pač nosilec za telefon.

Definitivno pa za uro priporočam nosilec... na zapestju ni ravno ok. 5 EUR na Aliexpressu.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI