Novi zakon o skirojih

Domov > Forum > Novi zakon o skirojih

Novi zakon o skirojih

SORTIRAJ PO:
Quercus 11.08.2021 21:38

 Živjo, 


mislite da bo omenjeni zakon kaj poboljšal stanje glede tega da vozijo povsod in se obnašajo primitivno?

ElTorro 11.08.2021 22:25

Vse je odvisno od tega, če bo kdo zakon uveljavljal...


Nisem zasledil, če imajo občinski redarji pristojnost izrekati globe za te kršitve... če da, potem se bo malo popravilo... policija pa se s tem ne bo ukvarjala... tako kot se ne bo ukvarjala z 1,5 metra bočne razdalje pri prehitevanju kolesarjev.... tako kot se že doslej ni ukvarjala z nepravilnim prehitevanjem kolesarjev.

Nikita 12.08.2021 06:39

Čedalje več je teh skirojev na cesti. Vozijo jih predvsem taki, katerim se že na daleč vidi, da bi rabili gibanje. Nemalo število takih so otroci, krepko predebeli že sedaj, kaj bo pozneje, ko se jim že sedaj ne ljubi goniti kolo po ulici? Pa bodi pameten, če si lahko?

Vsekakor ni daleč čas, ko bodo ti skiroji prevladovali, prav tako električni avtomobili in še kaj. Mene predvsem moti, da so te zadeve več kakor neslišne, še kolo zaradi poganjanja in škripanja navadno prej slišiš. In nesreče se bodo dogajale... kdo bo pa kriv?

burek66 12.08.2021 10:23

Problem el.skirojev v mestih je velika hitrost vožnje,  po pločnikih, med pešci, prečkanje prehodov za pešce, vožnja po kontra smeri kolesarske in podobno.

Skratka "rule - no rules". Brez nadzora in sankcioniranja noben zakon tega ne bo popravil.


Nikita 16.08.2021 11:00

@burek66

Problem el.skirojev v mestih je velika hitrost vožnje,  po pločnikih, med pešci, prečkanje prehodov za pešce, vožnja po kontra smeri kolesarske in podobno.

Skratka "rule - no rules". Brez nadzora in sankcioniranja noben zakon tega ne bo popravil.


Zakon je sprejet, po mojem so pravila zastavljena čisto narobe. Zadnjič v Soboti je en kombi "hudo" hupal nad skirojistom... kateri se je res peljal po cesti. Ampak... tam je kolesarska steza v stilu gore-dole, luknje, prah, kamenje. Oba sta se ustavila, kaj sta si imela povedati seveda ne vem. Bo pa takih dogodkov... čedalje več. Avtomobilisti so velikokrat nestrpni že do nas kolesarjev, kako bo šele nad skirojisti?

Skiro ima kolo z majhnim premerom kolesa, to ni npr. cestno kolo. Na skiroju si dokaj nizko, še opaziti te je bolj težko. So hitri, zaradi velikosti kolesa samo hiter trzljal levo ali desno... in padec je neizbežen. Seveda se bodo s skiroji vozili tudi kontra, kako tu in tam mi, kajti naša infrastruktura, predvsem ta, katera je speljana po pločnikih, velikokrat niti ne dovoljuje varne vožnje, vožnje po CP predpisih. Malce nakladam, ampak tako je.

Skiroji bi se morali voziti samo med pešci, hitrost omejena oz. zablokirana tam največ do 10/h. Izven naselja ali po kolesarski, če obstaja oz. po cesti na levi, kakor pešci. Ne pa kot sedaj, ta čuda letijo mislim da tudi do 40/h, ustavijo se težje ipd...???

SlowEddy 17.08.2021 16:09

Teden ali dva nazaj se peljem zjutraj v službo. 

Ker gre cesta mimo šole in vrtca je omejitev 30km/h.

Mimo dobesedno prileti nakdo na skiroju,  s čelado za motor. 

Ker so počitnice in ni otrok na cesti in pločnikih, sem poizkusil slediti osebi na skiroju.

Prišel sem do 50km/h ampak je še vedno bil krepko hitrejši. Tako, da sem opustil misel, da bi še sledil.

Tako vidim taisto osebo s skirojem na isti cesti vsaj 2x do 3x na teden.

Ne vem, če dotična oseba kaj razmišlja, ko praktično leti s skirojem po cesti.

ElTorro 17.08.2021 16:55

Norce najdeš na in v vseh prevoznih sredstvih.... in ne, praviloma ne razmišljajo kaj dosti.... razen o tem, kako frajersko je to kar v tistem trenutku počnejo.

Nikita 18.08.2021 10:55

Norci gor ali dol... kolesarji smo že nekaj desetletij stalnica tako na cesti, na raznih stezah, tudi med pešci... skirojisti pa novost, na katero po mojem nismo pripravljeni na tak način: prevelika hitrost, vožnja tako, tako, so slabše vidni, neslišni bolj, kakor mi, vozilo je nevarnejše od kolesa... Vse kar kliče k nesrečam, katere bodo hitro prišle, vsaj domnevam tako.

Se bodo odgovorni zganili ali predpisali samo višje kazni? Po mojem slednje...

BosS 20.08.2021 12:17
@Quercus

 Živjo, 


mislite da bo omenjeni zakon kaj poboljšal stanje glede tega da vozijo povsod in se obnašajo primitivno?


Začetek je in skrajni čas, glede na dvig številka poškodb. Če se je problematiziralo gibljivost otrok po letu dni šolanja na domu, se bo dobršen del tega zdaj pripisal skirojem.
aljoman 27.08.2021 11:09

Se mi zdi, da te novodobne igrače vozijo predvsem ljudje, ki se že do zdaj niso dovolj gibali. 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI