Nakup rabljene specialke

Domov > Forum > Nakup rabljene specialke

Nakup rabljene specialke

SORTIRAJ PO:
gtr35 14.08.2021 19:32
 Načrtujemo nakup rabljene karbonskes specialke. Zanima me kakšne so razlike med karbonskimi specialikami stare 10 let in te ki so stare 2 ali 3 leta? Še bolj splača kupiti specialko staro 10 let (težko cca 6,5 kg ali kupiti nekaj novejšega vendar težjega. Kakšne so razlike med karbonskimi okvirji iz pred let in današnjimi? So kakšne znane hibe starejših karboncev? Trenutno imam alu specialko težko 10 kg z zadnjo kaseto 11-27, kar pomeni, da se ob vzponu na Mangart ali kaj podobnega že kar pošteno matram. Torej na kaj naj pazim ob nakupu rabljene specialke?
fuego 16.08.2021 08:13

Marsikatera 10 let stara specialka še nima notranje napeljave kablov, 10 redni sistem, se pravi boš imel podobno razmerje kot ga imaš sedaj, ožje razmak med vilicama tako da gredo gor ponavadi gume širine do 25mm itd.

gtr35 16.08.2021 16:13

Hvala za napisano. Za enkrat pa mislim naslednje:

- 10-redna kaseta ni problem. Iščem takšnega ki ima gor 10/30; sedaj imam 11/27. 3 zobniki naredijo razliko. Razliko pa naredijo tudi boljši obroči in pa teža.

- če so kabli zunaj ali znotraj - pri meni to ne igra kakšne pomembne vloge. Ne vidim takšne prednosti v notranji napeljavi kablov...

- Gume do 25 mm pa tudi popolnoma ustrezajo.

Če ima kdo še kakšne pomisleke pa na dan z njimi. Zanimajo me predvsem morebitni konstrukcijski problemi. Z rezervnimi deli pa ob shimanovi opremi nebi smelo biti nikakršnih težav. Nisem navdušen tekmovalec zato tudi nimam namena lomiti menjalnikov in trgat novih verig :)

coki 16.08.2021 20:28
@gtr35

Hvala za napisano. Za enkrat pa mislim naslednje:

- 10-redna kaseta ni problem. Iščem takšnega ki ima gor 10/30; sedaj imam 11/27. 3 zobniki naredijo razliko. Razliko pa naredijo tudi boljši obroči in pa teža.

- če so kabli zunaj ali znotraj - pri meni to ne igra kakšne pomembne vloge. Ne vidim takšne prednosti v notranji napeljavi kablov...

- Gume do 25 mm pa tudi popolnoma ustrezajo.

Če ima kdo še kakšne pomisleke pa na dan z njimi. Zanimajo me predvsem morebitni konstrukcijski problemi. Z rezervnimi deli pa ob shimanovi opremi nebi smelo biti nikakršnih težav. Nisem navdušen tekmovalec zato tudi nimam namena lomiti menjalnikov in trgat novih verig :)

Na prodaj imam BMC SLR 03 star  tri leta, Tiagra  4700 številka 57 za velikost 178-185. Zraven dam original nevožene obroče z zobnikom 12-34. Cena po dogovoru.

Če te zanima pokliči na  030 480 504

lp. Janez

gtr35 16.08.2021 21:25

Iščem nekaj iz malo višje kategorije - ob tem pa mi je vaše kolo konkretno preveliko. Zanimajo pa.me obroči. Za katere obroče gre?

coki 16.08.2021 21:57
@gtr35

Iščem nekaj iz malo višje kategorije - ob tem pa mi je vaše kolo konkretno preveliko. Zanimajo pa.me obroči. Za katere obroče gre?

Obroči so osnovni tako, da zate ne pridejo v poštev.

Jaz bi na tvojem mestu pogledal za Gianta tcr advanced pro. Dobiš veliko kolesa za to ceno,

Zmago_1 23.08.2021 12:21

6,5 kg? 10 let stare specialke s tako nizko težo ne boš dobil, saj bi mogla imet dura ace+ karbonske obroče plus karbonske komponente, če pa že, bo kolo precej voženo saj takega kolesa nihče hi kupil za gledat, to je bilo novo tam 5+ k eur,....in zaradi tega bo tudi cena rabljenega kr visoka.

Če že rabljeno potem novejšega (in težjega)  z Ultegro/105.

Hribolaznik2239722397 23.08.2021 23:47

6,5 kg? Ta je pa lovska. Kolo, ki ima 6.5 kg ima potem verjetno 1200 g težke obroče, vredne 4 tisoč ali več evrov. Good Luck, Chuck.

10-redna ultegra stara 10 let ni najboljša izbira in itak ne obstaja s kaseto 11-30. Se pravi boš kupil 10 redni sistem in ko bo treba menjat dele boš gor montiral 10-redno Tiagra verigo, 10-redno Tiagra kaseto in 10-redni Tiagra zadnji menjalnik? Na koncu boš imel celotno kolo Tiagra. Nima smisla. Razen, če dobiš tako kolo ugodno in ti ni težko zamenjat kak del, vključno z dragimi menjalnimi ročicami...

Notranja napeljava kablov je itak brezveze, ampak lepo je, če imaš sodoben 11-redni pogonski sistem, katerega boš lahko kvalitetno nadgrajeval še mnogo let. Ali pa novo Tiagra kolo, ki je pač novo in za katerega nisi plačal celotno premoženje.

uroz 24.08.2021 08:22

kaseta 11-30 sicer mislim da res ne obstaja, obstaja pa 12-30.

https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-ultegra-cs-6700-10-speed-cassette-1125550?varid=1125577

večinoma se kar strinjam z hribolaznikom, teža 6,5kg ni varjante, deli za 10 redne ultegra pa so dragi ko pes.

imam di2 10redno kot drugo rezervno kolo in ko hočem malo upgrejdat se samo za glavo držim pa naj si bodo cene di2 da grem na 11s (čeprav na koncu tistih 300€ dat bo še najbolj ugodna varjanta) ali pa kasete katerih niti ne dobiš ali pa po speficikacijah ne pašejo.

veliko lažje je imet in vzdrževat  11s sistem.

je pa treba še dodat da so šle cene tolk gor, vsaj po filingu, v zadnje pol leta. še začetek leta sem kaseto 11-32 10s dobil za cca 35€ - ni pasala, danes je sreča če jo sploh kje dobiš pa še to je cena 50€ ugodna.

če ti pa ni do upgrejdov pa najdeš nekaj kar ti je všeč in boš gonil pa vzemi. ni važno kaj imaš kolesarstvo ni poceni.

gtr35 29.08.2021 18:07

Zase sem dobil adiccta r2 ki ima s pedali vred pod 7 kg. Star je sicer 10 let in zelo malo vožen. Z njim sem naredil 450 km - pelje se odlično.

Sedaj pa iščem kolo za sina. Tule pa.želim nekaj s karbonskimi feltnami (ala cosmic) in neko dobro carbonsko kolo. Zanj bi pa dal nekje med 1500 in 2000 €. Kaj je v tem razredu best buy? Rabljeno seveda - velikost S/M ali M

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI