Zračnica - presenečenje

Domov > Forum > Zračnica - presenečenje

Zračnica - presenečenje

SORTIRAJ PO:
Janja 13.09.2021 08:59

 Počena zračnica na Parencani pač ni presenečenje, je bilo pa pri menjavi. Jasno iz torbe nova zračnica, ki pa se je odločila ostati nova (no vsaj začasno), obroček je bil tako močno zategnjen na ventilčku, da se ga s prsti ni dalo odviti. Ni pomagalo niti ovijanje z dresom, gumo... niti močnejši prsti prijaznega kolesarja. Drugo kolo ima nižje feltne in tista zračnica pač krajše ventilčke. Po poskusu flikanja (v eni neodprti tubi postarano lepilo, drugo iz dechatlona, ki se očitno suši veliko dje kot tip-top). Iz obupa poskus s krajšim ventilčkom - nekako je ratalo ne preščipnit zračnice pri montaži s s totalka zašraufanim obročkom, da je sploh rržal, pa k sreči nova pumpa - no nova dihtunga, da je kolikor toliko tesnilo pri pumpanju.

Na Livadi je prijazna voznica taksija posodila dvoje klešč in proti tej prijaznosti in opremi tudi obroček na ventilčku ni imel možosti in je popustil - in čez 20 km zračnica ni bila več nova.

Ni ravno basen, a vseeno za naprej bom pri novih zračnicah preverila ventilčke in morda še tesnenje. Pa zračnica ni bila ena čunga lunga iz Dechatlona, znamke se ne spomnim, a kupljena v kolesarski trgovini skupaj s kolesom. Aja preizkus z vodo doma je pokazal, da tisto flikanje drži. Torej ne morem kriviti lepila iz Dechatlona, ampak svojo nepotrpežljivost.


BosS 13.09.2021 09:44

Zanimiva izkušnja in nam v poduk, da pri zračnicah preverimo navoj ventilčka, preden jo spravimo v podsedežno torbico. S flikanjem imam tudi sam bolj slabe izkušnje, veretno ravno tako zaradi nepotrpežljivosti. Na koncu, konec, vse dobro. 😁

Prijetno kolesarjenje še naprej!

Janja 13.09.2021 10:06

Saj drugače s flikanjem nimam ravno slabih izkušenj s flikanjem - le ena "plastična" zračnica se je uspešno upirala 2 vrstam gumilezunge, šele s tretjo je nekako ratalo - bila nas je večja skupina in smo imeli izbiro :). Zračnice nismo mogli zamenjat, ker je bila ena "eksotika od kolesa iz supermarketa" - os na matice, matice pa tako mehke, da jih tisti naštancan "ključ od poni kolesa" ni odvil, le poškodoval.

Maratonac 06.10.2021 18:41

Meni se je po pumpanju zlomila os dirkalnega ventilčka . Ker je stvar držala , sem šel na vožnjo in se tako vozil dlje časa . Ko sem pa moral dopumpati , sem potisnil ostanek na vznoter , da tesnjenje odpusti , pa je ta ostanek padel v zračnico in zračnica za v smeti . Michelin ekstra lahka , kupil v K.g. za 9 € . Menjana pred 7 leti , ko mi je eksplodirala prejšnja v Ratečah in skoraj povzročila mejni incident !

Janja 07.10.2021 17:40

Če bi pumpal z malo ta malo pumpo na roke, se to ne bi zgodilo - ventilček na zgornjem delu obroča...

julci 09.10.2021 11:59

Že kar nekaj let imam "turbo flike" katere imajo že nanešeno lepilo in zaščitno folijo, tako da nanašanje in sušenje lepila ni potrebno. Kupljene v kolesarski trgovini. Uporabil že 2x na mtb in cestaku in držijo že več let. Tako da so zame klasične flike zgodovina.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI