Oddajam komentar, čeprav rešitve ali predloga žal nimam.
Meni se je na edge 530 pred kratkim prvič zgodilo, da je med vožnjo za kratek čas izgubil signal senzorja srčnega utripa. Uporabljam Suunto pas s senzorjem. Katera verzija programske opreme je nameščena na edge ne vem, bi moral pogledati.
Zaenkrat temu še nisem posvečal pozornosti in trkam na les, da se to več ne bo ponavljalo.
Kolikor vem, se to dogaja skoraj na vseh Edge verzijah, tako starejših kot tudi novejših serijah. Takih težav na Garmin Oregon nimam. Nisem pa nikoli imel teh z Edge 500. Zato je še vedno v uporabi in ne bo šel še kmalu na reciklažo.
Če ima še garancijo: ZAPAKIRAT IN DIREKT V ŠENČUR NA GARMIN...pa naj ugotavljajo. Sem meu problem z novim Garmin edge 1030 plus, ker se ni povezal na satelite...Poslal na popravilo..dobil novega. Niso Nič komplicirali.
Kot pravi maldini. Novega naj ti dajo. Imam E530 pa nikoli ne izgublja senzorjev (več garminovih in en polar). Tudi E520 jih ni.
Živjo. Hvala za mnenja. Kupljen je bil avgusta 2021 in bi še moral biti v garanciji potem. Bom zadevo res eskaliral do Garmina v Šenčurju, ker je postalo tole vse skupaj preveč moteče. Zdaj, da bi ugašal bluetooth - povezavo med telefonom, kot predlagajo tudi na drugih forumih, pa ne vidim smisla. Potem je livetrack onemogočen in ostalo,...
Edino, kar mi v tem trenutku ni všeč, da bi se preveč raziskovalo, kaj je narobe, sam pa bi bil brez naprave mesec ali pa več,... Marec je letos za kolesarjenje res lep in suh. ☺️
Jaz sem imel enako pri Edge 820, bil je pa ze ven iz garancije in nisem uspel resit. Poizkusil vse mozne kombinacije nadgradnja sw, menjava baterij senzorjev, ponovno parjenje senzorjev, menjava senzorjev iz drugih koles kjer sem jih imel, vse neuspesno.
Nekaj mesecev sem se se vozil, potem pa mi je postalo tako nadlezno da sem se odlocil enoto zamenjat. Ravno takrat je imel Hammerhead kampanijo da ti vzamejo v racun staro napravo (meni so dali za malo vec kot 2 leti star Garmin 170 EUR), in sem zamenjal za Karoo2 - meni je Hammerhead neprimerljivo boljsi od Garmina. Mislim da imajo se vedno obcasno te akcije, samo spremljat je treba njihovo spletno stran, ce se ti bo zahotelo menjat.
Da zapišem še zaključek. Ker je bil Edge 530 še vedno v garanciji sem kontaktiral Garmin servis v Šenčurju. Zadevo so preverili preko treningov. Na nekaterih grafih se izpad krivulj ne vidi, kljub temu, da so izpadi signala dejansko bili. Eden je bil res kritičen, ker je res cel trening ven metalo na polno in so bile prekinitve lepo vidne. Skratka zaključek je bil: nova baterija v senzorju utripa ter zamenjava enote Edge 530.
Upam, da je to rešitev in da težav ne bo več.
Mogoče še pokomentiram mojo prejšnjo enoto Edge 530: stranski gumbi so bili že na novi napravi tako "labavi", da sem bil malo zaskrbljen nad tem koliko dolgo bo to zdržalo. Bil sem celo presenečen, da Garmin kao neka firma dela tak škart (prej sem bil na Polarju). Zdaj je na novi napravi občutek s stranskimi gumbi popolnoma drugačen, gumbi so bolj suvereni in se lepo vračajo nazaj. 😊
Super, da niso kompliciral in so nardil tisto, kar je treba!
Zanimivo, da v velikoserijski proizvodnji prihaja do takih primerov...
Pozdravljeni.
Zadnje čase se na Garminu Edge 530 soočam z t.i. izgubljanjem senzorjev (hitrost, utrip, moč), kar v praksi pomeni, da med kolesarjenjem računalnik "izgubi" senzorje vse hkrati. Ko so ti ponovno najdeni to opaziš s piskom računalnika in vrednosti v podatkovnih poljih se ponovno prikazujejo. Sam sem malo raziskoval splet in našel:
https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-530/194245/sensor-dropping
Poskusil sem naslednje:
Pri tej napaki (izgubi senzorjev) je problem, da ni ponovljiva, skratka ne da se jo simulirati. Včasih v 1,5 ure doživim 10 izgub ali pa le 1 izgubo senzorjev. So pa tudi fure, ko te napake ni. Zadeva je postala moteča, sploh ko na kratkem referenčnem klancu izgubiš senzorje in potem nimaš prave informacijo o povprečni moči in drugih parametrih. Zanima me ali je kdo imel podobne izkušnje in kako jih je rešil. Forumi omenjajo, da je ta problem bil rešen s programsko posodobitvijo garmina. Pri meni se tako trenutno ne kaže. Hvala za komentarje.