Je bela cesta na cestnem

Domov > Forum > Je bela cesta na cestnem

Je bela cesta na cestnem

SORTIRAJ PO:
jetam81 22.03.2022 21:05
Zdravo
Vse bolj se spogledujem z belimi cestami (ne grobim makadamom), ampak cestnega kolesa še ne bi menjal, mogoče samo gume (npr. 4 sezonske, 28širine). V osnovi bi še vozil asvalt.
Kakšne izkušnje imate z belo cesto? Kako brezskrbno se vozite po njej? Kako pogosto zavijete z asvalta?
Če imate kakšne izkušnje...
Hvala.

Griljo 23.03.2022 13:45

Zdravo,

jaz sem lani kar nekaj kilometrov s specialko naredil po makadamih, lepih in tudi manj lepih, še po kakšni gozdni poti se kakšen kilometer brez težav da peljat. Pa sem imel 26mm gume, nič posebnega, tudi nič manjšega tlaka ipd. Skratka, direkt z asfalta na makadam, pa se da vozit brez težav. Tako da samo mirno probaj!

Kar se brezskrbnosti tiče - mogoče, če voziš kakšne karbonske feltne višjega cenovnega ranga, so ti feltne edina skrb, pa še to bi moral imeti res smolo, da bi šlo kaj narobe. Če se boš redno vozil, mogoče investiraj v ene alu feltne, ki bodo za makadam, pa boljše za cesto prišparaj. Drugače pa ni nobenih ovir, samo probaj bele ceste in uživaj.


Lp

mat 23.03.2022 14:12

Živjo,

se strinjam s predhodnikom. S 4S 28 mm ne bi smelo biti problemov. Sem jih tudi sam nabavil in so zdaj na ženinem kolesu, ker jih na svojega ne spravim. Ravno za vikend sem šelspet na Pokojišče, tokrat iz Laz pri Borovnici in naprej čez Dobec na Rakitno. Sicer je z Verda vseeno lepša cesta, ampak gre brez posebnih problemov. Pa imam Vittoria corsa 25 mm. Tudi že pred leti, še na tabularjih, sem se brez težav vozil naprej, kjer se je asfalt končal. Prav lahkokategornik pri 80+kg pa tudi nisem. Edina omejitev je na strmih in bolj zagruščenih spustih, tam grem zelo počasi in v stilu mtb. Pa veliko užitkov!1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI