BALATON on Bike 30.4.-02.05.2022

Domov > Forum > BALATON on Bike 30.4.-02.05.2022

BALATON on Bike 30.4.-02.05.2022

SORTIRAJ PO:
franklin 24.03.2022 07:40
Vabljeni na (zdaj že tradicionalno) trodnevno rekreativno kolesarjenje okoli Balatona. Balaton je največje sladkovodno jezero v Evropi. Okoli jezera je urejena kolesarska steza, ki poteka ob jezeru in skozi turistična naselja. Kolesarili bomo v rekreativnem tempu in sproščeni družbi. Na turi bomo uživali ob lokalni kulinariki, vinih in panoramskih ogledih. Primerno za gorska, gravel ali treking kolesa.

Prvi dan—80 km: Keszthely-vinska cesta Badacsony-Tihany trajekt-Zamárdi

Drugi dan—80 km: Zamárdi-Siófok-Balatonfured-Tihany trajekt-Zamárdi

Tretji dan—70 km: Zamárdi-Fonyod-Keszthely

Prijave sprejemamo med 15.03.-20.04.2022. Število prijav je omejeno na 14 udeležencev. Prijava je veljavna z predplačilom do 20.04.2022 =220 Eur in zajema: organizirano vodenje, prevoz kolesarjev, koles in prtljage od Čentibe do Balatona in nazaj, 2x polpenzion v Zamardiju (bogata večerje in zajtrk), prevoze z trajektom, turistično takso. Udeleženci soglašajo z pravili sodelovanja na turah TD Palinka.  

Plačilo na TRR: SI56-0234-2026-3011-420 / Namen: BALATON 2022

Več informacij & prijava: lendavaonline@gmail.com     

V a b l j e n i !

 

franklin 24.03.2022 07:41


franklin 31.03.2022 13:28

Še podrobnosti:


Trodnevna kolesarska tura okoli Balatona, med 30. aprilom in 2. majem 2022.
Zainteresirane kolesarje naprošamo, da zaradi izjemnega zanimanja, čimprej vplačajo stroške kolesarske ture na račun TD Palinka in sicer:
TRR odprt pr NLB: Št računa: SI 0234 2026 3011 420
Namen: Balaton 2022
Znesek 220 eur
V ta znesek je vključeno vodenje in prevoz oseb ter koles na relaciji Lendava- Kezthely in nazaj. Dvakrat prenočišče z večerjo in zajtrkom v kraju Zamardi, in dva prevoza s trajektom.
Pozor! Število kolesarjev s kolesi, ki jim lahko ponudimo organizirani prevoz je omejen. Sprejmemo 12 kolesarjev!
Velja pravilo, prvi pride(vplača), prvi melje!
Zbiranje udeležencev je v soboto 30. aprila ob 06:00 pred kolesarskim centrom Murania v Čentibi, na naslovu: Lendavska cesta 19.
Spremljevalnega vozila ni! Vsak kolesar je odgovoren za lastno varnost, kakor za varnost ostalih udeležence v prometu in je dolžan spoštovati prometne predpise. Vozimo skoraj celoten del ture po kolesarskih stezah. Za morebitne nesreče ali poškodbe kolesarjev organizator ne prevzema nobene odgovornosti. S prijavo na kolesarsko turo se smatra, da je vsak udeleženec seznanje s pogoji in se z njimi strinja.
Za turo so primerna gorska, gravel ali treking kolesa, specijalke na lastno odgovornost. Start po šesti uri s kombiji in enim osebnim vozilom (odvisno od prijav). Kolesa predhodno naložimo na prikolico za prevoz koles. Vožnja s kombiji na avtocesti od Lendave do Keszthelya, čas vožnje cca 1h. Iz Kesztehya pričnemo s kolesarjenjem od koder nadaljujemo v smeri Tihanya. Prtljago pustimo v enem od vozil, saj nam jo dostavijo do našega prenočišča. Vzamemo s sabo samo kar lahko peljemo s sabo na kolesu.
Kosilo, ki ni vključeno v navedeno ceno opravimo v Badacsonyu ali kje v bližini po dogovoru, v trajanju ene ure. Če bodo temperature dovoljevale je možnost kopanja v Blatnem jezeru. Imamo 3 vodnike, ki lahko vodijo po tri skupine, v katere se formiramo glede na pripravljenost. Predvidenih je več postankov za okrepčilo in počitek, ki so stvar dogovora na licu mesta.
V Tihanyu se vkrcamo na trajekt, s katerim se odpeljemo na južno stran, vožnja traja 8 minut,
v kraj Szantod, od koder se s kolesi odpeljejmo do bližnjega Zamardija, kjer bomo prenočevali in bo cilj prvega dne.
Sledi večerja in večerni party ob bazenu.
Po zajtrku se odpravimo v smeri Siofok do Tihanya. Kolesarimo v turističnem tempu, ustavljamo se za osvežitve, fotografiranje in panoramske oglede. Kosilo, ki ni zajeto v ceno opravimo v enem od lokalov ob kolesarskih stezah. Proti koncu se
v Tihanyu vkrcamo na trajekt, s katerim se odpeljemo na južno stran, vožnja traja 8 minut,
v kraj Szantod, od koder se s kolesi odpeljejmo do bližnjega Zamardija, kjer bomo prenočili in bo cilj drugega dne.
Po zajtrku se odpravimo iz Zamardija proti Kesztelyu, prtljago pustimo pri apartmajih, saj nam jo dostavijo do Lendave. Vmes uživamo naš tretji dan ture, večina trase poteka ob počitniških apartmajih in v bližini Blatnega jezera. Tudi tretji dan opravimo kosilo nekje na poti. V Keszthelyu, predvidoma okrog 18. ure nas bodo čakali kombiji za prevoz do Lendave.
BLATNO JEZERO
Madžarsko morje, Blatno jezero, je največje jezero v Srednji Evropi. Če gre verjeti romantičnim legendam, so na območju Blatnega jezera nekoč živeli zaljubljeni in dobrohotni velikani ter zlobne vile. Iz njihove ljubezni, bolečine in jeze se je rodilo divje, a mirno jezero s prijetno temperaturo, ugodnim podnebjem in raznoliko pokrajino, ki ga obdaja.
Zelo priljubljeno in obiskano območje ima več kot 200 kilometrov dolgo obalo, na kateri 2000 ur na leto sije sonce. Ker se voda poleti segreje tudi do 26 °C, je zelo razvit kopališki turizem. Priljubljeni so tudi ribolov in jadranje, kolesarjenje ter zdravilišča in termalni vrelci blizu jezera.
franklin 15.04.2022 07:36

Samo še dve prosti mesti na voljo za prvomajsko kolesarjenje!


franklin 25.04.2022 12:29
Prvomajsko kolesarjenje okrog Blatnega jezera je razprodano!
Zbiranje udeležencev je v soboto 30.4 ob 06:00 izpred Kolesarskega centra Murania.

Balatonski krog bomo ponovili v mesecu septembru 2022. Vabljeni!
franklin 04.05.2022 07:44
Približno 210 kilometrov ali več, odvisno po katerih stranskih poteh kolesarimo, je dolga pot okoli Blatnega jezera. Za zagrizene kolesarje to ni veliko. Za kolesarje, ki uživamo v vožnji, lahko dolžino poti razdelimo tudi na tri dele.
Tako smo storili tudi mi, Turistično društvo Palinka Čentiba, kateri smo doslej uspešno organizirali že več kolesarskih tur. Tako smo pretekli teden spet organizirali turo okoli Blatnega jezera. Skupaj z vodniki se nas je zbralo šestnajst kolesarjev in kolesark. Poleg kolesarjenja v turističnem tempu so naši gostje uživali v Madžarski kulinariki, vinih in čudovitem Balatonu.
Kolesarske poti ob obali Blatnega jezera so zgledno urejene in dobro označene. Večinoma se izognejo prometnicam, a ponekod jih je že načel zob časa, zato so bila gorska ali treking kolesa prava izbira. Naj omenimo samo nekatere bisere ob Blatnem jezeru, kot je Badacsonytomaj ob vznožju vinogradniških gričev, jadralski in zdraviliški paradiž Balatonfüred, pa moderni Siófok, ki slovi po plažnih in nočnih zabavah, Balatonboglár, mesto grozdja in vina ter ostala čudovita mesta. V nedogled bi lahko naštevali, saj ob poti kar ne zmanjka naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, ki si zaslužijo turistično pozornost. Ob jezeru so gosto posejani kampi, hoteli, bifeji, restavracije in gostilne, vozi tudi trajekt, ki kolesarje dostavi na sosednji breg jezera.
Balaton ali Madžarsko morje je za turistično kolesarjenje najbolj primeren v spomladanskih in jesenskih dneh, saj še ni navala turistov. Če vas sedaj mika, da bi tudi vi mogoče prekolesarili okoli Blatnega jezera, bo septembra nova priložnost.
franklin 04.05.2022 07:45