Bluetooth moraš imet vklopljen v obeh napravah.
To že imam.
Če imaš garmin in pametni telefon združen da se prepoznata, potem je lahko še samo kje odkljukano opozorila al nekaj takega. Ne bi rad šel v svojega probat, sem enkrat hotel pomagat, pa sem si vse nastavitve zjebal. Jaz ko novega dobim, se navadim nastavit, potem vse pozabim. Pač brskaj malo, navodila so tudi gor v slo.
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/edge530/SL-SI/Edge_530_OM_SL-SI.pdf
No mi je očitno nekako uspelo, nekaj sem v števcu vključil in sedaj dela. hvala za odgovore👍
Sam se s tem problemom mučim, mučim...
Pa sem bil poučen, da se je bluetooth v telefonu pokvaril. Dobro, itak mi je padel nekajkrat dol in ekran je začel odstopati, zato mi je bila v vsakem primeru nuja, da kupim drugega.
Pa potem? Tudi sedaj mi povezava ne dela, telefon pravi, da je s števcem povezan, števec pa mu kljubuje in pravi ravno nasprotno oz. se ne ve povezati. Pa nisem nič spreminjal, itak so na števcu samo dve, tri možnosti, ko glede tega kaj nastavljaš.
Tako da... malce s težavo prepisujem podatke, ker ure ne nosim vsakokrat gor v stanovanje. Se pač postavim pod blok oz. svoje stanovanje, katero pa je tri nadstropja višje. Včasih mi prepiše hipoma, včasih se malo mučim oz. noče.
Tako je dandanes s temi modernimi napravami. Sicer pa... tudi pri starejših napravah vse ni delalo avtomatično.
Malo za hec ali je res... upokojenci se več ne pozdravljamo z dober dan ali zdravo, ampak "nimam časa" in to že drži, zato je nepotrebna iguba dveh, treh minut pri prepisovanju za nas že pravi pekel, a? 😜
Upokojenci pa sodobna tehnika ccccc.😊
Je pa res, da ima vsaka( tudi novejša) naprava kakšne pomanjkljivosti oz. je nekje boljša pa tudi slabša od prejšnjih modelov. Primerjam Garin 1000 vs 1030 plus. Je bilo pri prejšnji kar nekaj stvari boljših. ( npr. odzivni čas pri merjenju naklona in točnost je pri novem modelu precej slabša; tudi prenos podatkov dostikrat zašteka....). Razlog, da potem razmišljaš o novih nakupih, hehe...
@eustahijaUpokojenci pa sodobna tehnika ccccc.😊
Je pa res, da ima vsaka( tudi novejša) naprava kakšne pomanjkljivosti oz. je nekje boljša pa tudi slabša od prejšnjih modelov. Primerjam Garin 1000 vs 1030 plus. Je bilo pri prejšnji kar nekaj stvari boljših. ( npr. odzivni čas pri merjenju naklona in točnost je pri novem modelu precej slabša; tudi prenos podatkov dostikrat zašteka....). Razlog, da potem razmišljaš o novih nakupih, hehe...
Za več primerjav pa že "nimam časa" 😜
Vsaka nova navigacijska naprava ima sedaj že toliko kolesarskih funkcij, da te glava zaboli. Ali pa če rečem, da ima sedaj že vsak boljši kolesarski toliko navigacije v sistemu, da moraš preštudirati precej materjala, da veš, kako vse najbolje nastaviti. Pa da napravica ne porabi veliko baterije. Na dolgih/ večdevnih turah je to še največji problem.
In kje ga lastniki nove napravice najbolj kiksnejo? Pri izbiri firme in modela. Naslednji kiks ja pa to, da se ne poglobijo v navodila za uporabo. Starost naj bi ne bila relevantna, nismo vsi enaki.
Sem gledal, da bi si kupil kaj novejšega, pa pridem vedno isto: porabo je potrebno omejiti na min., če želim prekolesariti 300 km brez power banka. Torej odpade vklopljen zemljevid, vodenje samo občasno, varčevanje z baterijo (zaslon je izklopljen), nič senzorjev, nič BT, Wi-FI-ja, nič Live-Trackinga. Potem pa pridem spet na navaden števec, ki mi meri hitrost, kadenco, čas itd. In Garmin je samo še za GPX zapis in za morebitno vodenje, ko ne poznam več cest.
GEdge 500 je še vedno odličen, Edge 810 tudi, čeprav je že malce utrujena baterija, Garmon Oregoni so pa sploh zakon, ker samo zamenjaš AA batriji. No, Oregon 600 se da tudi polniti, če vstaviš polnilne baterije, in zato mi je nepogrešljiv na dolgih brevetih.
Meni se Garmin poveže s telefonom, ko zaženem aplikacijo Garmin Connect.
Sodrovc, 1030 plus ima funkcijo izklopa zaslona med vožnjo.
Idealno za šparat baterijo na delih proge, ki jo poznaš, če seveda imaš navigacijo.
@SHadHvala, vem. To ima tudi Edge 810, (pa vsi Oregoni). In Edge se da med vožnjo polniti preko USB kabla in Power banka, seveda. Saj je veliko možnosti za dolgotrajno uporabo med vožnjo, vendar smo razvajeni pa imeli najraje, da bi GPS naprave delovale tako dolgo kot delujejo navadni števci.Sodrovc, 1030 plus ima funkcijo izklopa zaslona med vožnjo.
Idealno za šparat baterijo na delih proge, ki jo poznaš, če seveda imaš navigacijo.
Pa še eno je: Oregon se zdi mnogim preglomazen in pretežak. Minimalisti pač, taki običajno ne vzamejo s sabo niti rezervne zračnice. Potem te pa prosijo, če bi jim dal svojo. Ha-ha-ha.
@SHadKako se pa vklopi izklop zaslona med vožnjo? Z power tipko?Sodrovc, 1030 plus ima funkcijo izklopa zaslona med vožnjo.
@Agent041Zanimivo, marsikaj sem na svoji edge tisočki že probal, tega pa še ne. Je pa res, ta števec lahko polniš med vožnjo, če se kje ustavim s tipko zaustavim štetje in ugasnem ekran... tudi to je šparanje energije.@SHadKako se pa vklopi izklop zaslona med vožnjo? Z power tipko?Sodrovc, 1030 plus ima funkcijo izklopa zaslona med vožnjo.
@Agent041Moraš iti v nastavitve, power tipka ne deluje v tej funkciji.@SHadKako se pa vklopi izklop zaslona med vožnjo? Z power tipko?Sodrovc, 1030 plus ima funkcijo izklopa zaslona med vožnjo.
@NikitaNikita tvoja 1000ka dvomim da to ima ker tudi moja prejšnja 1000ka explore tega ni imela.@Agent041Zanimivo, marsikaj sem na svoji edge tisočki že probal, tega pa še ne. Je pa res, ta števec lahko polniš med vožnjo, če se kje ustavim s tipko zaustavim štetje in ugasnem ekran... tudi to je šparanje energije.@SHadKako se pa vklopi izklop zaslona med vožnjo? Z power tipko?Sodrovc, 1030 plus ima funkcijo izklopa zaslona med vožnjo.
Ima pa 1030ka.
Sem se pa danes malo igral s to funkcijo.
Ker je števec dokaj nov, mi je porabilo nekje 2% v 50km v battery save načinu.
@SHad@Agent041Moraš iti v nastavitve, power tipka ne deluje v tej funkciji.@SHadKako se pa vklopi izklop zaslona med vožnjo? Z power tipko?Sodrovc, 1030 plus ima funkcijo izklopa zaslona med vožnjo.
Tu se najde tudi Screen Capture možnost. ON pomeni, da lahko napraviš "sliko" zaslona po končani vožnji (ali pa vmes). Nato doma na PC-ju najdeš Prt Scr (morda se na nekaterih napravicah najde pod ScrShot) in jo shraniš med slike itd.
@SHadVsak novejši Edge se da med vožnjo polniti. USB kabelček in Power bank zadostujeta. ;)@Nikita@Agent041Zanimivo, marsikaj sem na svoji edge tisočki že probal, tega pa še ne. Je pa res, ta števec lahko polniš med vožnjo, če se kje ustavim s tipko zaustavim štetje in ugasnem ekran... tudi to je šparanje energije.@SHadKako se pa vklopi izklop zaslona med vožnjo? Z power tipko?Sodrovc, 1030 plus ima funkcijo izklopa zaslona med vožnjo.
@SHadJa, res je, med vožnjo oz. če ne zaustaviš dejavnosti enostavno v tisočki ne moreš ugasniti ekrana. Tako, če je "gusto", je potrebno pač imeti s sabo "polnilnico"!@NikitaNikita tvoja 1000ka dvomim da to ima ker tudi moja prejšnja 1000ka explore tega ni imela.@Agent041Zanimivo, marsikaj sem na svoji edge tisočki že probal, tega pa še ne. Je pa res, ta števec lahko polniš med vožnjo, če se kje ustavim s tipko zaustavim štetje in ugasnem ekran... tudi to je šparanje energije.@SHadKako se pa vklopi izklop zaslona med vožnjo? Z power tipko?Sodrovc, 1030 plus ima funkcijo izklopa zaslona med vožnjo.
Ima pa 1030ka.
A kdo ve kako se na 530 naštima climb pro, torej da pred klancem pokaže kakšen je klanec, dolžina, naklon...V števcu imam to funkcijo sicer vključeno, ampak ko pridem do klanca se nič ne izpiše. A to mogoče deluje samo v kombinaciji z vnaprej določeno ruto oz navigacijo?
Točno tako, na 530 deluje na shranjeni progi.
Se mi je zdelo da je tako, hvala za odgovor.