PRVIČ S SPECIALKO

Domov > Forum > PRVIČ S SPECIALKO

PRVIČ S SPECIALKO

SORTIRAJ PO:
veroniq16 14.03.2023 13:45
 Že nekaj časa sem si želela kolesariti s specialko. 
No sedaj jo imam skupaj s čevlji in pedali.

Prišla pa sem do točke iz katere se ne premaknem naprej:

  • zapenjanje in odpenjanje pedal sem vadila doma.
  • odpeljala sem se tudi na parkirišče. Za pot do parkirišča  sem imela obute navadne superge in sem se tam takoj preobula... in se vozila ustavljala, odpenjala zapenjala in se že zapeljala po cesti.
  • no tu pa sedaj nastopi moja težava. če se doma na ulici želim odpeljati s čevlji pa kot da imam blokado, čisto zablokiram in se sploh "ne upam" odpeljati.

Mi lahko kdo svetuje

SODROVC 14.03.2023 18:07

Na mehko nastavi vzmeti, pa ti bo lažje izpeti. Pa odmisli, da ti ne bi uspelo odpeti. Samo peto zasukaj na ven, pa bo vse šlo samo od sebe. 

sixsl 14.03.2023 20:19

Poskusi za začetek na kakšni neprometni cesti z počasnim tempom in vmes izmenično odpenjaj enkrat levo nogo drugič desno, da dobiš občutek.

Poskusi izvajati kolikor se da sproščeno, verjemi ne bo težko. Ko boš pa enkrat izgubila strah in vso zadevo osvojila-  to bo zelo hitro pa malce poročaj 👍

Nič bat vsi smo bili nekoč na temu.

Srečno


aljoman 15.03.2023 06:52

Kot sta ti že predhodnika napisala, ne obremenjuj se toliko. Povadi na neprometni cesti, parkirišču... 


Se je pa verjetno že vsem nam zgodilo, da se na začetku nismo dovolj zgodaj odpeli in se zložili po tleh. Ponavadi se to zgodi tam, kjer je največ ljudi okoli. In potem gledaš okrog kdo te je videl 😂 


Kot ti je že SODROVC napisal, sprosti vzmeti na pedalih na minimum za začetek (to sta tista + in - imbus vijaka spodaj na pedalih).

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI