VOŽNJA S SPECIALKO

Domov > Forum > VOŽNJA S SPECIALKO

VOŽNJA S SPECIALKO

SORTIRAJ PO:
veroniq16 15.03.2023 13:10

 Zanima me kako ste se lotili prve vožnje s specialko. Kakšne imate izkušnje?


Moja  prva specialka je v garaži in čaka na daljšo vožnjo. A tu se malo zatakne, saj ne vem kaj delam narobe, da nikakor ne morem speljati na cesto.


Odpenjanje in zapenjanjem, samo vožnjo treniram na parkirišču a dlje od tu en gre. Kar "zablokiram" ko si zadam cilj iti na cesto (seveda neprometno), zato vas prosim za vaše izkušnje, kakšen namig....

Nikita 15.03.2023 20:20

Sprašuješ nemogoče! Kako se naj spomnim, kdaj in kako sem se peljal prvič na specialki. Od takrat je več kakor dvajset let!

Ostalo pa se mi zdi vse zmedeno, kar pišeš: ne voziš se, pa sprašuješ, kaj delaš narobe? Kako ne moreš speljati na cesto? Če si nikakor ne upaš je to lahko res problem! Samo po dvorišču okoli hiše ali kurnjeka ravno ne bo šlo!

Zapenjanje in odpenjanje? Torej se veš zapnete in da ne padeš, ko se ustaviš, se uspeš odpeti? No... bo kar v redu, nekateri oz. verjetno nas večina se je vmes "pozabila" odpeti, ko smo se kje ustavili. Temu smo rekli, da si naredil kolesarski izpit, če si se zaradi tega lepo zlepil z asfaltom kot ravnilo, ko pade, he, he...

Pa enkrat se odloči in pojdi na cesto. Če si doma v mestu ti lahko svetujem vsaj to, da daj kolo v avto in se začni peljati nekje na podeželju, če si pač ne upaš na cesto v mestu.

Toliko!

sixsl 15.03.2023 20:59

@veroniq16 pa je pri tebi res problem odpenjanje zapenjanje blokejev ali je tu še kaj drugega?

Kako se pa drugače kaj počutiš na samem kolesu, lega telesa, občutek ko primeš spodnje krivine balance...?

Malce opiši... si prepričana, da imaš pravo velikost kolesa, da ti niso kaj prevelikega prodali, ker potem je res nelagodno...? Sorry samo razmišljam.


galoper 21.03.2023 21:36

Najprej se okobali čez kolo. Eno nogo, jaz sem dal levo, na pedal, brez vpenjanja, z drugo nogo se opiraš ob tla za stabilnost, krmilo drži na gornjem delu, poglej naprej in spelji, brez vpenjanja v pedale. Med vožnjo vpni najprej samo eno nogo in jo čez nekaj metrov odpni. Ponovi nekajkrat in stori isto z drugo nogo. Po dobrem občutku vpni obe nogi in ponavljaj vpenjanje in odpenjanje. Z dobrimi občutki in vpetimi nogami pelji hitreje in primi krmilo na spodnjem delu. Ponavljaj na neprometni površini. Podobno sem naučil hčer.


1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI